Reportaže iz leta 2023

Finale Žogarije v Turnišču – 22. junij

V četrtek, 22. junija, je bilo Turnišče središče finalnega spektakla Žogarije Slovenija. Dogodek je presegel vsa pričakovanja, pravzaprav lahko govorimo o vrhuncu sezone!
Dogodek je potekal na travnatem igrišču pri Osnovni šoli Turnišče, poleg šole gostiteljice pa so z nami bili tudi učenci iz Osnovne šole Bakovci, Sostro in Osnovne šole Ob Rinži Kočevje.

Živahno jutro se je začelo ob 9:30, ko so naše oči zasijale ob predstavitvi sodelujočih šol in ob spoštovanju fair play protokola, ki so ga na neponovljiv način obogatili člani Kolesarskega kluba Varaški šujstri. Po srčni dobrodošlici se je začel napet boj za točke.
Osupli smo bili ob očarljivih veščinah učencev, ki so izkazali svoje sposobnosti v vragolijah Žogarije in v nogometu tri na tri, pri čemer so z obvladovanjem žoge vsakogar pustili odprtih ust. Kviz znanja je postal bojišče za intelektualno razkazovanje, kjer so tekmovalci s širokim spektrom znanja in natančnostjo zasijali v vsej svoji moči. Dekliški nogomet tri na tri ter igra Z vami, gospod profesor sta prinesla dodatno svežino, zasluženo dosegla poseben status in pognala adrenalinski naboj še stopničko višje.
Bili smo očarani nad izjemno umetniško interpretacijo teme domoljubja in tudi tokrat so imeli sodniki težko nalogo. Najvišje ocene je na osvojila Osnovna šola Turnišče s svojim čudovitim izdelkom.

Pri vsej tej navdušujoči zmedi so skrbeli tudi za naše brbončice. Kekec, naš junak, nas je razvajal s svojim slastnim namazom, medtem ko smo se lahko prepustili odličnim plesnim točkam učencev in folklornemu nastopu Kulturnega društva Štefan Raj Turnišče.

Poleg vsega tega so ob igrišču potekale raznolike aktivnosti. Na kolesarskem poligonu so se otroci preizkusili v spretnostih vožnje s kolesi, v policijskem kotičku pa so se lahko pobližje spoznali z delom in opremo policistov, ki so nas pozdravili tudi iz zraka s svojim helikopterjem. Ob igrišču je bilo tudi nekaj stojnic, kjer je bilo moč videti lončarske izdelke, nekaj tradicionalne prekmurske hrane, predstavili pa so se tudi člani društva upokojencev Turnišče, gasilci in člani strelskega društva Štefan Kovač Turnišče.
Ne smemo pozabiti omeniti tudi najmlajše, ki so se neizmerno zabavali v kotičku Mulčki.

Po tekmovalnem delu smo obiskali bližnji muzej čevljarstva, ki je bil ustanovljen leta 1979 v čast vsem čevljarjem, in je imel pomenbno vlogo pri razvoju kraja. Bilo je zelo zanimivo.

Čas je minil kot blisk, in že je napočil trenutek za podelitev nagrad. Osnovna šola Sostro je z največ zbranimi točkami postala velika zmagovalka Žogarije Slovenija 2023, medtem ko so učenci Osnovne šole Bakovci s poštenim in spoštljivim obnašanjem prejeli največji pokal, pokal za fair play.

Rezultati

Fair play: Osnovna šola Bakovci
1. mesto: Osnovna šola Sostro
2. mesto: Osnovna šola Bakovci
3. mesto: Osnovna šola ob Rinži Kočevje
Nagrada za sodelovanje: Osnovna šola Turnišče
Nagrada za najlepšo žogo: Osnovna šola Turnišče
Najboljše žongliranje: Mark Slak
Najboljše poigravanje z žogo na tleh: Maks Slak
Najboljša predstav v igri Z vami gospod profesor: Špela Muha
Najboljša koreografija: Osnovna šola Turnišče

Sodelujoči
Osnovna šola Sostro: Maks Slak, Martin Birk, Matej Mehlin, Korina Kamšek, Lara Černe, Ula Pleterski, Mark Slak, Gregor Škafar

Osnovna šola Turnišče: Lea Čizmazija, Max Hercan, Maks Ritlop, Liam Gjerkeš, Nena Tkalčič, Anja Hozjan, Flora Markoja, Tjaš Koren, Iva Režonja, Teo Koren, Erik Černela, Rosa Zadravec, Ana Curolli, Lan Čeh, Kaja Pozderec, Eva Režonja, Iva Lebar, Kati Horvat, Lora Dominko, Miha Žalik, David Hozjan, Vida Nemec.

Osnovna šola Ob Rinži Kočevje: Mark Koleta, Tristan Mikuž, Maks Babič, Liam Grgič, Zoja Bartolme, Teo Špiletič, Martin Pipan Fajfar, Lara Vrbetič, Matevž Perko, Ana Resnik, Jaša Majnarič, Ian Ferenček, Tia Apolonia Malnar, Dalia Jorgić, Zara Ličen, Mia Gjerek, Leana Kojanović, Yulia Nastasijčuk, Ela Novak, Leo Nađ, Rok Komljen, Gršin Tin, Krkovič Gašper, Jan Kolmanič, Katja Tomc Zobec, Zoja Bartolme, Ina Somensary Hasankovič, Nika Kotnik, Matic Ruckel, Špela Muha.

Osnovna šola Bakovci: Nik Magdič, Oskar Balažic, Nal Kodba, Rubi Zver, Mia Donša, Aljoša Fras, Luka Kurnik, Ela Lutar, Tilen Lukać, Mija Horvat, Gabrijel Meolic, Leon Horvat.


Veselje na Žogariji v Trbovljah – 15. junij

Na vroč poletni četrtek, 15. junija je Žogarija potekala v Trbovljah v Športnem parku Rudar. Z nami so tokrat bile Osnovna šola Tončke Čeč, Podružnična šola Alojza Hohkrauta ter de ekipi iz Osnovne šole Trbovlje.

Dogajanje se je pričelo ob 9.30, ko so se naše oči obrnile k predstavitvi sodelujočih šola in fair play protokolu, ki sta simbolizirala začetek napete in zabavne prireditve. Sledil pravcati vulkan energije v obliki skupinskega ogrevanja za tem pa je bil čas, da se boj za točke prične.
Priča smo bili osupljivim veščinam učencev v vragolijah Žogarije in nogometu tri na tri, kjer so z obvladovanjem žoge navdušili vsakogar. Kviz znanja se je spremenil v pravo areno za razkazovanje intelektualnih mišic, kjer so udeleženci z raznolikim znanjem in preciznostjo zasijali v vsej svoji moči. Dekliški nogomet tri na tri ter igra Z Vami gospod profesor sta zasijala v vsej svoji živahnosti, zasluženo pridobila posebno mesto in dvignila vzdušje še za stopnjo višje.
Nismo se mogli nehati čuditi prelepi umetniški rabi teme domoljubja, ki so jo na platna prenesli učenci. Njihovo ustvarjanje je pritegnilo občudovanje vseh prisotnih. Osnovna šola Trbovlje se je v zavzetem ustvarjanju izkazala s posebej velikim in čudovitim izdelkom, ki je pobral najvišje ocene.

Ob vsem tem dogajanju je poskrbljeno bilo tudi za dobrobit naših trebuščkov, saj je poskrbel za nas naš junak Kekec, ki nas je razvajal s svojim okusnim namazom. Ob zvokih himne Žogarije je vzdušje še dodatno popestril niz plesnih nastopov. Nastopili so tudi starejši iz Doma upokojencev Trbovlje, ki so nas s svojo vitalnostjo in živahnostjo popolnoma očarali.

Poleg vsega tega so ob igrišču potekale raznolike aktivnosti. Na kolesarskem poligonu so se otroci preizkusili v spretnostih vožnje s kolesi, v policijskem kotičku pa so se lahko pobližje spoznali z delom in opremo policistov. Z nami so tokrat bili tudi člani Rdečega križa, ki so poskrbeli, da so se otroci naučili nekaj osnovnih tehnik prve pomoči, najmlajši iz okoliških vrtcev pa so se zabavali v kotičku Mulčki.

Čas je minil kot mi mignil, in že je napočil trenutek za podelitev nagrad. Ekipa C Osnovne šole Trbovlje je zbrala največ točko in se veselila zmage, največji pokal, pokal za fair play pa so s poštenim in spoštljivim obnašanjem prejeli učenci Osnovne šole Tončke Čeč.

Rezultati

Fair play: Osnovna šola Tončke Čeč
1. mesto: Osnovna šola Trbovlje C
2. mesto: Osnovna šola Tončke Čeč A
3. mesto: Osnovna šola Tončke Čeč B
Nagrada za sodelovanje: Osnovna šola Trbovlje B
Nagrada za sodelovanje: Osnovna šola Trbovlje A
Nagrada za sodelovanje: Podružnična šola Alojza Hohkrauta
Nagrada za najlepšo žogo: Osnovna šola Trbovlje
Najboljše žongliranje: Mesud Džankić
Najboljše poigravanje z žogo na tleh: Benjamin Regancin
Najboljša predstav v igri Z vami gospod profesor: Maruša Korošec
Najboljša koreografija: Podružnična šola Alojza Hohkrauta

Sodelujoči

Osnovna šola Trbovlje: Miha Ikica, Billy Blaznik, Luka Skrinjar Burjes, Minela Crnalić, Pika Berk, Matija Rajevc, Nik Peklar, Leo Petauer, Ela Izlakar, Mia Milar, Tijan Fabjan Čoh, Rok Rozman, Žan Kršlin, Ana Raušl, Lana Kukovica, Jaro Knific, Špela Krajnc, Gala Kos Mihevc, Žan Strmčnik, Zara Vrbnik, Nia Marcen, Tim Volčič, Lara Dervišević, Tit Buovski, Tiva Požun, Žan Izgoršek Frajle, Tilen Herodež, Tian Vodeničar, Mesud Džankić, T. Cestnik.

Osnovna šola Tončke Čeč A: Taja Strgaršek, Ajdin Joldić, Jakob Janez Jež, Matic Holešek, Vedad Karić, Inaya Bosnić, Filip Simerl, Anej Zapotnik, Tali Kržišnik, Arman Hozanović, Tea Petković, Maja Kostanjšek, Maruša Korošec.

Osnovna šola Tončke Čeč B: Vili Jazbec, Benjamin Regancin, Taj Jurečič, Patrik Oberžan, Inna Ivešić, Gal Vidmar, Mila Madžaević Jordan, Stella Jančar, Lazar Popović, Alina Selimović, Maria Gazvoda, Lara Petrović, Maruša Korošec.


Nepozabno polfinale Žogarije na Polzeli – 13. junij

Na sončni torek, 13. junija je na Polzeli potekalo polfinale Žogarije 2023. Dogodek se je odvijal na travnatem igrišču pri Osnovni šoli Polzela.
Ko je ura odbila 9:30, smo začeli z dogodkom, najprej s predstavitvijo šol, tokrat je bilo z nami kar šest šol – Osnovna šola ob Rinži Kočevje, Šmarje pri Kopru, Bakovci, Polzela, Notranjskega odreda Cerknica in Osnovna šola Toneta Čufarja Jesenice. Sledil je fair play protokol in ogrevanje.
Učenci so nas prevzeli s svojo spretnostjo, v vragolijah Žogarije ter nogometom tri na tri. Z obvladovanjem žoge so navdušili vsakega gledalca. Kviz znanja je bil pravi parni stroj možganskih mišic, kjer so udeleženci zasijali s svojim obsežnim znanjem in natančnostjo. Dekliški nogomet tri na tri in igra Z Vami gospod profesor pa sta zablesteli v svoji borbenosti in živahnosti.
Poleg športnih podvigov so naše oči zapeljali tudi čudoviti ročno izdelani izdelki na temo domoljubja. Pritegnili so občudovanje vseh prisotnih. Sodniki so imeli kar težko odločitev, a na koncu je največ točk pobrala Osnovna šola Toneta Čufarja Jesenice.
Da bi zagotovili, da noben trebušček ne ostane lačen, je svojo kulinarično čarovnijo spet predstavil Kekec, ki nas je razvajal s svojim namazom. Dogajanje je popestril tudi kup odličnih plesnih nastopov na himno Žogarije, s svojim lepim nastopom pa so nas očarali tudi starejši iz Doma upokojencev Polzela.
Ob igrišču je bilo prav tako živahno. Otroci so svoje veščine preizkusili v vožnji kolesa na kolesarskem poligonu, v policijskem kotičku pa so spoznavali delo in opremo naših varuhov reda,
najmlajši obiskovalci iz okoliških vrtcev, pa so se skupaj zabavali v kotičku Mulčki.
Polfinale Žogarije na Polzeli je bil zares nepozaben dogodek, prežet s športno strastjo, radostjo in neskončnim druženjem. Na koncu so se učenci Osnovne šole ob Rinži Kočevje veselili zmage, ki so jo zasluženo osvojili z največ zbranimi točkami. S svojo pošteno in spoštljivo igro pa so osvojili tudi prestižni pokal za fair play.

Rezultati

Fair play: Osnovna šola ob Rinži Kočevje
1. mesto: Osnovna šola ob Rinži Kočevje
2. mesto: Osnovna šola Šmarje pri Kopru
3. mesto: Osnovna šola Bakovci
4. mesto: Osnovna šola Toneta Čufarja Jesenice
5. mesto: Osnovna šola Polzela
6. mesto: Osnovna šola Notranjski odred Cerknica
Nagrada za najlepšo žogo: Osnovna šola Toneta Čufarja Jesenice
Najboljše žongliranje: Kevin Pasar
Najboljše poigravanje z žogo na tleh: Gabrijel Meolic
Najboljša predstav v igri Z vami gospod profesor: Eva Pušnik
Nagrada za najboljšo koreografijo: Osnovna šola Polzela

Sodelujoči

Osnovna šola Polzela: Zara Krumpak, Hana Voh, Urban Vodovnik, Jošt Košec, Sebastian A. Sanches Ramirez, Tim Pečovnik, Tia Novak, Tejo Janžovnik Pevnik, Liam Svetko, Neja Ačko, Filip Runjak, Danijel Vasiljevič, Hana Voh, Anže Murko, Jan Emeršič, Iza Spasič Šintler, Patricia Sovič, Staša Maganja Zupanc.

Osnovna šola Toneta Čufarja Jesenice: Mia Igumanovič, Manja Kodre, Isa Babača, Ailan Jušič, Luka Petrov, Dora Nedeljkov, Mevludin Omanović, Sergei Stanković, Ilija Anchov, Berina Turkušić, Nik Kolar, Eva Pušnik.

Osnovna šola Notranjski odred Cerknica: Ian Jenc, Tevž Mahne, Tristan Kržič, Kaja Škrbec, Lucija Opeka, Nik Škrbec, Petra Zalar, Daris Hasić, Boštjan Gorjup.

Osnovna šola ob Rinži Kočevje: Marka Koleta, Tristan Mikuž, Maks babič, Liam Grgič, Neli Ferenček, Teo Špiletič, Martin Pipan Fajfar, Lara Vrbetič, Jaša Majnarič, Ana Resnik, Matevž Perko, Azra Brkić, Tia Apolonia Malnar, Dalia Jorgić, Zara Ličen, Mia Gjerek, Leana Kojanovič, Yulia Nastasijčuk, Ela Novak, Leo Nađ, Rok Komijen, Tin Gršin, Gašper Krkovič, Jan Kolmanič, Katja Tomc Zobec, Neža Erjavec, Nika Kotnik, Matic Rucel, Špela Muha.
Osnovna šola Bakovci: Nik Magdič, Oskar Balažic, Nal Kodba, Rubi Zber, Mia Donša, Aljoša Fras, Luka Kurnik, Izabela Lazar, Tilen Lukač, Zala Brenholc, Gabriel Meolic, Leon Horvat.

Osnovna šola Šmarje pri Kopru: Belart Zagoj, Matija Viler, Kaja Glavina, Gal Ipavec, Jan Žavbi, Liam Glavina, Tim Frankovič, Ema Urbančič, Marie Martič, Jaka Grižonič, Kevin Pasar, Ajda Kozlovič, Aljaž Grižančič, Valentina Benčič, Evan Hrvatin, Tamara Benčič.


Igra, znanje in druženje v Murski Soboti – 8. junij

Deseti letošnji dogodek Žogarije je potekal v Prekmurju, natančneje v Murski Soboti. Dogodek je bil predviden, da bo tako kot v preteklih letih potekal zunanji površini pred tržnico, a nam je vreme tudi tokrat malo ponagajalo, zato smo se prestavili v športno dvorano Osnovne šole I Murska Sobota, kjer odličnega vzdušja ni primanjkovalo.

Ob 9.30 uri se je pričela prireditev s fair play protokolom in predstavitvijo šestih ekip, ki so jih sestavljali učenci iz Osnovne šole I Murska Sobota, Osnovne šole II Murska Sobota, Osnovne šole III Murska Sobota ter Osnovne šole Bakovci. Začetni protokol je v občinstvu prebudil navdušenje, ki je doseglo vrhunec ob energičnem ogrevanju, kjer so se mladi učenci združili s starejšimi iz Doma upokojencev Murska Sobota

Učenci so nas očarali s svojimi izjemnimi veščinami, zablesteli so v vragolijah Žogarije in nogometu tri na tri. Vsak dribling, vsaka podaja, vsak gol, je v zraku narisal nasmeh in pritegnil vzklike navdušenja. Kviz znanja je postregel z nečim povsem drugačnim, z resničnim dvobojem možganskih mišic, v katerem so učenci izkazali svoje znanje in natančnost. Dekliški nogomet tri na tri in igra “Z Vami gospod profesor” pa so s svojo živahnostjo pričarali pravo pravljico.
Ob športnih podvigih smo se lahko navduševali tudi nad umetniškimi stvaritvami na temo domoljubja, ki so vzbudile občudovanje vseh prisotnih. Učenci Osnovne šole I Murska Sobota so s svojim izdelkom pobrali najlepše ocene.

In kaj bi bil dogodek brez okusnih prigrizkov? Za polne želodčke je poskrbel Kekec s svojim okusnim namazom, med tem pa smo lahko uživali ob plesnih in glasbenih nastopih sodelujočih šol.
Živahno je bilo tudi ob igrišču. Otroci so se preizkusili svoje veščine na kolesarskem poligonu, otroci iz vrtca, ki jih je bilo kar več kot 70 pa so se veselili in igrali v kotičku Mulčki.

Žogarija v Murski Soboti je bila nepozabna izkušnja, prežeta z navdušenjem, veseljem in športnim duhom. Osnovna šola Bakovci se je veselila zaslužene zmage, Osnovna šola II Murska Sobota pa je prejela posebno priznanje za pošteno in spoštljivo obnašanje.

Rezultati

Fair play: Osnovna šola II Murska Sobota
1. mesto: Osnovna šola Bakovci
2. mesto: Osnovna šola II Murska Sobota
3. mesto: Osnovna šola Murska Sobota III
4. mesto: Osnovna šola I Murska Sobota
5. mesto: Osnovna šola I Murska Sobota
6. mesto: Osnovna šola III Murska Sobota
Nagrada za najlepšo žogo: Osnovna šola I Murska Sobota
Najboljše žongliranje: Vanja Pelemiš
Najboljše poigravanje z žogo na tleh: Rok Perkič
Najboljša predstav v igri Z vami gospod profesor: Leon Horvat

Sodelujoči

Osnovna šola II Murska Sobota: Šavel Lamin, Jakob Celec, Nejc Prosič, Akim Kar D Costa, Aja Zemljič, Žiga Bencak, Lučka Škraban, Gal Kardoš, Aljoša Sakač, Aleša Gabor, Niko Škraban, Nel Zemljič, Bilal Ajdari, Eva Horvat, Zoja Rituper, Siddarth Kar D Costa, Nejc Špur, Benjamin Sakač.

Osnovna šola I Murska Sobota: Thaž Pirher, Tin Šoštarič, Paola Spindola Magana, Odin Otar Campbell, Chanaya Pfajfar, Lena Ficko, Domen Florjan, Nuša Zakoč, Anže Poredoš, Hana Ismajlovič, Izak Zadravec, Vito Bejek, Alen Nemec.

Osnovna šola I Murska Sobota: Jure Donko, Timej Jauk, Anabela Omladič, Leo Bukovec, Urška Kocjančič, Naja Gjergjek, Ava Lana Lazar, Dejo Cigut, Maj Kardoš, Kiamara Katarina Campbell, Rok Perkič, Anej Čerpnjak, Izak Zadravec , Hana Ismajlovič, Martina Pelkar, Neja Šerugam Alen Nemec.

Osnovna šola Bakovci: Nik Magdič, Oskar Balažic, Nal Kodba, Rubi Zver, Mia Donša, Aljoša Fras, Luka Kurnik, Ela Lutar, Tilen Lukać, Mija Horvat, Gabrijel Meolic, Leon Horvat.

Osnovna šola III Murska Sobota: Iskra Pejčić, Gal Pečić, Maj Jeranovič, Vito Ratnik, Vita Stropnik, Ema Kofjač, Iris Pertoci, Kai Schnabl, Jan Škraban, Rok Škraban, Lara Banfi, Jaša Tratnjek, Larisa Ritupek, Viktorija Škraban, Tristan Vukan, Nina Šlibar, Maks Horvat, Iskra Pejčić, Staša Špur.


Izjemna, nenavadna, odprta Žogarija v Medvodah – 3. junij

V sklopu 6. festivala Medvode v gibanju je v soboto, 3. junija, potekala tudi Žogarija, ki se je odvijala na prireditvenem prostoru ob tržnici Medvode. Tokratna prireditev je bila posebna, nenavadna, odprta in prešerno razpoložena.
Sodelovanje smo omogočili prav vsem, od družin, vrtcev, šol, domovom starejših, društvom, skupinam otrok in tudi posameznikom.
Žogarija je združila široko paleto udeležencev, saj smo omogočili sodelovanje prav vsem, od navdušenih družin, radovednih malčkov iz vrtcev, energičnih šolarjev, pa vse do modrih glav iz domov starejših, navdušenih društev, razigranih skupin otrok in strastnih posameznikov. Dogodek je trajal tri ure, a čas je hitro mineval, saj je bilo prizorišče ves čas zasedeno z aktivnostmi, od nogometa tri na tri, spretnostnih in štafetnih iger, kviza znanja o Medvodah, plesa, pevskih nastopov pa do balinanje za starejše, kolesarski poligon itd.
Izvedba celotnega dogodka je bila naravnost izjemna, organizacija pa brezhibna. Moramo poudariti izjemno udeležbo in navdušenje vseh prisotnih. Posebno zahvalo izrekamo Osnovni šoli Preska in profesorici Andreji Geiger ter njenim učencem za izjemno številčno udeležbo in angažiran prispevek, ki so ga prispevali od začetka do konca prireditve. Brez njihovega sodelovanja ne bi bila ta prireditev tako uspešna in polna življenja.
Zdaj že nestrpno čakamo na ponovno snidenje, ki ga načrtujemo za 1. junij 2024. Prepričani smo, da se bomo takrat ponovno zbrali, še bolj zagnani in pripravljeni na novo nepozabno doživetje.

Sodelujoči

Osnovna šola Preska: Zala Milač, Mark Brizani, Olivija Obersnel, Tadej Fröhlich, Taras Fröhlich, Tristan Martin Pintar, Klara Peterlin, Jan Tehovnik, Svit Bizant, Ema Petač, Teo Pandža, Lia Grmovšek, Nika Meznarič, Nik Kolander Kocjančič, Bor Benjamin Pintar, Andreja Geiger.


Žogarija v Baru – 2. lipanj

Opštinsko takmičenje u Baru je održano je 2. VI 2023. godine na platou ispred SC “Topolica”, uz punu podršku Opštine Bar.
Na takmičenju su učestvovali učenici iz osnovnih škola: „Kekec“, „Meksiko“, „Jugoslavija’’, „Blažo Jokov Orlandi’’, ,,Anto Đedović” i “Jovan Tomašević”- Virpazar.

U prelijepom ambijentu takmičenje je otvorio Predsjednik Skupštine Opštine Bar, g-din Branislav Nenezić, koji je naglasio: “Ne postoji bolji put druženja i izgradnje budućih prijateljstava nego kroz igru. Dok se igramo i takmičimo, učimo se vrijednostima poštovanja i tolerancije koje trebaju biti dio našeg svakodnevnog ponašanja. Kroz ovakve projekte učimo djecu pravim vrijednostima i što je jednako važno upućujemo ih na bavljenje sportom koje garantuje kvalitetan psihofizički razvoj što je u današnjem tempu života jako ugroženo. Čestitao bih ogranizatorima i poželio svim ekipama uspješno takmičenje uz poruku, družite se, čestitajte jedni drugima i neka pobijedi bolji“.

Uz prisustvo velikog broja publike, nakon prikazanih umijeća u fudbalu, igrama spretnosti, prikazanom znanju u kvizu znanja, pobijedila je ekipa OŠ “Anto Đedović”, dok su svije ekipe, sa istim brojem bodova, zauzele drugo mjesto: OŠ “Kekec” i OŠ “Blažo Jokov Orlandić”. Trećeplasirana ekipa je bila iz OŠ “Meksiko”.

Na ovogodišnjem finalnom takmičenju Žogarija-Lovćen osiguranje učestvovale su prvoplasirane i drugoplasirane ekipe iz Pljevalja, Podgorice i Bara. Imajuću i vidu da su u Baru bile dvije drugoplasirane ekipe sa istim brojem bodova, organizator je odlučio da na finalnom takmičenju učestvuju tri škole iz Bara.

Na takmičenju su ušestvovale osnovne škole:
• OŠ “ALKO SALJKOVIĆ” -PLJEVLJA
• OŠ “MAKSIM GORKI”-PODGORICA
• OŠ “ ANTO ĐEDOVIĆ ” -BAR
• OŠ “BOŠKO BUHA” -PLJEVLJA
• OŠ “PAVLE ROVINSKI” – PODGORICA
• OŠ “BLAŽO JOKOV ORLANDIĆ”- BAR
• OŠ “KEKEC” –BAR

Poseban doprinos pozitivnim utiscima sa takmičenja je doprinos koji su dali polaznici Školice sporta “RASTI ZDRAVO”, koji su izveli program “Mi smo sportisti”.

Takmičare je pozdravio ambasador Slevenije u Crnoj Gori, g-din Gregor Preskar, državna sekretarka iz Ministarstva sporta i mladih, gđa Neda Ojdanić, a takmičenje je otvorio g-din Goran Simić-V.D. sekretarara Sekretarijata za sport i mlade Opštine Bar.

Prije takmičarskog programa uručene su prigodne Plakete za doprinos i pomoć u organizaciji Žogarije, te doprinos razvoju školskog sporta u Crnoj Gori:
• LOVĆEN OSIGURANJU
• DUŠANU RAIČEVIĆU
• GREGORU PRESKARU
• SLAVKU SAKELŠEKU
• MINISTARSTVU SPORTA I MLADIH

Veoma raduje činjenica da se finalno takmičenje održalo u duhu fair play-a, kao i da su djeca pokazala zavidne vještine i znanja. Takođe, raduje činjenica da je takmičenje proteklo uz veliki broj publike, čije je navijanje dalo poseban pečat ovom takmičenju.

U edukativnom dijelu maniferstacije održana je prezentacija, u organizaciji Komunalnog preduzeća-Bar, o promovisanju reciklaže kao jednoj od bitnijih stavki u očuvanju životne sredine. Takođe, opštinska organizacija Crvenog krsta iz Bara je uspješno izvela prezentaciju niza aktivnosti koje upućuju na značaj osnovne obuke iz prve pomoći posvećenu preporukama za preveniranje saobraćajnih nesreća i akcija koje je potrebno preduzeti u slučaju nezgoda. Djeca su imala priliku da se upoznaju s tim koliko je važno da budu obučeni za pružanje osnovne prve pomoći i šta treba da rade ukoliko se dogodi saobraćajna nezgoda. Takođe, imali su priliku da kroz pokaznu vježbu vide na koji način se pruža prva pomoć.
Na kraju takmičenja podijeljeni su pehari ta tri prvoplasirane ekipe, svim učesnicima učesničke diploma, veliki broj sportskih rekvizita, majica, markera…

Na kraju takmičenja postignut je sljedeći plasman:
1. OŠ “ ANTO ĐEDOVIĆ BAR ” BAR
2. OŠ “BLAŽO JOKOV ORLANDIĆ” BAR
3. OŠ “MAKSIM GORKI”-PODGORICA
4. OŠ “BOŠKO BUHA” PLJEVLJA
5. OŠ “KEKEC” –BAR
6. OŠ “PAVLE ROVINSKI” – PODGORICA
7. OŠ “ALKO SALJKOVIĆ” -PLJEVLJA

Od ove godine organizaciju takmičenja je pomoglo Lovćen osiguranje, društveno odgovorna kompanija koja ulaže u sport i mlade, koja je prepoznala značaj ovog međunarodnog projekta i sa zadovoljstvom podžala projekat. Njihov moto je „Ulaganje u najmlađe, u njihov pravilan razvoj i rast, u sport i fer plej, kako bi kreirali bezbjedan i zdrav ambijent za generacije koje dolaze“.
U cilju realizacije pomoći potpisan je Ugovor o sponzorstvu između Lovćen osiguranja i NVO Žogarija Crna Gora.


Žogarija v Podgorici – 30. svibanj

Takmičenje u Podgorici je održano 30. V 2023. godine. Prvobitno je bilo planirano da se održi na Trgu Svetog Petra Cetinjskog, ali se zbog loših vremenskih uslova održalo u Balon sali SC “Dadex”. Glavni grad Podgorica, prepoznavajući da su sport i fizičko vaspitanje od suštinskog značaja za rani razvoj djece i mladih, a da vještine naučene tokom igre, takmičenja i sporta doprinose socijalnom razvoju mladih ljudi, već deset godina podržava organizovanje Žogarije u Podgorici.

Prije početka takmičenja prisutne je pozdravio ambasador Slovenije u Crnoj Gori, g-din Gregor Preskar.

Na ovogodišnjem takmičenju su učestvovali:
• OŠ „Vuk Karadžić“
• OŠ „Maksim Gorki“
• OŠ „Pavle Rovinski“
• ŠSD „Ribnica“
• SD „Akademija TN“
• SD „Vida Matjan“

Takođe, učestvovala su i djeca iz predškolske vaspitne jedinice ZVJEZDANI VRT iz JU “Đina Vrbica”. Oni su se predstavili sa programom Mladi sportisti.

U dijelu edukativnog programa predstavnici Preduzeća “Ćistoća” su izveli prezentaciju o sakupljanju, odvozu i odlaganju otpada. Takođe, održana je prezentacija o zdravim stilovima života i pravilnoj ishrani mladih.

Mačevanje je jedan od najstarijih sportova na svijetu, koje se pojavilo na programu Olimpijskih igara još od prve moderne Olimpijade davne 1896. godine, i od tada pa do danas, neprestano se razvija i osvaja sve ljubitelje ove neobične vještine. Ipak, mačevanje kao sport, u Podgorici nije bilo dostupno sve do početka ove godine, kada je osnovan Mačevalački klub “Budućnost”. Da bi djeci približili ovaj sport članovi Mačevalačkog kluba “Budućnost” su izveli demonstaciju mačevanja i na taj način najmlađoj populaciji pokazali svu ljepotu ovog sporta.

Takmičenje je proteklo u fair play nadmetanju, a nakon zanimljivih “borbi” pobijedila je ekipa OŠ “Pavle Rovinski”, ispred OŠ “Maksim Gorki”, dok je trećeplasirana ekipa bila OŠ “Vuk Karadžić”.


Vragolije Žogarije na Jesenicah – 30. maj

Na predzadnji dan meseca maja se je Žogarijina ekipa odpravila proti gorenski, natančneje proti Jesenicam, kjer se je odvijal že osmi letošnji dogodek. Tokrat je dogodek potekal pri športni dvorani Podmežakla.
Ob 9.30 uri se je pričela prireditev s predstavitvijo sodelujočih šol, ki so tokrat vključevale Osnovno šolo Poldeta Stražišarja, Prežihovega Voranca, Koroško Belo, Toneta Čufarja ter Podružnično šolo Blejska Dobrava. Sledil je fair play protokol in ogrevanje. Vzdušje je bilo nabito s pričakovanji, saj so mladi športniki komaj čakali, da pokažejo svoje izjemne spretnosti.
Učenci so nas očarali s svojimi izjemnimi spretnostmi pri vragolijah Žogarije ter nogometu tri na tri, kjer so z obvladovanjem žoge navduševali vse navzoče. Kviz znanja je bil pravo razkazovanje možganskih mišic, kjer so udeleženci s svojim širokim znanjem in natančnostjo blesteli na polno. Posebno mesto so si prislužili tudi dekliški nogomet tri na tri ter igra “Z Vami gospod profesor”, ki sta sijali v vsej svoji živahnosti.
Ob športnih podvigih smo se lahko navduševali tudi nad čudovitimi izdelki na temo domoljubja, ki so jih ustvarili učenci. Njihovo ustvarjanje je pritegnilo občudovanje vseh prisotnih. Najvišje ocene so pobrali učenci Osnovne šole Toneta Čufarja 2.
Da bi preprečili, da bi kateri trebušček ostal prazen, je tudi tokrat poskrbel Kekec, ki nas je razvajal s svojim okusnim namazom. Poleg tega so učenci sodelujočih šol pripravili pravo kulinarično poslastico, kot so obara, praženec z jabolki, žganci, ocvrti kruhki in golnač, ki so z odličnim vonjem privabljali vse, da so se jim težko uprli. Vzdušje je popestril tudi niz plesnih nastopov ob zvokih himne Žogarije. Nastopili so tudi starejši iz Doma upokojencev Jesenice, ki so nas navdušili s svojo živahnostjo.
Živahno je bilo tudi ob igrišču. Otroci so se preizkusili v spretnostih vožnje s kolesi na kolesarskem poligonu, v policijskem kotičku pa so spoznavali delo in opremo policistov. Z nami so bili tudi otroci okoliških vrtcev, ki so se skupaj zabavali v kotičku Mulčki.
Celoten dogodek Žogarije na Jesenicah je bil resnično nepozaben. Prežet je bil s športnim duhom, veseljem in brezmejnim druženjem. Na koncu se je druga ekipa Osnovne šole Toneta Čufarja razveselila zaslužene zmage z največ zbranimi točkami. Posebno priznanje za pošteno in spoštljivo obnašanje je prejela Osnovna šola Poldeta Stražišarja, ki je s svojim zgledom navdihnila vse udeležence in dokazala, da se trud in dobra dela vedno izplačajo.

Rezultati

Fair play: Osnovna šola Poldeta Stražišarja
1. mesto: Osnovna šola Toneta Čufarja 2
2. mesto: Osnovna šola Toneta Čufarja 1
3. mesto: Osnovna šola Prežihovega Voranca
4. mesto: Podružnična šola Blejska Dobrava
5. mesto: Osnovna šola Koroška Bela
6. mesto: Osnovna šola Poldeta Stražišarja
Nagrada za najlepšo žogo: Osnovna šola Toneta Čufarja 2
Najboljše žongliranje: Kaja Brus
Najboljše poigravanje z žogo na tleh: Ivan Šarič
Najboljša predstav v igri Z vami gospod profesor: Eva Pušnik

Sodelujoči

Osnovna šola Toneta Čufarja 1: Razingar Rene, Grilj Damian, Sadikaj Agnesa, Nedeljkov Teo, Čelebić Iman, Jaka Košir, Maša Šlibar, Emanuel Kwesi Sampa, Adin Čaušević, Alja Lendero, Kaja Brus, Dedo Draganović, Lucija Opalk.

Osnovna šola Toneta Čufarja 2: Mia Igumanović, Manja Kodre, Isa Babača, Ailan Jušić, Luka Petrov, Dora Nedeljkov, Mevludin Omanović, Sergei Stanković, Ilija Anchov, Berina Turkušić, Nik Kolar, Manja Kodre, Alem Hankić, Eva Pušnik.

Osnovna šola Prežihovega Voranca: Tinkara Rožič, Rian Gašparac Botonjić, Stella Jereb, Leon Haračić, Amar Mešić, Luka Sabolič, Zara Čamdžić, Anja Jovičić, Tadej Oblak, Katja Rehberger Samardžija, Mehmedija Husić, Belmin Budimlić, Ajna Džinić, Ema Okić, Klara Penev, Karolina Sefaj, Zara Čamdžić, Ajda Teran, Gregor Gosar.

Podružnična šola Blejska Dobrava: Lian Prešeren, Liam Pikon, Oskar Karo Banko, Lori Medja, Tine Ahec, Oskar Karo Banko, Jakob Kocjan, Nika Zima, Jakob Kocjan, Jera Šebat.

Osnovna šola Koroška Bela: Emir Kadić, Ali Merdžani, Kan Kaltak, Jovan Nikolov, Lorin Vovk, Jošt Pekolj, Izabela Šuštar, Emir Kadić, Martina Šorn.

Osnovna šola Poldeta Stražišarja: Ivan Šarić, Lamar Trošt Andrič, Alban Musaj, Amar Sokoli, Benjamin Bizjak, Anila Gashi, Eva Črv, Baškim Lazim, Anila Gashi, David Mlinarec.


Žogarija v Pljevljima – 26. maj

Prepoznavajući značaj Žogarije, čiji su sadržaji i svrha razvijanje i podsticanje strpljivosti kroz fair-play u igrama sa loptom, nastupima navijačkih ekipa, druženje i zabava sa pjevačkim i plesnim takmičenjima, stvaranje kreativnih radionica, Opština Pljevlja podžala je organizovanje ove manifestacije. Na taj način omogućeno je djeci osnovnih škola da se igraju, razmišljaju, analiziraju, komuniciraju, kao i da primaju multikulturalni pogled na svijet te da sportski program dožive kao dio vaspitnog i edukativnog iskustva. Takođe, omogućeno im je da kroz organizovano vježbanje poboljšaju osjećaj za druženje i zajedništvo, da shvate vrijednost i važnost tjelesnog vježbanja, kao i njegov doprinos zdravom stilu življenja.

Takmičenje je, usljed loših vremenski prilika, održano 26. V 2023. godine u sali SC „Ada“. Učestvovale su ekipe iz sljedećih škola:
• OŠ “RISTAN PAVLOVIĆ”
• OŠ “SALKO ALJKOVIĆ”
• OŠ “RADOJE TOŠIĆ” i OŠ “VLADIMIR ROLOVIĆ”
• OŠ “MIHAILO ŽUGIĆ”
• OŠ “BOŠKO BUHA”
• VRTIĆ JPU “EKO BAJKA”

Takmičili su u malom fudbalu i igrama spretnosti i okretnosti. Osim takmičarskih disciplina, djeca su učestvovala i u kvizu znanja, plesnim i pjevačkim tačkama Bilo je organizovano i takmičenje za nastavnike iz ovih škola. Posebnu pažnju je zavrijedilo učešče djece iz vrtića JPU “EKO BAJKA”, koji su prikazali svoja sportska.
Nakon neizvjesne borbe pobijedila je OŠ „Salko Aljković“, ispred OŠ „Boško Buha“ i OŠ „Ristan Pavlović“. Svim školama su uručeni pehari i prigodni pokloni.

O dove godine organizaciju je pomogao i Lovćen osiguranje, društveno odgovorna kompanija koja ulaže u sport i mlade koja je prepoznala značaj ovog međunarodnog projekta i sa zadovoljstvom podžala projekat. Njihov moto je „Ulaganje u najmlađe, u njihov pravilan razvoj i rast, u sport i fer plej, kako bi kreirali bezbjedan i zdrav ambijent za generacije koje dolaze“.


Nepozabno športno druženje v Cerknici – 25. maj

Sedmi dogodek leta se je odvil 25. maja, ko je sončna Cerknica oživela z dogajanjem na zunanjem igrišču Osnovne šole Notranjski odred.
Dogodek smo začeli ob 9.30 s predstavitvijo šol. Tokrat so bili z nami učenci iz Osnovne šole Notranjski odred Cerknica, Jožeta Krajca Rakek, Podružnične šole 11. maj Grahovo, Podružnične šole Maksim Gaspari Begunje ter Podružnične šola Rudolfa Maistra Unec. Sledil je fair play protokol ter ogrevanje, kmalu za tem pa je napočil čas za tekmovanje, ki je že tako odlično atmosfero še bolj dvignilo.
Učenci so v vragolijah Žogarije prikazali neverjetne spretnosti obvladovanja žoge, medtem ko je v nogometu tri na tri zasijalo pravo ekipno sodelovanje Kviz znanja, je bil pravo razkazovanje možganskih mišic, s širokim znanjem in natančnostjo. Posebno mesto so zasedli tudi dekliški nogomet tri na tri ter igra “Z Vami gospod profesor”, ki sta blesteli v vsej svoji živahnosti.
Poleg razburljivih športnih dogodkov so z odličnimi izdelki na temo domoljubja učenci pritegnili občudovanje vseh navzočih. Padale so same lepe ocene, najlepše pa so dobili učenci Osnovne šole Notranjski odred Cerknica.
Da noben trebušček ne bi ostal prazen, je bil z nami ponovno Kekec in nas razvajal s svojim okusnim namazom, nekaj odličnih prigrizkov pa so pripravili tudi učenci šole gostiteljice. Vzdušje je popestrilo tudi nekaj plesnih nastopov učenk ob zvokih himne Žogarije, nastopili pa so tudi upokojenci iz Doma upokojencev Cerknica.
Živahno je bilo tudi ob igrišču. Otroci so se preizkusili v spretnostih vožnje s kolesi na kolesarskem poligonu, v policijskem kotičku pa so spoznavali delo in opremo policistov. Z nami so bili tudi otroci okoliških vrtcev, ki so se skupaj zabavali v kotičku Mulčki.
Dogodek Žogarije v Cerknici je bil resnično nepozaben, prežet s športnim duhom, veseljem in druženjem. Na koncu se je Osnovna šola Jožeta Krajca Rakek razveselila zaslužene zmage z največ zbranimi točkami. Posebno priznanje za pošteno in spoštljivo obnašanje je prejela Podružnična šola Maksim Gaspari Begunje, ki je s svojim zgledom navdihnila ostale udeležence.

Rezultati

Fair play: Podružnična šola Maksim Gaspari Begunje
1. mesto: Osnovna šola Jožeta Krajca Rakek
2. mesto: Podružnična šola 11. maj Grahovo
3. mesto: Osnovna šola Notranjski odred Cerknica
4. mesto: Podružnična šola Maksim Gaspari Begunje
5. mesto: Podružnična šola Rudolfa Maistra Unec
Nagrada za najlepšo žogo: Osnovna šola Notranjski odred Cerknica
Najboljše žongliranje: Daris Hasić
Najboljše poigravanje z žogo na tleh: Fahrudin Useini
Najboljša predstav v igri Z vami gospod profesor: Rok Sterle

Sodelujoči

Podružnična šola 11. maj Grahovo: Tiara Opeka Rašič, Jona Tam Mele, Enej Godeša, Enej Godeša, Jani Polovič, Izabela Ocepek, Lovro Ivanetič, Doris Kovačič, Izabela Ocepek, Lovro Ivanetič, Doris Kovačič, Žak Herblan, Jani Polovič, Rok Sterle.

Podružnična šola Maksim Gaspari Begunje: Sofija Komidar, Izabela Žlebir, Oskar Švigelj, Bine Meden, Enej Galamič, Jakob Komidar, Landa Meden, Val Črmelj, Jakob Komidar, Lena Meden, Jakob Komidar, Eva Baraga.

Osnovna šola Jožeta Krajca Rakek: Jaka Poženelj, Fahrudin Useini, Bado Mršič, Mark Hren, Zala Gorkič, Gaja Skuk, Jaka Poženelj, Fahrudin Vseini, Jaka Poženelj, Dado Mršič, Matjaž Gregorčič.

Podružnična šola Rudolfa Maistra Unec: Lan Marc, Val Wallner, Ula Gnezdam Andrež Križan, Ela Vrhovnik, Andraž Križan, Matjaž Gregorčič.

Osnovna šola Notranjski odred Cerknica: Ian Jenc, Tevž Mahne, Trustan Kržič, Kaja Škrbec, Lucija Opeka, Nik Škrbec, Petra Zalar, Daris Hasić, Boštjan Gorjup.


Kočevje v znamenju fair playa – 23. maj

Sončno Kočevje je 23. maja zaživelo v živahnem vzdušju Žogarije. Dogodek je potekal na nogometnem igrišču v Športnem parku Kočevje, kjer se je zbrala množica učencev iz Osnovne šole Zbora odposlancev in Osnovne šole ob Rinži Kočevje, pri čemer je vsaka šola sodelovala s kar tremi ekipami.
Začetek dogodka je zaznamoval slovesen fair play protokol, ki je postavil standard športnega duha in medsebojnega spoštovanja, ki je skozi cel dan ostal v srcu vsake aktivnosti. Po tem je sledilo dinamično ogrevanje, ki je preplavilo prizorišče z energijo pričakovanja in radosti.
Nato je prispel čas za tekmovanje. In kakšno tekmovanje je bilo! Učenci so se izkazali v nogometu tri na tri in vragolijah Žogarije, kjer so se z enako mero spretnosti in entuziazma potegovali za točke. Kviz znanja je bil prizorišče prave intelektualne bitke, ki je pokazala široko znanje in bistroumnost učencev. Posebno mesto so zasedli tudi dekliški nogomet tri na tri ter zabavna igra “Z Vami gospod profesor”, ki sta zasijali v vsej svoji živahnosti ter pritegnili množico navijačev.
Poleg športnih aktivnosti so veliko pozornosti pritegnili tudi izdelki, ki so jih učenci ustvarili na temo domoljubja. Padale so same lepe ocene, vsi izdelki so bili naravnost čudoviti!
Tudi tokrat je bil z nami Kekec, ki je vse navzoče razveseljeval z okusnim namazom. Vzdušje je popestril tudi niz osupljivih plesnih nastopov učenk, izvedenih ob zvokih himne Žogarije, ter nastop upokojencev iz Doma upokojencev Kočevje.
Poleg vsega tega so ob igrišču potekale različne aktivnosti. Na kolesarskem poligonu so se otroci preizkusili v spretnostih vožnje s kolesi, v policijskem kotičku pa so se lahko pobližje spoznali z delom in opremo policistov. Z nami so tokrat bili tudi člani Rdečega križa, ki so poskrbeli, da so se otroci naučili nekaj osnovnih tehnik prve pomoči.
Prireditev se je zaključila s slovesno podelitvijo nagrad. Ekipa Osnovne šole ob Rinži Kočevje 1 je zbrala največ točk in tako osvojila prestižni pokal. Njihova vztrajnost in talent sta bila nagrajena. Ekipa Osnovne šole Zbora odposlancev 3.A pa je prejela poseben pokal za fair play, kar je dokazovalo njihovo spoštovanje do nasprotnikov in športnega duha.

Rezultati

Fair play: Osnovna šola Zbora odposlancev 3.A
1. mesto: Osnovna šola ob Rinži Kočevje 1
2. mesto: Osnovna šola ob Rinži Kočevje 2
3. mesto: Osnovna šola ob Rinži Kočevje 3
4. mesto: Osnovna šola Zbora odposlancev 3.B in 3.C
5. mesto: Osnovna šola Zbora odposlancev 3.A
Nagrada za najlepšo žogo: Osnovna šola Ob Rinži Kočevje, Osnovna šola Zbora odposlancev
Najboljše žongliranje: Dorian Mihelič
Najboljše poigravanje z žogo na tleh: Trustan Mikuž
Najboljša predstav v igri Z vami gospod profesor: Tilen Štiren
Nagrada za najboljšo koreografijo: Osnovna šola ob Rinži Kočevje

Sodelujoči

Osnovna šola ob Rinži Kočevje 2: Šai Arh, Tian Mutič, Jaka Novak, Mark Mutič, Manca Sedlar, Lara Vrbetić, Aljaž Pirman, Leni Bulešič, Aljaž Lovšin, Timeja Časar, Ian Ferenček, Nik Njavro, Jan Kolmanič, Yulija Nastasijčuk, Katja Ilc Virant.

Osnovna šola ob Rinži Kočevje 1: Mark Koleta, Tristan Mikuž, Maks Babič, Liam Grgič Neli Ferenček, Teo Špiletič, Martin Pipan Fajfar, Ema Smola, Jaka Vrhovšek, Inna Somensary Hasanković Matic Rockl, Leo Nađ, Rok Komljen, Grišin Tin, Krkovič Gašper, Lovšin Tim, Malnar Ožanič Ana, Azra Brkić, Tia Apolonia Malnar, Dalia Jorgić, Zara Ličen, Mia Gjerek, Leana Kojanović, Yulia Nastasijčuk, Ela Novak, Zoja Bartolme, Gregi Veselič, Nika Kotnik, Katja Tomc Zobec.

Osnovna šola ob Rinži Kočevje 3: Rok Grm, Tomaž Špiletič, Anej Gorše, Ruj Hočevar, Zoja Bartolme, Domen Kovačič, Amadeja Pahulje, Nik Njavro, Matevž Perko, Ana Resnik, Timaj Henigman, Dorian Koševič, Amadej Krapež, Neža Erjavec, Tilen Štirn.

Osnovna šola Zbora odposlancev 1: Mark Šobar, Gašper Bradač, Jure Šteblaj, Taja Ljubas, Lucija Ronija Nanjara, Gašper Klarič, Emelin Meštrovac, Taj Troha, Ula Jalovec Pertot, Zoja Kure, Ula Bejtovič, Jakob Draškovič, Neža Pahor, Zalka Kužnik, Eva Kure.

Osnovna šola Zbora odposlancev 2: Vid Stojakovič, Gal Debeljak, Mark Horvat, Juliet Rogan Radonić, Vita Vegi, Jure Namlih, Jaka Novak, Dorej Šauer, Darja Panić, Manca Oražem, Katarina Čokorilo Mišmaš, Ema Kordiš, Peter Hribar, Patrik Železnjak, Zoja Česnik.


Idrija zažarela v barvah Žogarije – 18. maj

Po nekaj dneh muhastega vremena nas je 18. maja v Idriji, pomladno sonce končno nagradilo in ovilo peti letošnji dogodek v svoje tople žarke. Tokrat je dogajanje potekalo na zunanjem igrišču pri Osnovni šoli Idrija, z nami pa so bili učenci iz Osnovne šole Črni Vrh, Osnovne šole Spodnja Idrija ter kar tri ekipe iz domače Osnovne šole Idrija.
Dogodek smo začeli s slovesnim fair play protokolom, ki je postavil temelje za športno in spoštljivo tekmovanje. Sledilo je ogrevanje, ki je napolnilo prizorišče s športno energijo. Nato je napočil trenutek, ko se je začel pravi boj za točke.
Učenci so se v nogometu tri na tri in vragolijah Žogarije izkazali s svojo izjemno spretnostjo ter pripadnostjo svojim ekipam, v kvizu znanja pa so blesteli s svojim izjemnim poznavanjem in dokazali, da so pravi virtuozi znanja. Posebna poslastica je bila igra “Z Vami gospod profesor” in dekliški nogomet tri na tri, ki sta pritegnila veliko zanimanja ter poskrbela za dobro voljo med vsemi udeleženci.
Poleg športnih aktivnosti so vzbudili veliko pozornosti tudi izdelki, ki so jih ustvarili učenci na temo domoljubja. Vsi izdelki so bili izjemni in sodniki niso imeli lahke naloge. Na koncu je slavil izdelek Osnovne šole Idrija, ki je prejel najvišje ocene za kreativnost in izvirnost.
Med odmori so udeleženci uživali ob obisku priljubljenega Kekeca, ki je razveseljeval z odličnim namazom. Vzdušje je popestril tudi niz osupljivih plesnih nastopov učenk, izvedenih ob zvokih himne Žogarije, ter nastop upokojencev iz Doma upokojencev Idrija. Vsak nastop je bil pravi spektakel, ki je očaral vse navzoče.
Zanimivo je bilo tudi dogajanje ob igrišču, na kolesarskem poligonu, so se otroci preizkusili v vožnjah s kolesi, v policijskem kotičku pa so lahko poiskusili ogromno policijske opreme ter uživali v prisotnosti prijaznega policijska psa.
Dogodek smo zaključili s slovesno podelitvijo nagrad. Največ točk so zbrali učenci B razreda Osnovne šole Idrija, ki so s svojo vztrajnostjo in talentom osvojili najprestižnejši pokal. Učenci Osnovne šole Črni Vrh pa so prejeli pokal za fair play, ki je bil dokaz njihovega spoštovanja do tekmecev in športnega duha, ki je bil prisoten skozi celoten dogodek.

Rezultati

Fair play: Osnovna šola Črni vrh
1. mesto: Osnovna šola Idrija B
2. mesto: Osnovna šola Spodnja Idrija
3. mesto: Osnovna šola Idrija A
4. mesto: Osnovna šola Idrija C
5. mesto: Osnovna šola Črni vrh
Nagrada za najlepšo žogo: Osnovna šola Idrija
Najboljše žongliranje: Vid Sedej
Najboljše poigravanje z žogo na tleh: Adis Zahiković
Najboljša predstav v igri Z vami gospod profesor: Petra Leskovec
Nagrada za najboljšo koreografijo: Plesna šola Nastje Lakner Čavlov

Sodelujoči

Osnovna šola Črni vrh: Eva Habe, Erik Kavčič, Dane Rupnik, Aljaž Žgavec, Lana Žgavec, Urša Jereb, Rok Rudolf, Maks Žigon, Zala Podobnik, Lenart Zajec, Sebastijan Rupnik, Mojca Pečenko.

Osnovna šola Spodnja Idrija: Nejc Brence, Filip Prezelj, Luka Erjavec, Nejka Likan, Maja Grezda, Ajda Trček, Marina Erjavec, Nejc Lahajnar, Luka Gnjezda, Izabela Novak, Tube Pelhan, Maj Rupnik, Manca Prezelj, Filip Čibej, Ula Walland, Martin Mlakar.

Osnovna šola Idrija A: Nejc Balant, Tai Sedej, Tina Grošelj, Eva Černalogar, Matevž Flego, Neo Primožič, Maj Vehar, Tomo Kerček, Gaber Carli, Ema Gnezda, Adis Zahirovič, Aljoša Bačnar, Petra Leskovec.

Osnovna šola Idrija B: Lan Kolar, Luka Grošelj Furlan, Leon Mustafaj, Vita Vidmar, Lea Novakovič, Vili Strel, Mai Mohorič, Lina Božič, Arne Kerček, Veronika Matvoz, Ian Humerca, Mark Novakovič, Simon Čibej.

Osnovna šola Idrija C: Edvin Avdić, Lovro Peternelj, Nail Pajalič, Zarja S. Rupnik, Ema Pisk, Mark Vodopija, Emma Jurjavčič, Karolina Vončina, Katja Gostiša, Oskar Vidmar, Vid Sedej, Matija Prebil, Liam Logar, Aljoša Bačnar, Karin Petrič, Lana Vončina, Sabina Šmit.


Povezovanje skozi šport in kulturo v Celovcu – 17. maj

17. maja se je naša oranžna karavana odpravila v Avstrijo, natančneje v Celovec, kjer je potekal četrti letošnji dogodek. Slabo vreme nam je tudi tokrat malo ponagajalo, zato smo dogodek s Trga Marije Terezije prestavili v športni park.
Dogodek smo začeli s fair play protokolom in predstavitvijo šol. Tokrat smo gostili štiri šole: Ljudsko šolo iz Bekštanja, Brnce, Ljudsko šolo 24 in Mohorjevo ljudsko šolo. Sledilo je energično ogrevanje, nato pa je bil čas, da se začne boj za točke.
V nogometu tri na tri in vragolijah Žogarije so učenci prikazali izjemno spretnost in ekipni duh, medtem ko so se v kvizu znanja dokazali s svojim odličnim znanjem. Posebna atrakcija je bila igra Z Vami gospod profesor, ki je pritegnila veliko zanimanja in sprožila smeh ter dobro voljo med vsemi udeleženci.
Posebno pozornost so vzbudili izdelki, ki so jih ustvarili učenci na temo domoljubja. Sodniki so imeli težko nalogo pri izbiri najlepšega izdelka, saj so bili vsi izvrstni. Na koncu je zmagal izdelek Mohorjeve Ljudske šole, ki je prejel najvišje ocene za svojo kreativnost in izvirnost.
Med odmori so se udeleženci veselili prisotnosti Kekeca, ki je navzoče razveseljeval s svojim odličnim namazom. Poleg tega so dogodek popestrili osupljivi plesni nastopi, izvedeni ob zvokih himne Žogarije. Vsak nastop je bil izjemen in je navdušil prisotne.
Dogajanje na kolesarskem poligonu je bilo posebej zanimivo, saj so se otroci preizkusili v spretnostnih vožnjah s kolesi, kar je pritegnilo veliko pozornosti. Prav tako je med najmlajšimi udeleženci vzbudila veliko zanimanja in radovednosti policija, ki je predstavila svojo opremo.
Dogodek smo zaključili s podelitvijo nagrad. Navjveč točk so zbrali učenci Mohorjeve Ljudske šole, največji pokal, pokal za fair play pa so osvojili učenci Ljudske šole Bekštanj.

Rezultati

Fair play: Ljudska šola Bekštanj
1. mesto: Mohorjeva Ljudska šola
2. mesto: Ljudska šola Bekštanj
3. mesto: Ljudska šola Brnica
4. mesto: Ljudska šola 24
Nagrada za najlepšo žogo: Mohorjeva Ljudska šola
Najboljše žongliranje: Miran Kušej
Najboljše poigravanje z žogo na tleh: Gabriel Sabotnik
Najboljša predstav v igri Z vami gospod profesor: Florian Kelih
Najboljša navijaška skupina: Ljudska šola 24

Sodelujoči

Ljudska šola Bekštanj: Christan Warum, David Illina, Valentino Brodegger, Lia Werchnig, Theresa Domenik, Anna Wetzlinger, Zaza Sig, Valentin Messner, Marjan Smid, Helena Heipner, Lena Pinter.

Mohorjeva Ljudska šola: Finn Ogris, Luka Basara, Miro Modribeher, Linda Dreier, Selea Majnik, Julija Matovševič, Ula Sušnik, Lucia Meizer, Florian Kelih, Gabriel Sabotnik, Ronja Hormbock, Irina Sadnikar, Maya Hornbock, Lorenz Tiefling, Leo Rettl, Anika Binder.

Ljudska šola 24: Kilian Woschite, Lianyn Liu, Petar Klarič, Niklas Benjschhc, Hanna Imirović, Simon Schrenann, Liam Stenn, Hanna Imsinović, ChristianWrulid, Leis Adrović, Merry Vospernik, Miran Kušej.

Ljudska šola Brnca: Advan Mulalić, Marvin Mentić, Samuel Tacmann, Anes Budimlić, Jona Petrik, Hema Kofler, Melina Kauduth, Tamara Petrik, Fabio Dernutz, Angela Marčinković, David Inković, Teodora Stojanović, Alina Juri, Diana Smid, Merle Schodek, Jonathan Taravann.


Nepozabno doživetje za vse udeležence v Kopru – 12. maj

12. maja se je odvijal že tretji dogodek letošnje Žogarije, ki je potekal v Kopru, pri Osnovni šoli Koper. Nekoliko slabše vreme nam je malce prekrižalo načrte druženja na toplem soncu, zato smo se zatekli v notranjo telovadnico, ki pa je kar pokala po šivih od množice navdušenih udeležencev.
Poleg gostiteljice Osnovne šole Koper so se nam pridružile tudi Osnovna šola Šmarje pri Kopru, Osnovna šola Dušana Bordona Semedela, Osnovna šola Dr. Aleš Bebler – Primož Hrvatin, Dvojezična osnovna šola in vrtec Števanovci, Osnovna šola Elvire Vatovec Prade ter Osnovna šola Albin Bubnič Milje.
Po energičnem ogrevanju so se šole pomerile med seboj v različnih športnih disciplinah – nogometu tri na tri, kvizu znanja, vragolijah Žogarije, ter v novi igri Z vami gospod profesor. Vsekakor velja omeniti tudi izjemne izdelke, ki so jih ustvarile sodelujoče šole na temo domoljubja. Bili so tako izvrstni, da so sodniki imeli kar nekaj težav pri tem kateri izdelek bo prejel naziv najlepšega. Na koncu pa je najboljše ocene zbral izdelka Osnovne šole Albin Bubnič iz Milj.
Med odmori so se udeleženci veselili prisotnosti Kekeca, ki je navzoče razveseljeval s svojim odličnim namazom. Poleg tega so dogodek popestrili osupljivi plesni nastopi učenk in učencev sodelujočih šol.
Posebej zanimivo je bilo dogajanje na kolesarskem poligonu, kjer so se otroci preizkusili v spretnostnih vožnjah s kolesi. Prav tako je veliko zanimanja in radovednosti med najmlajšimi udeleženci vzbudila policija, ki je predstavila nekaj svoje opreme.
Dogodek Žogarije v Kopru je bil vrhunski spektakel, ki nas je popeljal v nepozabno izkušnjo športnega duha, prežetega z nalezljivim veseljem in globokim prijateljstvom. Osnovna šola Šmarje pri Kopru je s svojim izjemnim nastopom zbrala največ točk ter se veselila končne zmage. Dvojezična osnovna šola in vrtec Števanovci pa so z vzornim poštenim in spoštljivim obnašanjem osvojili fair play pokal.

Rezultati

Fair play: Dvojezična osnovna šola in vrtec Števanovci
1. mesto: Osnovna šola Šmarje pri Kopru
2. mesto: Osnovna šola Dušana Bordona Semedela
3. mesto: Osnovna šola Dr. Aleš Bebler – Primož Hrvatin
4. mesto: Osnovna šola Pier Paolo Vergerio il Vecchio Capodistria
5. mesto: Osnovna šola Koper
6. mesto: Osnovna šola Albin Bubnič Milje
7. mesto: Osnovna šola Elvire Vatovec Prade
8. mesto: Dvojezična osnovna šola in vrtec Števanovci
Nagrada za najlepšo žogo: Osnovna šola Albin Bubnič Milje
Najboljše žongliranje: Rene Softić
Najboljše poigravanje z žogo na tleh: Filip Ivanović
Najboljša predstav v igri Z vami gospod profesor: Ema Mihič
Najboljša navijaška skupina: Osnovna šola Koper

Sodelujoči

Dvojezična osnovna šola in vrtec Števanovci: Balint Šlemmer, Julija Sajer, Aleksandra Meško, Hanna Vajda, Žofija Šlemmer, Melissa Šaš, Sandra Dončecz, David Kertes, Žombor Šchmidt, Žofija Sajer, Melissa Šaš, Marijeta Salai.
Osnovna šola Koper: Valentina Bogatec, Sergej Pavlovič, Mark Radojko, Nikolas Vasiljević, Hana Majhen, Pia Ravnikar, Liam Franca, Maj Fantinič, Vito Jkin, Zara Željkovič, Luka Savorgnano, Ela Sedmak, Patrik Černoša, Julija Rudolf, Tatjana Lakošeljar.

Osnovna šola Elvire Vatovec Prade: Lucas Jačimović, Rok Kamenšek, Stefan Rašević, Eva Korenika, Živa Jakomin, Nikša Sljepčević, Žiga Vižintin, Liza Lenassi, Matija Marsič, Zala Šturman, Rene Softić, Lan Šukalo, Monika Oven.

Osnovna šola Dušana Bordona Semedela: Maša Burger, Nik Radišković, Alex Vučić, Lara Stanič, Filip Manasiev, Peter Poljak, Melita Okretič, Svit Bratkovič Žižek, Žan Rener, Nikolina Simič, Filip Jovanović, Klemen Božič.

Osnovna šola Dr. Aleš Bebler – Primož Hrvatin: Luka Legović, Liam Burzić, Tadej Marinko, Ilenia Furlan, Lev Mihelič, Lana Zadravec, David Bučar, Aleksej Egić, Liam Šik, Tia Karamujić, Eva Pahor, Eva Bučar, Carolina Stramaglia, Agnes Forti, Valentina Mesarec, Kataleya Tul, Maks Filipič Lovrečič, Tadeja Pahor, Dimitrije Prodić.

Osnovna šola Albin Bubnič Milje: Sofia Purger, Nikolas Rebez, Mattia Frausin, Simone Hujdur, Marta Perrone, Viola Di Donato, Brian Roberti, Anna Cazzola, Irene Lussa, Marijan Coretti.

Osnovna šola Pier Paolo Vergerio il Vecchio Capodistria: Ian Menolascina, Konstantin Mandić, Valentina Zahtila, Luka Guglielmino, Ludovico Dragone, Julija Marušič, Vita Riccobon, Ian Anastasov Opara, Teodor Mandić, Mia Vatovec,Omar Ayari, Aglaja Bržan, Francesco Paparella, Tomas Tomšič, Valentina Zahtila, Ramona Olenik Tomšič, Ema Mihič.

Osnovna šola Šmarje pri Kopru: Bleart Zagoj, Matija Viler, Demetra Pucer, Gai Ipavec, Jan Žavbi, Ema Urbančič, Liam Glavina, Lucija Beroš, Jaka Grižonič, Marie Martič, Kevin Pasar, Taj Aličehajić, Ajda Kozlovič, Tim Franjkovič, Nola Zrim, Evan Hrvatin, Nataša Bodlaj, Tamara Benčič.


Novo mesto zaživelo v športnem duhu – 11. maj

11. maja, le dva dni po nepozabnem prvem dogodku Žogarije, se je naša ekipa ponovno odpravila novemu dogodku naproti, tokrat v Novo mesto. Zbrali smo se v športni dvorani Marof, saj nam je vreme malce ponagajalo in smo morali dogajanje prestaviti z Glavnega trga. Kljub temu pa nas nič ni moglo ustaviti pri ustvarjanju nepozabnih trenutkov.
Dogodek se je začel s himno in še dvema pesmima mladinskega zbora Osnovne šole Center, nato pa je sledila predstavitev šol. Tokrat so se nam pridružile Osnovna šola Center, Grm, Otočec in Brusnice.
Po energičnem ogrevanju so se sodelujoče šole pomerile med seboj v nogometu tri na tri, kvizu znanja, poigravanju z žogo na tleh, v igri Z Vami gospod profesor, žongliranju ter ustvarjanju z motivom domoljuba, kjer so se tretješolci Osnovne šole Center odrezali najbolje. Ustvarili so veliko žogo, na kateri smo lahko občudovali slastno orehovo potico, oslajeno z medom sivke, blejski otok z zvončkom želja, Triglav, človeško ribico, kurenta, situlo in klopotec.
Med odmori smo se veselili in nasmejali ob prisotnosti priljubljenega lika Kekec, ki je razveseljeval vse navzoče s svojim odličnim namazom. Imeli smo tudi priložnost okusiti izvrstne štruklje, ki so jih pripravili učenci šole gostiteljice. Poleg tega so dogodek obogatili tudi plesni in pevski nastopi učencev iz sodelujočih šol.
Ne smemo spregledati izjemnega navdušenja otrok na kolesarskem poligonu, kjer so se preizkusili v spretnostnih vožnjah, ter v kotičku, kjer se je predstavila Novomeška policija. Vzbudili so veliko zanimanja in radovednosti pri najmlajših udeležencih.
Dogodek Žogarije v Novem mestu je bil popolnoma nepozaben, poln športnega duha, veselja in prijateljstva. Na koncu je Osnovna šola Center zbrala največ točk in se veselila zmage. Velik pokal za fair play pa je osvojila Osnovna šola Grm, ki je s svojim poštenim in spoštljivim obnašanjem navdušila vse prisotne.

Rezultati

Fair play: Osnovna šola Grm
1. mesto: Osnovna šola Center
2. mesto: Osnovna šola Brusnice
3. mesto: Osnovna šola Grm
4. mesto: Osnovna šola Otočec
5. mesto: Osnovna šola Podbočje
Nagrada za najlepšo žogo: Osnovna šola Center
Najboljše žongliranje: Vid Zavodnik
Najboljše poigravanje z žogo na tleh: Aleks Arh
Najboljša predstav v igri Z vami gospod profesor: Špela Mohar

Sodelujoči

Osnovna šola Center: Jošt Kurnik, Oskar Vinček, Nian Pureber, Gloria Hervol, Ajda Preskar, Jakob Zemljič, Neža Gorše, Filip Hvala, Luka Mutić, Ula Kirm, Matija Špehar, Nina Bele.

Osnovna šola Otočec: Mark Kravcar, Maša Novak, Tevž Pungerčar, Mia Palka, Izak Lindič, Vida Čepin, Janez Radež, Alja Kirn, Jakob Guculovič, Aleks Arh, Špela Mohar

Osnovna šola Grm: Ivo Karin, Rožle Tomc, Marko Božunović, Tiara Bekteshi, Neja Štangelj, Domen Goljuf, Lola Likar Luzar, Gaja Vozelj, Nikola Rajak, Ilhana Halkić, Tim Kastelec, Nina Morič, Taj Homar, Nejc Tramte, Neža Zupančič, Naja Osmanović, Nia Bdeir, Ema Leskovec, Lara Mrkonjić, Marisa Vesel, Nina Lazarević, Aleksej Skoko, Tian Udovič, Tai Martin Tomažin, Anže Jarc, Maksim Branković, Vanja Jakše, Dorin Jarc, Nataša Vranešič

Osnovna šola Brusnice: Bor Grubar, Nian Berkopec, Jan Mrak, Ema Škrbec, Mia Butalin, Ela Nosan, Matevž Luzar, Žak Janez Medle, Jazen Zamida, Julija Vovk, Vid Zavodnik, Taja Šašek, Nik Pust, Žan Janc, Kristina Burger


Otvoritev sezone 2023 v Krškem – 9. maj

Po nekaj mesecih premora je bila naša ekipa že nestrpna, da se nova sezona končno spet začne. Letošnjo, tokrat že 18., smo začeli v torek 9. maja, zaznamovano s sončnim dolenjskim vzdušjem v čudovitem Krškem
Dogodek se je pričel ob 9. uri, ko smo v objemu prijetnega jutra pozdravili sodelujoče šole in prisluhnili nagovoru ravnateljice Valentine Gerjevič. Sledilo je ogrevanje, nato pa tri ure napetih bojev nepozabnega vzdušja in odličnih prigrizkov. Tokrat sta bili z nami Osnovna šola Raka, Osnovna šola Podbočje, Osnovna šola Jurija Dalmatina, Osnovna šola Adama Bohoriča Brestanica, Osnovna šola Leskovec pri Krškem in Osnovna šola dr. Mihajla Rostoharja Krško.
Letos smo v svoj program dodali nekaj novih iger, kot so, poigravanje z žogo v zraku in na tleh, žongliranje, igro Z vami gospod profesor ter tudi nekaj za umetnike – igro najlepša žoga z motivom domoljubja, nastopi navijaških skupin v koreografiji himne Žogarija. Prvi odzivi so bili več kot navdušujoči! Otroci so bili povsem prevzeti nad temi novostmi. Sodelujoče šole so se med sabo pomirile tudi v nogometu 3 na 3 in kvizu znanja, novost predstavlja tudi revijalna tekma deklet in profesoric v nogometu 3na3. Prav v vseh disciplinah smo vse od začetka pa vse do konca spremljali napete tekme.
Veselje in smeh pa nista manjkala niti med odmori. Kekec je s svojo prisotnostjo navdušil vse navzoče ter nas pogostil z odličnim namazom. Dogodek so polepšali tudi plesni in pevski nastopi učencev iz sodelujočih šol, kar nam je prineslo trenutke pravega čarobnega vzdušja.
Obiskali so nas tudi policisti iz Krškega, ki so predstavili nekaj svoje opreme, učenci pa so bili najbolj navdušeni nad njihovim motorjem.
Na koncu je največ toč zbrala Osnovna šola Jurija Dalmatina, največji pokal, fair play pokal, pa je osvojila Osnovna šola Podbočje.

Rezultati

Fair play: Osnovna šola Podbočje
1. mesto: Osnovna šola Jurija Dalmatina
2. mesto: Osnovna šola Raka
3. mesto: Osnovna šola Adama Bohoriča Brestanica
4. mesto: Osnovna šola Leskovec pri Krškem
5. mesto: Osnovna šola Podbočje
Nagrada za sodelovanje: Osnovna šola Mihajla Rostoharja Krško
Nagrada za najlepšo žogo: Osnovna šola Podbočje
Najboljše žongliranje: Lovro Černoga
Najboljše poigravanje z žogo na tleh: Uroš Obradović
Najboljša predstav v igri Z vami gospod profesor: Peter Toporišič

Sodelujoči

Osnovna šola Leskovec pri Krškem: Oskar Starc, Liam Veličevič, Oliver Brečko, Arne Jeram, Sanja Pavlič, Zala Ilič Somrak, Tai Pešič, Aleks Prevolšek, Tai Pešič, Sanja Pavlič, Oskar Starc, Liam Veličevič, Egon Ivanjšek.

Osnovna šola Podbočje: Leon Stopar, Max Vrhovšek, Amin Krličevič, Živa Šribar, Ivana Zlobko, Ema Kodrič, David Senica, Oskar Olovec, Jure Rožanc, Brina Koretič Stipič, Marjeta Škrbina Rozman.

Osnovna šola Adama Bohoriča Brestanica: Gal Tršelič, Nik Moškon, Lili Kostanjšek, Jan Zakšek, Max Purkat, Pinija Ljubim, Ida Sluga, Maj Požeg Dular, Adam Župevc, Tija Kozole, Adam Župevc, Damjan Kos.

Osnovna šola Mihajla Rostoharja Krško: Anej Veselko, Maks Švajger, Severin Dia Popelar, Tim Tilen Novak, Klemen Žibert, Žan Kranjc, Nina Škoda, Tim Tilen Novak, Nikolaj Samardžić, Anei Planinc, Gregor Ficko.

Osnovna šola Raka: Nejc Tomažin, Lovro Miklavčič, Lovro Siter, Tjaša Lekše, Iza Žabkar, Viktorija Cener, Jaka Lipar, Ema Perpar, Darko Danjko, Jakob Žajber, Karla Urankar, Alex Nahtigal, Tobi Tomažin, Klara Klemenčič, Valentina Šinkovec, Lejla Bahč, Ema Perpar, Gaber Tomažin, Julian Vene Kovač, Viktorija Cener, Ema Perpar, Maša Povhe, Neža Selan.

Osnovna šola Jurija Dalmatina Krško: Lukas Nadarević, Jaka Regali, Domen Kuhar, Julija Brdik, Leja Selič, Anže Pajtler, Jan Kozole, Sara Šegula, Tilen Robek, Pangrčič Neža, Luka Leban, Ariella Ajster, Lovro Cerjak, Anže Pajtler, Jakob Gal Jazbar, Maja Arnšek Lončar, Zala Krištofić, Nina Špiler, Marko Metelko, Ivan Voitsekhovskyi, Peter Toporišič.