Pravila
Nogomet 3na3


Za vsako šolo nastopa mešana ekipa dečkov in deklic, letnik 2012 in 2013. Vsaka ekipa šteje od 3 do 5 članov, ves čas morata biti v igri ena deklica in en fantič, trije nastopajo, dva pa sta v rezervi. V vsaki igri morajo nastopati vsi člani ekipe. Otroci si sodijo sami, v primeru nesporazuma, le-tega razreši vodja tekmovanja. Vratarja ni, branjenje z roko je prepovedano.

V primeru kršitve tega pravila se izvaja kazenski strel, iz gola na prazen gol. Menjave so leteče. Morebiti izključenega igralca sme takoj nadomestiti rezervni. Igramo v duhu fair-playa.
Vragolije Žogarije


Tudi letos bomo za tiste, malce starejše udeležence naših dogodkov, poskrbeli z dodatno animacijo – Vragolije Žogarije.
Tukaj bodo tekmovalci (vsak zase) tekmovali v spretnosti poigravanja z žogo v zraku – posebej dekleta in posebej fantje. Tekmovanje bo potekalo ob igrišču, kjer bomo dobili najuspešnejše dekle in najuspešnejšega fanta iz vsake sodelujoče šole. Ti se bodo nato med seboj pomerili v finalnem obračunu na izpadanje – zmagovalec oz. zmagovalka bo tisti/-a, ki bo najdlje časa obdržal/-a žogo v zraku (z odboji z nogo, ramenom, glavno itd.). Tako bomo na vsaki Žogariji dobili zmagovalko in zmagovalca Vragolij Žogarije, ki se bosta na finalni prireditvi lahko pomerila z ostalimi zmagovalci.
Komaj čakamo, da vidimo, kako spretni ste!
Kviz znanja


Nastopajo tudi otroci višjih razredov, ekipe morajo biti vedno mešane (sodelovati mora vsaj eno dekle ali vsaj en fant). V ekipi so 3 tekmovalci, ki sicer zastopajo navijaško skupino šole. Odgovarjajo na tri zastavljena vprašanja.
Spretnostne igre


Šole zastopa mešana ekipa deklic in dečkov, letnik 2010 in 2011. Vsaka ekipa šteje 5 članov. V vsaj eni igri morajo nastopati vsi člani ekipe. Na začetku tekmovanja sodnik demonstrira posamezno igro in razloži pravila, ki jih je potrebno upoštevati.
Tudi Vi profesor


V tej igri zastopa posamezno šolo oseba, ki je v delovnem razmerju s šolo ali ima v uradni obliki urejen status s šolo in bo sodeloval v igri ‘Tudi Vi profesor’. To je igra, ki je namenjena odraslim, praviloma športnim pedagogom in vključuje elemente športa in zabave. In če smo iskreni – to je prav gotovo najbolj bučna točka celotne Žogarije!

V kolikor imata dve ali več šol enako število točk, odloča o zmagovalcu višja uvrstitev v nogometu 3 na 3, sledi višja uvrstitev v spretnostnih igrah.