Reportaže iz leta 2018

OŠ Sostro, 10.12.2018

Naslednja prireditev Žogarija se je odvijala 10.12. na OŠ Sostro, v prikupnem ambientu, s številnimi navijači in v vročem vzdušju.

Sodelovale so šole:

 • OŠ Sostro
 • OŠ Kašelj
 • Oš Martina Krpana
 • OŠ Tone Čufar
 • OŠ Zadobrova
 • OŠ Karla Destovnika Kajuha

Na finalno prireditev za področje Mestne občine Ljubljana so se uvrstile šole:

 • OŠ Sostro,
 • OŠ Kašelj
 • OŠ Toneta Čufar

Najpomembnejši pokal za Naj fair play šolo je osvojila OŠ Martin Krpan .

V zaključku velja posebej omeniti in se zahvaliti obema organizatorjema, tako gospe ravnateljici na OŠ Alojzija Šuštarja kot gospe ravnateljici na OŠ Sostro za brezhibno organizacijo, veliko naklonjenost in nesebično pomoč na prav vsakem koraku.

Tudi njihovim učencem in učenkam za pomoč pri vnosu in postavitvi prizorišča dogodka.

Enako marljivi so bili tudi pri podiranju prizorišča in nalaganja na kamion.

Bili so izjemi.

Iskrena zahvala gre tudi prof. Petri Filipič in prof. Urošu Kermavt za organizacijo in veliko naklonjenost na prireditvi v OŠ Alojzija Šuštarja ter prof. Škafar Gregorju za odlično organizacijo Žogarije na OŠ Sostro.


OŠ Alojzija Šuštarja, 07.12.2018

Mestna občina Ljubljana je tudi v 2018 omogočila vsem ljubljanskim osnovnim šolam sodelovanje v Žogariji.

Prvo prireditev smo tako organizirali že meseca septembra na Kongresnem trgu.

Na željo posameznih šol smo nadaljevanje prestavili v mesec december, izpeljali smo dve prireditvi.

Prva naslednja Žogarija se je odvijala 7.12 na OŠ Alojzija Šuštarja, sodelovale so šole :

 • OŠ Alojzija Šuštarja
 • OŠ Danile Kumar
 • OŠ Riharda Jakopiča
 • OŠ Šentvid
 • OŠ Vič Ljubljana
 • OŠ Trnovo

Vse se je dogajalo v prelepi dvorani OŠ Alojzija Šuštarja, priče smo bili izjemno borbenim tekmam, z veseljem smemo zapisati, vendar zelo, zelo poštenim.

Odločilo smo se ne razglašati in objavljati rezultate in posamezne uvrstitve temveč le šole, ki se uvrstijo v naslednji kroj.

Seveda z največjim veseljem in ponosom objavimo zmagovalno šolo iz poštenega obnašanja.

Najpomembnejši pokal za Naj fair play šolo je osvojila OŠ Šentvid

Na finalno prireditev za področje Mestne občine Ljubljana so se uvrstile šole:

 • OŠ Alojzija Šuštarja OŠ Alojzija Šuštarja
 • Oš Vič – Danilo Lukner
 • Oš Danile Kumar


MORE ABOUT US

SARAJEVO – MEDNARODNI FINALE, 21.9.2018

Tokrat so se vsi državni prvaki Žogarije zbrali na velikem mednarodnem finalu v Sarajevu. Sedem ekip se je na dvorišču Prve osnovne šole Ilidža borilo za končno zmago in veliki pokal letošnje sezone.

Dogajanje je slavnostno otvoril Minister za izobraževanje, znanost in mlade kantona Sarajevo, gospod Elvir Kazazović. Tekmovalci in navijači so z aplavzom pospremili prijazne besede, ki jim jih je namenil in čutiti je bilo, da komaj čakajo, da se tekmovanje začne.

Ekipe so se pomerile v 4 tekmovalnih disciplinah: nogometu 3 na 3, spretnostnih igrah, kvizu znanja ter igri ‘Tudi Vi, profesor’. Poleg tega, smo tudi tokrat pripravili pester spremljevalni program, za katerega so v enem delu poskrbele tudi šole udeleženke, saj so se predstavile z izjemnimi glasbenimi in plesnimi nastopi. Predstavili so se nam sarajevski policisti ter predstavniki Rdečega križa, ki so otrokom demonstrirali osnove prve pomoči. Pridružili so se nam otroci in prostovoljci zavoda ‘Dajte nam priložnost’, ki je namenjen ustvarjanju boljšega družbenega položaja otrok s težavami v razvoju ter lažjemu življenju teh otrok in njihovih družin.

Tekmovanje je, kot na vseh Žogarijah, potekalo v duhu Fair play-a. Tekmovalci so ponosno zastopali svoje države, mesta in šole, a kljub vsemu niso pozabili na spoštovanje nasprotne ekipe ter pravil igre. Na koncu so bili v skupnem seštevku najuspešnejši predstavniki Črne Gore – Školsko sportsko društvo “MKM” Stari Aerdordom Podgorica, nagrado za Naj Fair play šolo pa so si prislužili tekmovalci in navijači OŠ Ljubo Babič iz Hrvaške.

Izjemno smo hvaležni vsem, ki so sodelovali v tem zaključnem druženju in pomagali, da bo več kot 200 otrokom ta dan ostal v lepem spominu. Seveda smo na koncu razglasili končne rezultate tekmovanja, čeprav je namen in cilj Žogarije predvsem druženje, zabava ter spoznavanje in spoštovanje razlik med ljudmi.

Pokale in medalje je podelil namestnik Ambasadorke RS v Sarajevu, gospod Aljaž Zupan.

1.mesto: ČRNA GORA – Školsko sportsko društvo “MKM” Stari Aerdordom Podgorica
2.mesto: SRBIJA – OŠ Sutjeska
3.mesto: HRVAŠKA – OŠ Ljubo Babič
4.mesto: SLOVENIJA – OŠ Alojzija Šuštarja
5.mesto: BIH – OŠ Branko Čopić
6.mesto: BIH – Prva OŠ Ilidža
7.mesto: MADŽARSKA – DOŠ Števanovci

NAJ FAIR PLAY ŠOLA: OŠ Ljubo Babič (HRVAŠKA)


MORE ABOUT US

Zagreb, 25.4.2018

Konec aprila smo vstopili v novo sezono Žogarije Alpe-Jadran-Donava. Letos smo z dogodki pričeli v sosednji Hrvaški, kjer se je v Zagrebu, pred OŠ Alojzija Stepinca odvil prvi državni finale. Zbrale so se 4 osnovne šole: OŠ Braće Bobetko iz Siska, OŠ Kardinal Alojzije Stepinac iz Krašiča, OŠ Ljube Babič iz Jastrebarskega in gostitelji, OŠ Alojzija Stepinca iz Zagreba.

Vroče, poletno vreme je gotovo pripomoglo k izjemnem vzdušju, ki je pomagalo tekmovalcem pokazati svoje izjemne spretnosti v vseh disciplinah, ki na Žogarijah prinašajo točke za skupno zmago. Navijači niso pustili na cedilu nobenega od nastopajočih, ki so v duhu poštene igre prikazali izjemne predstave.

Na koncu so se šole razvrstile sledeče:
4.mesto: OŠ Braća Bobetko
3.mesto: OŠ Alojzija Stepinca Zagreb
2.mesto: OŠ Kardinala Alojzija Stepinca Krašič
1.mesto: OŠ Ljube Babič

Naj Fair play šola: OŠ Braća Bobetko


MORE ABOUT US

Koper, 26.5.2018

Že naslednji dan pa se je naša oranžna karavana zopet preselila v Slovenijo, prvi so se z nami zabavali učenke in učenci osnovnih šol iz Kopra. Pridružili so se nam OŠ Šmarje pri Kopru, OŠ Pier Paolo Vergerio in OŠ Dušana Bordona Semedela. Mini Žogarije pa so se udeležile 3 skupine otrok Vrtca Koper.

Na Carpacciovem trgu smo ob pogledu na morje začeli s tekmami. Tudi ta dan nam je vreme postreglo z že prav poletnimi temperaturami in tako smo finalne obračune spremljali v res vroči atmosferi, saj so navijači s tribun temperaturo dvignili do vrelišča. Na koncu smo dobili prvega slovenskega finalista, to je OŠ Dušana Bordona Semedela, ki se bo septembra letos udeležila Finala Žogarije na Bledu. Naziv Naj Fair Play šola si je tokrat prislužila OŠ Pier Paolo Vergerio.


MORE ABOUT US

Devin-nabrežina, 4.5.2018

V petek, 4.5.2018 so se na Žogariji v italijanski Nabrežini družili otroci iz 7 tamkajšnjih osnovnih šol. Pridružili so se nam učenci in učenke iz OŠ L.K Gorazd – 1. Maj 1945, OŠ Josip Jurčič, OŠ Frana Milčinskega, OŠ Stanko Gruden, OŠ Virgil Šček ter OŠ Oton Župančič.

Na začetku je vse zbrane pozdravila Županja občine Nabrežina, gospa Daniela Pallotta, sledilo je ogrevanje, takoj za tem pa kvalifikacije v nogometu 3 na 3 ter spretnostnih igrah.

Že v predtekmovanju se je čutila izjema energija, ki so jo ustvarjali navijači z glasnim navijanjem v duhu fair playa, kar je še dodatno spodbudilo tekmovalce k izjemnim predstavam na igrišču.
Da obiskovalcem zares ni bilo dolgčas, sta poskrbeli tudi osnovni šoli Stanka Grudna ter Virgila Ščeka in nam predstavili delavnico o suhi zidavi kraških kamnitih zidov. Najmlajši, iz vrtca Nabrežina, so medtem na Mini Žogariji spretno vijugali z poganjalčki, preigravali v mini nogometu ter v Lego kotičku ustvarjali čudovite stolpe in gradove. Seveda pa so si z veseljem ogledali finalne tekme, ki so postregle z zares lepimi predstavami.

Na koncu je bila v skupnem seštevku Žogarije najuspešnejša ekipa iz OŠ Oton Župančič 1. Z glasnim spodbujanjem in spoštovanjem pravil ter vseh sodelujočih, pa so si tokrat naziv Naj Fair play šole prislužili njihovi sošolci iz ekipe OŠ Oton Župančič 2.


MORE ABOUT US

Kranj, 15.5.2018

V torek, 15.5. je Žogarija potekala v Mestni občini Kranj. Po dolgem času smo izpeljali spet popoldanski dogodek, dogajanje pričelo ob 16.00 uri in se zaključilo malo pred sedmo uro zvečer. Pozna ura je očitno dobro vplivala na tekmovalce, ali pa so jih še dodatno motivirali starši in prijatelji, ki so jih imeli možnost priti spodbujat s tribun v še večji meri kot običajno.

Zbrale so se 4 ekipe, ekipa OŠ Franceta Prešerna Kranj, ter 3 ekipe, ki so si imena nadele kar same, saj so bili tekmovalci v njih združeni iz različnih osnovnih šol: Aljaževa ekipa, Čopova ekipa ter Bordo ekipa. Prav vsi tekmovalci, ki so svoje moči pomerili v nogometnih igrah svoje znanje pilijo tudi v Otroški nogometni šoli Rožle in videlo se je, da poleg dobrega nogometnega znanja, premorejo tudi veliko mero občutka za pošteno igro. Obiskali so nas tudi najmlajši nogometaši, ki so svoje veščine pokazali na Mini Žogariji.

Celotno dogajanje si je ogledal nogometaš članske ekipe NK Triglav, Alen Krcić, ki je na koncu predal pokale vsem ekipam. Najuspešnejši so bili učenci in učenke OŠ Franceta Prešerna Kranj, ki so si z zmago prislužili mesto v slovenskem finalu, ki bo septembra potekal na Bledu.


MORE ABOUT US

Kotor 2018


MORE ABOUT US

CERKNICA, 16.5.2018

Pridružila pa se jim bo tudi ekipa, ki je dan kasneje zmagala na dogodku v Cerknici. Pred OŠ Notranjski odred Cerknica so se v sredo, 16.5. zbrale 4 ekipe: PŠ ‘’11.maj” Grahovo, PŠ Maksim Gaspari Begunje, OŠ Jožeta Krajca Rakek in gostitelji, OŠ Notranjski odred Cerknica. P
Po uvodnem ogrevanju ter krakih kvalifikacijskih obračunih, se je začelo finalni dogajanje. Vse zbrane je v uvodnem pozdravu nagovoril tudi Župan Občine Cerknica, gospod Marko Rupar.
Kot vedno je bilo v Cerknici bučno, saj so zvesti navijači spodbujali svoje tekmovalce skozi celotno prireditev. Tribune so bile popolnoma polne, tekme na igrišču pa napete do zadnjega trenutka, saj so bile ekipe zelo izenačene. Na koncu je največ točk uspelo zbrati OŠ Jožeta Krajca Rakek. Čestitamo!

V Cerknici so nas obiskali tudi predstavniki Slovenske policije, ki so otrokom pokazali nekaj opreme, ki jo uporabljajo pri svojem delu, ter policijsko marico. Na koncu pa so vsem ekipam podelili pokale.


MORE ABOUT US

MURSKA SOBOTA, 23.5.2018

V sredo, 23.5.2018 so se mladi športni navdušenci že zjutraj zbrali na Trgu kulture v Murski Soboti, kjer jih je pričakalo naše nogometno igrišče, pripravljeno na novo prireditev Žogarija. V sončnem začetku dneva so se vsi tekmovalci najprej spoznali s pravili, opravili kratko skupinsko ogrevanje ter komaj čakali trenutek, ko je nastopil čas za njihov nastop. Učenci OŠ Kapela, OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici, OŠ Bogojina, OŠ Miška Kranjca in OŠ Bakovci so nas navdušili že v kvalifikacijah, saj so pokazali ne le dobro, pač pa tudi solidarno in pošteno igro.

Tudi vreme nam je ta dan prišlo nasproti in kljub slabi napovedi, je sonce poskrbelo, da nam je bilo proti koncu prireditve že pošteno vroče. V finalnem delu so poleg otrok svoje spretnosti pokazali tudi učitelji, ki so se v igri Tudi Vi, profesor pomerili v nogometno-rokometni različici zbijanja kegljev. Prireditev sta si ogledala tudi člana NK Mura, Alen Kozar in Žiga Kous, ki sta se z mladimi nogometaši najprej pomerila v poigravanju žoge z nogo. Kasneje pa sta podelila tudi pokale, ki so si jih tekmovalci razdelili takole:

5.mesto: OŠ Kapela
4.mesto: OŠ Miška Kranjca
3.mesto: OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici
2.mesto: OŠ Bakovci
1.mesto: OŠ Bogojina

Naziv ‘Naj Fair play šola’ pa so si prislužili tekmovalci in navijači OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici.


MORE ABOUT US

MARIBOR, 24.5.2018

Dan kasneje, 24.5. je Žogarija obiskala štajersko prestolnico, Maribor, kjer se je v Ledni dvorani Tabor zbralo 7 tamkajšnjih osnovnih šol. Svoje športno znanje so prišli preizkusiti učenke in učenci OŠ Angela Besednjaka, OŠ Brezje, OŠ Martina Konšaka, OŠ Draga Kobala, OŠ Borcev za severno mejo, OŠ Janka Padežnika in OŠ Laško. Obiskal pa nas je tudi bližnji vrtec, ki se je med starejšimi športnimi kolegi odlično počutil.

Obiskala sta nas predstavnika Policijske postaje Maribor, ki sta tokrat pomagala pri nadzorovanju spretnostnih iger in po njunih besedah so se vsi tekmovalci dobro držali in upoštevali pravila igre. Seveda sta si ogledala tudi nogometne tekme, kviz znanja in igro Tudi Vi, profesor. Na koncu pa so tekmovalci iz njunih rok prejeli pokale za svoje dosežke.

Kot se v nogometnem mestu spodobi, so izjemne predstave pokazali tudi nogometaši v igri Vragolije Žogarije, kjer iščemo nogometaša, ki se najdlje uspe poigravati z žogo v zraku.
Na koncu so bili vsi udeleženci zadovoljni in kar je najbolj pomembno, preživeli smo zabavno, športno dopoldne.

Mesta so si razdelili sledeče:
7.mesto: OŠ Martina Konšaka
6.mesto: OŠ Brezje
5.mesto: OŠ Janka Padežnika + pokal za NAJ FAIR PLAY ŠOLO
4.mesto: OŠ Angela Besednjaka
3.mesto: OŠ Draga Kobala
2.mesto: OŠ Borcev za severno mejo
1.mesto: OŠ Laško


MORE ABOUT US

DRAVOGRAD, 25.5.2018

V petek, 25.5.2018 pa je Žogarija gostovala v Dravogradu. Vreme nas je pregnalo v športno dvorano Špic, vendar to ni vplivalo na dobro razpoloženje tekmovalcev in navijačev. Pomerile so se OŠ Šentjanž pri Dravogradu, OŠ Neznanih talcev Dravograd, 3. OŠ Slovenj Gradec in Podružnične šole Črneče in Libeliče.

Tokrat nas je z obiskom razveselil nekdanji kapetan slovenske nogometne reprezentance, Robert Koren, ki je z navdušenjem spremljal večji del prireditve. Zaradi obveznosti v klubu je moral na žalost malce pred koncem zapustiti dogajanje, vendar je dejal, da zagotovo pride tudi prihodnje leto.

Vzdušje je bilo, tako kot vedno v Dravogradu, živahno, tekmovalno, a vendar izjemno športno. Ekipe so si ob koncu priigrale sledeča mesta:
4.mesto: 3.OŠ Slovenj Gradec+ pokal za NAJ FAIR PLAY ŠOLO
3.mesto: OŠ Neznanih talcev Dravograd
2.mesto: PŠ Črneče in Libeliče
1.mesto: OŠ Šentjanž pri Dravogradu


MORE ABOUT US

BANJA LUKA, 31.5.2018

Zadnji dan maja se je na Trgu krajine, v centru Banja Luke, zbralo 8 osnovnih šol: OŠ Branislav Nušić, OŠ Branko Radičević, OŠ Ivo Andrić, OŠ Jovan Cvijić, OŠ Miloš Crnjanski, OŠ Vuk Stefanović, OŠ Zmaj Jova Jovanović in OŠ Branko Čopić. V vročem četrtkovem dopoldnevu so se pred polnimi tribunami tekmovalci najprej pomerili v kvalifikacijah nogometa 3 na 3 ter spretnostnih iger. Med tem so se na prizorišču pridružili tudi otroci vrtca Banja Luka, ki so si z zanimanjem ogledali dogajanje na igrišču, predvsem pa se veselili svojega obiska Mini Žogarije, kjer so vstopili v pravljični svet Mojce Pokraculje, sestavljali umetnine iz kock, igrali Mini nogomet, se preizkusili v spretnostnih poligonih in še bi lahko naštevali.

Ko je bilo sonce najvišje na nebu, je finalni del prireditve slavnostno otvorila gospa Zorica Bukinac, veleposlanica republike Slovenije v Bosni in Hercegovini, sledil je Fair play protokol, nato pa je nastopil čas za zaključni del tekmovanja. Ekipe so se pomerile v nogometu 3 na 3, spretnostnih igrah, kvizu znanja, njihovi mentorji pa so se preizkusili v igri ‘Tudi Vi, profesor’. Za popestritev dogajanja so skrbeli navijači, ki so pripravili tudi različne plesne in glasbene nastope, v ustvarjalni delavnici pa so si lahko izdelali navijaške transparente.

V zgodnjem popoldnevu so bili rezultati tekmovanja znani. Vsi so nestrpno spremljali razglasitev mest, pri podelitvi pokalov pa nam je pomagala gospa Ljubinka Dragojević, predstavnica Mesta Banja Luka.
Razdelila jih je sledeče:
8.mesto: OŠ OŠ Miloš Crnjanski
7.mesto: OŠ Ivo Andrić
6.mesto: OŠ Vuk Stefanović
5.mesto: OŠ Branko Nušić
4.mesto: OŠ Branko Radičević
3.mesto: OŠ Jovan Cvijić
2.mesto: OŠ Zmaj Jova Jovanović
1.mesto: OŠ Branko Čopić
Pokal za Fair play je prejela ekipa OŠ Miloš Crnjanski.


MORE ABOUT US

DOMŽALE, 9.6.2018

Še zadnjič letos, pred začetkom poletnih počitnic, so se minulo soboto mladi športniki zbrali na travnatem igrišču Žogarije. Tokrat je potekala v Domžalah, vzporedno s tradicionalnim Pohodom ob reki, ki združuje – in združila sta se tudi ta dva športna dogodka. Ker je dogodek potekal na soboto, je bilo dogajanje prilagojeno tudi naključnim obiskovalcem in teh ni bilo malo.
Tokrat so se predstavile tri ekipe: NK Radomlje 1, NK Radomlje 2 ter gostujoča OŠ Marije Vere iz Kamnika. V posebno čast je bilo mladim športnikom, da je dogajanje slavnostno otvoril Župan občine Domžale, gospod Toni Dragar.

V res izjemnem ambientu Češminovega parka in ob radovednih pogledih sprehajalcev, so se tekmovalci počutili odlično, kar se je pokazalo tudi v njihovi igri. Seveda je, kot vedno, vse potekalo predvsem v duhu poštene igre (Fair play-a), nastopajočim pa so s spodbujanjem pomagala tudi dekleta navijaške skupine ŠKD Leaders, ki so celotno prireditev skrbela za izjemno vzdušje ter z nastopi popestrila dogajanje.

Po koncu tekmovanja, so si ekipe razdelile mesta takole:
3.mesto: OŠ Marije Vere
2.mesto: NK Radomlje 1
1.mesto: NK Radomlje 2
Pokal za Fair Play pa je šel tokrat izjemoma v roke ekipi, ki v dogodek ni bila tekmovalno vključena, ampak je s svojim spodbujanjem bodrila prav vse nastopajoče – ŠKD Leaders!
Pokale pa sta jim izročila Andraž Kirm (NK Domžale) in Aljaž Bratec (Helios Suns).


Finale slovenije – ljubljana, 7.9.2018

Letos so se zmagovalci vseh pomladnih Žogarij zbrali na državnem finalu v Ljubljani. V petek, 7.9.2018 so se na Kongresnem trgu srečale osnovne šole iz osmih slovenskih mest: Kopra, Kranja, Cerknice, Murske Sobote, Maribora, Dravograda, Domžal in Ljubljane.

Pomerili so se v vseh disciplinah, ki so jih spoznali že v predtekmovanjih: nogomet 3 na 3, spretnostne igre, kviz znanja in igri za profesorje, ‘Tudi Vi, profesor’. Predstavili so se s plesnimi ali glasbenimi nastopi, najspretnejši so pokazali svoje veščine v disciplini Vragolije Žogarije, podelili pa smo tudi glavne nagrade, ki so si jih v akciji Papir zbiram – prijatelja podpiram, z največ zbranega odpadnega papirja tokrat prislužili na OŠ Radenci ter v Vrtcu Trebnje.
Vzporedno so potekale tudi aktivnosti evropskega projekta Balerija, v katerega je vključenih 6 evropskih držav, poleg Slovenije še Italija, Nemčija, Grčija, Bolgarija in Portugalska. Otrokom se je predstavila Slovenska Policija, Agencija za varnost prometa Republike Slovenije ter Rdeči križ Slovenije.

V izjemnem vzdušju in ob spremljavi zabavnih dodatnih aktivnosti, namenjenih navijačem, je finale postregel s pravimi športnimi poslasticami. Že v kvalifikacijah je bilo jasno, da si vsi želijo zbrati čim večje število točk in si tako prislužiti naslov državnih prvakov. V duhu Fair play-a in glasni podpori s tribun so najuspešnejši iz ‘kvalifikacijskih’ Žogarij srčno zastopali barve svoje osnovne šole. Na koncu je imela največ športne sreče tokrat OŠ Alojzija Šuštarja iz Ljubljane, ki bo tako prihodnji petek v Sarajevo odpotovala na veliki Mednarodni finale Žogarije. Tam se bodo srečali z državnimi prvaki vseh sodelujočih držav – Italije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške, BiH, Srbije, Črne Gore in Makedonije.

Želimo jim uspešen nastop ter obilico zabave!

Pokale so tekmovalci prejeli iz rok predsednika Nogometne zveze Slovenije, gospod Radenka Mijatoviča. Podelil pa jih je sledeče:

1.mesto: OŠ Alojzija Šuštarja – Ljubljana
2.mesto: oš Primoža Trubarja – Laško
3.mesto:OŠ Franceta Prešerna – Kranj
4.mesto: OŠ Bogojina
5.mesto:OŠ Jožeta Krajca – Rakek
6.mesto: OŠ Dušana Bordona – Koper
7.mesto: OŠ Preserje pri Radomljah
8.mesto:OŠ Šentjanž pri Dravogradu

NAJ FAIR PLAY ŠOLA: OŠ Dušana Bordona-Koper