post-03-1280x854.jpg

Bliža se nam zaključni del letošnje sezone Žogarije

12 novembra, 20160

Kot je že znano je redni del letošnje sezone Žogarije v Sloveniji končan, kar pomeni da sta preostala le še dva glavna dogodka in namreč slovenski finale, ki bo 8.9.2016 na Bledu in mednarodni super finale, ki bo na sporedu teden dni kasneje v Zagrebu na Hrvaškem.

Slovenskega finala na Bledu se bo udeležilo 10 šol iz devetih krajev po Sloveniji, kjer je letos potekala Žogarija. Na finalu bodo nastopile OŠ Riharda Jakopiča iz Ljubljane, OŠ Franceta Rozmana Staneta iz Maribora, OŠ Dobrna, OŠ Šmarje pri Kopru, OŠ Koper, PŠ Libeliče iz bližine Dravograda, OŠ heroja Janeza Hribarja iz Stare trga pri Ložu, OŠ Beltinci, gostujoča OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled in aktualni zmagovalci finala Žogarije OŠ Toma Brejca iz Kamnika.

Dogodek bo potekal na površini OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled s pričetkom kvalifikacij ob deseti uri. Med gosti bo tudi gospod župan Občine Bled, Janez Fajfar, ki bo vse zbrane pozdravil z otvoritvenim govorom, predstavniki iz nogometne zveze Slovenije in Ministrstva za izobraževanje znanost in šport ter predstavniki pokroviteljem letošnje sezone Žogarije.

Vzporedno bo potekala tudi Mini Žogarija, ki se je bodo udeležili vrtčevski otroci iz Bleda.

Šola, ki bo na Bledu osvojila prvo mesto se bo s tem uvrstila na mednarodni finale Žogarije, ki bo v petek 15.9.2017 potekal v Zagrebu. Udeležilo se ga bo 9 šol iz devetih držav me katere poleg Slovenije sodijo še Italija, Avstrija, Madžarska, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Črna gora in Makedonija.

Vljudno vabljeni, da se na pridružite in se z nami zabavate!