Reportaže iz leta 2022

Žogarija v Trbovljah – 16. junij

V četrtek, 16. junija, je Žogarija potekala v Trbovljah, na nogometnem stadionu Trbovlje. Bilo je odlično! Vzdušje je bilo enkratno in prav tako nas je prišlo gledat veliko gledalcev, ki so z navijanjem temperaturo dvignili še višje.
Tokrat je bilo z nami kar sedem ekip, ki so jih predstavljali učenci Osnovne šole Tončke Čeč, Osnovne šole Trbovlje, Osnovne šole Ivana Cankarja Trbovlje in Podružnične šole Alojza Hohkrauta.
Dogodek se je začel ob 9. uri s predstavitvijo vseh šol in fair play protokolom. Hitro za tem so se razvneli boji za točke. Ekipe so se med sabo pomirile v spretnostnih igrah, kvizu znanja ter seveda vsem najljubši disciplini nogomet 3 na 3, v kateri so, največ toč priborili učenci druge ekipe Osnovne šole Tončke Čeč. Seveda nismo pozabili tudi na profesorje! Ti so se med sabo pomirili v igri Tudi vi Profesor, tu pa so se najboljše odrezali profesorji Osnovne šole Ivana Cankarja.
Vsi udeleženci so se lahko preizkusili tudi na kolesarskem poligonu in v ustvarjalnem kotičku, kjer so ustvarjali na temo Gradimo most prijateljstva – Bauhaus.
Med odmorom smo bili priča lepim pevskim nastopom, imenitnemu poigravanju z žogo, ki so ga prikazali člani nogometnega kluba in prav tako pa tudi odlični hrani, ki jo pripravil Kekec s svojo pašteto na kruhkih DON DON, ter pijači Sola, ki je bila ravno prav ohlajena in se je odlično prilegla. Seveda ne smemo pozabiti na Ferda, ki naj je postregel s slastnimi jabolki iz Hoferja.
In že je bil čas za razglasitev rezultatov! Največ točk so si z odlično borbenostjo zagotovili učenci Osnovne šole Trbovlje ekipa A, ter se s tem uvrstili na slovensko Finale.
Pokal za naj fair play šolo je dobila druga ekipa Osnovne šole Tončke Čeč.


Žogarija na Gornjem Seniku – 9. junij

V četrtek, 9. junija, je Žogarija potekala na sosednjem Madžarskem v mestu Gornji Senik, v Občini Monošter, ki leži v trikotniku med slovensko, avstrijsko in madžarsko državno mejo.
Z nami so bili učenci Dvojezične osnovne šole Števanovci, Osnovne šole sv. Gotmanj ter Dvojezične osnovne šole Jožefa Košiča, kjer je dogodek tudi potekal.
Imeli smo se odlično, bilo nas je toliko, da je telovadnica kar pokala po šivih.
Prav na vseh koncih se je nekaj dogajalo, tako na zunanjem igrišču, kjer so se lahko vsi preizkusili v vožnji s kolesom na kolesarskem poligonu, ter tudi v notranji telovadnici, kjer je potekal kviz znanja, spretnostne igre, igra za profesorje – Tudi vi profesor ter seveda najbolj priljubljena disciplina nogomet tri na tir. Imeli smo tudi ustvarjanu kotiček, kjer so otroci lahko risali in sodelovali v nagradni igri Gradimo most prijateljstva – Bauhaus.
Ferdo nas je postregel s slastnimi jabolki iz Hoferja, Kekec pa je na kruhke DON DON mazal svojo odlično pašteto tako, da prav nobeden ni ostal lačen. Velja omeniti sokove Sola, ki so prišli še kako prav, da smo se odžejali.
Ko so bile za nami vse discipline za nami so dogodek popestrili pevski nastopi, naši sodniki pa so med tem pridno seštevali točke. Sledila je razglasitev zmagovalcev! Največ točk so tokrat zbrali učenci Dvojezične osnovne šole Jožefa Košiča, pokal za naj fair play igro pa so dobili učenci Dvojezične osnovne šole Števanovci.
Čestitke!


Žogarija v Medvodah – 3. junij

V sklopu festivala Medvode v gibanju je v petek, 3. junija, potekala tudi Žogarija, ki se je odvijala na prireditvenem prostoru ob tržnici Medvode. Bilo je zelo zabavno, veselo in poučno.
Z nami so bili učenci Osnovne šole Medvode, Osnovne šole Preska ter Osnovna šola Simona Jenka, Smlednik. Skupaj je bilo pet ekip, ki so po začetni predstavitvi šol ter fair play protokolu, hitro udarili za boj za točkami. Pomerili so se v spretnostnih igrah, kvizu znanja in nogometu, profesorji pa so se tudi tokrat pomirili v svoji disciplini in najbolje so se odrezali pri A ekipi Osnovne šole Medvode.
Naš Vranček Franček in Ferdo sta vabila h kruhku DON DON s Kekčevo pašteto, napitkom Sola in osvežilni vodi Zala, ki je prišla še kako prav ob takšnih napetih bojih. Tudi tokrat nas je Ferdo presenetil in obdaril z okusnimi jabolki iz Hoferja.
Udeleženci so se lahko preizkusili tudi na poligonu varne vožnje s kolesom, kot tudi v nagradni igri Gradimo most prijateljstva – Bauhaus, kjer so nastale prav čudovite risbice.
Po zaključenih dvobojih smo sešteli vse točke in prišli do končnih rezultatov. Mesto v slovenskem finalu si je zagotovila druga ekipa Osnovne šola Preska, fair play pokal pa je osvojila B ekipa Osnovne šole Medvode.


Žogarija v Podogrici – 27. maj

Sekretarijat za kulturo in šport v sodelovanju z Media Športom iz Ljubljane in ob podpori Ambasade Slovenije v Ćrni Gori so organizirali prireditev ŽOGARIJA, ki je potekala na Trgu svetega Petra Cetinjskega v sjajni atmosferi in gromoglasnem navijanju nekaj sto gledalcev.
Na manifestaciji je sodelovali preko dvesto učencev iz JU OŠ “Dušan Korać”- Bijelo Polje, JU OŠ “Kekec”- Sutomore, JU OŠ “Meksiko” – Bar, JU OŠ “Vuk Kardžić” – Podgorica, JU OŠ “Maksim Gorki” – Podgorica, JU OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin” – Podgorica in ekipa Društva Slovencev v Črni Gori “Vida Matjan”.
Predstavili so se tudi otroci iz vrtca “Đina Vrbica” s programom “Mladi športniki”.
Po tekmovanjih v malem nogometu, igrah spretnosti, kvizu znanja in igri, so po tesni borbi prvo mesto in sodelovanje na super finalu, ki se bo odvijalo v Ljubljani v mesecu oktobru, osvojila ekipa osnovne šole “Božidar Vuković Podgoričanin”-Podgorica.


Žogarija v Cerknici – 19. maj

Na hladno četrtkovo jutro je karavana Žogarije prispela v Cerknico toda prihod otrok iz Podružnične šole Rudolfa Maistra Unec, Podružnične šole 11. maj Grahovo, Podružnične šole Maksim Gaspari Begunje, Osnovne šole Jožeta Krajca Rakek in Osnovna šola Notranjskega Odreda Cerknica je ozračje hitro segrelo.
Dogodek se je začel ob 9.00 pri Osnovni šoli Rakek, in po začetnem nagovoru so se hitro začeli ostri boji v najbolj popularni disciplini nogometu 3 na 3. Sodelujoči so prav tako tekmovali v igrah Tudi vi profesor, kvizu znanja in igrah spretnosti. Vsi navzoči so lahko preizkusili svoje znanje vožnje s kolesom na kolesarskem poligonu, prav tako pa ni manjkalo tudi dejavnosti za tiste z bolj umetniškim pridihom, saj so se lahko v ustvarjalnem kotičku preizkusili v nagradni igri, Gradimo most prijateljstva – Bauhaus.
Ob tako vročem segretem ozračju je prav prišel kratek odmor katerega so popestrili plesni nastopi ostali pa so se lahko odžejali z naravnimi sokovi Sola, lakoto pa potešili s pašteto Kekec na kruhkih DON DON.
Ko je naša žirija seštela točke, je bil čas za razglasitev rezultatov, ki so jih prav vsi nestrpno čakali. Največ točk in s tem tudi vstopnico za slovenski finale je tokrat zbrala Podružnična šola 11. maj Grahovo, največji pokal za naj fair play šolo pa so tokrat dobili učenci iz Podružnične šole Maksim Gaspari Begunje.


Žogarija v Murski Soboti – 16. maj

Na toplo ponedeljkovo jutro 16. maja se je ekipa Žogarije odpravila proti Prekmurju. Tokrat smo gostovali v Murski Soboti, kjer smo se tako kot prejšnja leta imeli izvrstno!
Z nami so tokrat bile 1. Osnovna šola Murska Sobota, 2. Osnovna šola Murska Sobota, 3. Osnovna šola Murska Sobota in Dvojezična osnovna šola Števanovci.
Imeli smo tudi ogromno navijačev, ki so srčno navijali, vriskali in energično vzpodbujali svoje sošolce. Energija je bila neverjetna!
Ekipe so se med sabo pomerile v nogometu 3 na 3, spretnostnih igrah ter kvizu znanja. Vsi prisotni so se prav tako lahko preizkusili v varni vožnji s kolesom na kolesarskem poligonu ter v ustvarjalnem kotičku, kjer so lahko sodelovali v nagradni igri Gradimo most prijateljstva – Bauhaus.
Naš Vranček Franček je vabil h kruhku DON DON s Kekčevo pašteto, napitkom Sola in osvežilni vodi Zala, ki je prišla še kako prav v takšni vročini.
Dogodek so popestrili pevski in plesni nastopi učencev sodelujočih šol, ki so bili nepozabni!
Na koncu so po napetih bojih zbrali največ točk učenci Osnovne šole III Murska Sobota ekipa A ter se uvrstili na finale letošnje Žogarije. Najprestižnejši pokal za naj fair play šolo pa so si tokrat izborili učenci Osnovne šole III Murska Sobota ekipa B, čestitamo!


Žogarija v Ljubljani – 13. maj

Po treh dogodkih v prvem tednu je bil pred nami še zadnji dogodek pred vikendom. Tokrat je Žogarija potekala v prestolnici, natančneje pri Osnovni šoli Sostro.
Imeli smo se zelo lepo, bilo nas je toliko, da nas še prešteti ni bilo mogoče. Bilo je kar osem ekip, ki so jih sestavljali učenci iz Osnovne šola Sostro, Podružnične šola Prežganje, Podružnične šola Janče, Podružnične šola Lipoglav, Podružnične šola Besnica in Osnovne šola Danile Kumar.
Dogodek smo začeli s predstavitvijo šol, protokolom fair play in nato z ogrevanjem, ki je pred športnimi dejavnostmi zelo pomembno. Učenci so se med sabo pomirili v spretnostnih igrah, kvizu znanja in nogometu, profesorji pa so se tudi tokrat pomirili v svoji disciplini in najbolje so se odrezali pri Podružnični šoli Lipoglav.
Ferdo nas je postregel s slastnimi jabolki iz Hoferja, Kekec pa je na kruhke DON DON mazal svojo odlično pašteto tako, da prav nobeden ni ostal lačen. Velja omeniti sokove Sola, ki so prišli ob takšni vročini še kako prav.
Prav na vseh koncih se je nekaj dogajalo, otroci iz vrtca so se zabavali v svojem kotičku Mulčki, drugi so ustvarjali v ustvarjalnem kotičku, tretji pa so preizkusili svoje znanje v vožnji kolesa po kolesarskem poligonu. Bilo je tudi nekaj plesnih nastopov, ki so nas pustili odprtih ust, tako dobri so bili. Lahko rečemo, da zabave ni manjkalo.
Po napetih tesnih bojih smo sešteli vse točke in prišli do končnih rezultatov. Mesto v slovenskem finalu si je zagotovila Osnovna šola Danile Kumar, fair play pokal pa je osvojila druga ekipa Osnovne šole Sostro.


Žogarija na Jesenicah – 12. maj

Žogarija je že v polnem teku! V četrtek, 12. maja, se je naša ekipa po nekaj letih premora odpravila proti Gorenjski, bolj natančno proti Jesenicam. Vse, kar lahko rečemo, da se bomo prihodnje leto z veseljem spet vrnili, vzdušje je bilo naravnost prečudovito.
Dogodek je potekal v Športnem parku Podmežakla, vreme pa nam je bilo naravnost usojeno. Lahko bi rekli, da je bilo skoraj poletno.
Tokrat so bile z nami Osnovna šola Toneta Čufarja, Osnovna šola Koroška Bela in Osnovna šola Žirovnica. Obiskal nas je tudi župan Blaž Račič, ki je nagovoril vse udeležence ter jim prav tako zaželel čim višjo uvrstitev.
Po nagovoru župana so se na vseh koncih razvneli tesni boji prav v vseh disciplinah, tudi profesorji so tekmovali prav zares. Ozračje je bilo že tako vroče, a se je zdelo, da so ga navijači z glasnim navijanjem samo še bolj segreli. Še sreča, da smo se lahko ohladili s sokovi Sola, ter nabrali nove moči za navijanje in tekmovanje s kruhki DON DON, namazani s pašteto Kekec in slastnimi rdečimi jabolki, ki jih je prinesel Ferdo iz Hoferja.
Udeleženci so se lahko preizkusili tudi na poligonu varne vožnje s kolesom, kot tudi v nagradni igri Gradimo most prijateljstva – Bauhaus, kjer so nastale prav čudovite risbice.
Vstopnico za finale na Vrhniki si je priborila Osnovna šola Toneta Čufarja, največji pokal za naj fair play šolo pa so dobili učenci Osnovne šole Koroška Bela.


Rajanje v Kočevju – 10. maj

Na sončno torkovo jutro 10. maja se je naša oranžna karavana napotila proti Kočevju, kjer nas je pričakala zares topla dobrodošlica.

Dogodek je potekal na travnatem igrišču v Kočevju, z nami pa so tokrat bile Osnovna šola Ob Rinži, Osnovna šola Zbora Odposlancev in Osnovna šola Ivana Gorana Kovačića.

Z zborom šol smo začeli ob 8.30, začeli smo pol ure kasneje s predstavitvijo šol in fair play protokolom, kmalu za tem pa so se že razvneli napeti boji za točke. Ekipe so se med sabo pomerile v spretnostnih igrah, igrah znanja, nogometu 3 na 3, njihovi profesorji pa so se preizkusili v igri Tudi vi profesor. Ob takšnih bojih se je še kako dobro prilegla osvežitev s sokovi Sola, ter potešitev lakote s pašteto Kekec na DON DON kruhkih in odličnimi jabolki iz Hoferja.

Podelili smo tudi nekaj lepih nagrad v naši nagradni igri, Gradimo most prijateljstva – Bauhaus, kjer so se otroci potegovali za najlepšo risbico. Ustvarjali in igrali pa so se tudi otroci iz vrtca, ki so imeli svoj mali kotiček Mulčki, prav lepo je bilo videti njihove nasmejane obraze.

Na slovensko finale, ki bo potekalo na Vrhniki, se je uvrstila prva ekipa Osnovne šole Ob Rinži, pokal za naj fair play šolo pa je prijela druga ekipa Osnovne šole Ob Rinži.


Otvoritev sezone 2022 v Idriji – 9. maj

Pa je končno tu! Čas za Žogarijo!

Po nekaj mesecih premora je bila naša ekipa že kar nestrpna, da se nova sezona končno spet začne. Letošnjo sezono smo tokrat začeli v ponedeljek 9. maja v sončni Idriji.

Z dogodkom smo začeli ob 9. uri, sledile pa so tri ure napetih bojev dobrega vzdušja, odličnih prigrizkov in osvežujočih sokov Sola. Tokrat sta bili z nami Osnovna šola Črni Vrh in Osnovna šola Idrija, ki je bila razdeljena v štiri ekipe. Otroci so se pomirili v nogometu 3 na 3, kvizu znanja in spretnostnih igrah. Vse navzoče sta pridno zabavala naš vranček Franček in Ferdo in Hoferja, ki nas je prav tako postregel s slastnimi jabolki, da nismo ostali lačni, ne smemo pa pozabiti tudi na Kekca, ki je na DON DON kruhke mazal s svojo odlično pašteto.

V našem ustvarjalnem kotičku so se lahko tisti, ki radi ustvarjajo, pomirili v risanju in sodelovali v izboru za najlepšo risbico naše nove nagradne igre Gradimo most prijateljstva – Bauhaus. Vsi navzoči so se lahko preizkusili tudi na poligonu varne vožnje, ki smo ga ustvarili skupaj z Agencijo za varnost prometa.

Na koncu je največ toč zbrala ekipa C iz Osnovne šole Idrija in si s tem zagotovila mesto na slovenskem finalu.