Pravila
Nogomet 3na3


Nastopajo otroci letnik 2009 in 2010, ekipe morajo biti vedno mešane (igrati mora vsaj eno dekle ali vsaj en fant). Vsaka ekipa šteje od 3 do 5 članov,od teh trije nastopajo, dva pa sta v rezervi. Otroci si sodijo sami, v primeru nesporazuma, le-tega razreši vodja tekmovanja. Vratarja ni, branjenje z roko je prepovedano. V primeru kršitve tega pravila se izvaja kazenski strel, iz gola na prazen gol. Menjave so leteče. Morebiti izključenega igralca sme takoj nadomestiti rezervni. Igramo v duhu fair-playa.
Vragolije Žogarije


Tudi letos bomo za tiste, malce starejše udeležence naših dogodkov, poskrbeli z dodatno animacijo – Vragolije Žogarije.
Tukaj bodo tekmovalci (vsak zase) tekmovali v spretnosti poigravanja z žogo v zraku – posebej dekleta in posebej fantje. Tekmovanje bo potekalo ob igrišču, kjer bomo dobili najuspešnejše dekle in najuspešnejšega fanta iz vsake sodelujoče šole. Ti se bodo nato med seboj pomerili v finalnem obračunu na izpadanje – zmagovalec oz. zmagovalka bo tisti/-a, ki bo najdlje časa obdržal/-a žogo v zraku (z odboji z nogo, ramenom, glavno itd.). Tako bomo na vsaki Žogariji dobili zmagovalko in zmagovalca Vragolij Žogarije, ki se bosta na finalni prireditvi lahko pomerila z ostalimi zmagovalci.
Komaj čakamo, da vidimo, kako spretni ste!
Kviz znanja


Nastopajo otroci do vključno letnika 2003,ekipe morajo biti vedno mešane (sodelovati mora vsaj eno dekle ali vsaj en fant). V ekipi so 3 tekmovalci. Kviz znanja je sestavljen iz treh vprašanj in pri vsakem lahko tekmovalci izbirajo med A,B ali C odgovorom. Na tekmovališču so postavljena polja,ki so označena s črkami A,B in C ter predstavljajo enako naslovljene odgovore. Po vsakem prebranem vprašanju, imajo tekmovalci 5 sekund časa,da se znotraj ekipe odločijo za enega izmed treh možnih odgovorov, ter da eden izmed tekmovalcev v ekipi teče v želeno polje. Začetek in konec sta obeležena s sodniškim žvižgom.
Spretnostne igre


Nastopajo otroci letnik 2007 in 2008, ekipe morajo biti vedno mešane (tekmovati mora vsaj eno dekle ali vsaj en fant). Na začetku tekmovanja sodnik demonstrira posamezno igro in razloži pravila,ki jih je potrebno upoštevati. Vsaka ekipa ima stranskega sodnika,ki šteje število pravilnih prehodov prek ovir,premaganih v eni minuti ali spremlja, katera ekipa zaključi igro hitreje (odvisno od igre).
Tudi Vi profesor


Tekmuje po en profesor vsake sodelujoče šole. Šolo lahko predstavlja pedagog športne ali katerekoli druge smeri. Na začetku igre sodnik demonstrira in razloži pravila igre.ŠE VEČ ZABAVE

DODATNE AKTIVNOSTI

Pri dodatnih aktivnostih včasih sodelujejo tudi zunanji izvajalci ali pa same šole ki imajo možnost enega nastopaFAIR-PLAY PROTOKOL

Na vsakem dogodku izberemo ˝Naj fair-play šolo˝,ki je najbolje upoštevala načela fair-playa.
PRIPRAVA ZDRAVEGA OBROKA

Na vsako prireditev bomo povabili lokalnega pridelovalca ekološke hrane.
EKO USTVARJALNA DELAVNICA

Ena od šol bo na prireditvi izdelovala skulpturo iz odpadnih plastenk.
PEVSKI IN PLESNI NASTOPI

Vsaka šola ima možnost ENEGA nastopa po lastni izbiri.