Reportaže iz leta 2024

Športni duh v Novem mestu – 21. maj

V torek, 21. maja, je Žogarija potekala na dolenjskem v Novem mestu. Tudi tokrat nam je vreme ponagajalo zato smo dogodek prestavili iz glavnega trga v telovadnico Osnovne šole Center. Poleg šole gostiteljice so bile z nami še Osnovna šola Grma, Toneta Pavčka in Brusnice. Uradni začetek dogodka je bil ob 9:30 z uvodno predstavitvijo sodelujočih šol in fair play protokola, kar je napovedalo začetek razburljivega dneva.
Aktivnosti so se začele s skupinskim ogrevanjem, temu pa je sledil boj za točke. Gledalci so z navdušenjem spremljali izjemne spretnosti učencev v nogometu tri na tri in dvragolijah Žogarije. Kviz znanja je bil poln napetih trenutkov, medtem ko sta igri dekliški nogomet in “Z vami, gospod profesor” dodatno povečali vzdušje. Zanimanje je vzbudila tudi igra Otroški zaklad, kjer so učitelji iskali skriti srebrnik.
Za prigrizke je poskrbel Kekec z okusnim namazom, medtem ko so plesni nastopi na zvoke himne Žogarije dodali poseben čar. Ob igrišču so potekale raznolike aktivnosti, od kolesarskega poligona do policijskega kotička, kjer so otroci spoznavali policijsko delo. Prisotni so bili tudi člani Rdečega križa, ki so otroke poučili o osnovah prve pomoči. Predstavniki podjetja Elementum so mlade seznanili z pomembnostjo varnih naložb, medtem ko so najmlajši uživali v kotičku Mulčki.
Dogodek je popestril obisk poštarja Pavlija s svojim nabiralnikom, v katerega so otroci oddali svoja čudovita pisma, ustvarjena v okviru natečaja Pismo Srca – Kot sonček sveta.
Zaključek dogodka je bil namenjen podelitvi nagrad, pri čemer je največ točk zbrala ekipa Osnovne šole Grm, ki je slavila zmago, največji pokal za fair play pa so prejeli učenci OŠ Toneta Pavčka.

Rezultati

Fair play: OŠ Toneta Pavčka
1. mesto: OŠ Grm
2. mesto: OŠ Center
3. mesto: OŠ Brusnice
4. mesto: OŠ Toneta Pavčka


Fair Play v Izoli – 16. maj

Na deževen četrtek, 16. maja, se je ekipa Žogarije odpravila proti obali, točneje v Izolo, kjer je na Osnovni šoli Livade potekal šesti dogodek letošnjega leta. Udeležilo se ga je pet ekip, vključno z otroki iz gostiteljske šole, Osnovne šole Dušana Bordona Semedela iz Kopra, Cirila Kosmača ter Dante Alighieri Izola. Dogodek se je uradno začel ob 9:30 z uvodno predstavitvijo šol in predstavitvijo fair play protokola, nakazuječ začetek dinamičnega dne.

Začetek je zaznamovalo skupinsko ogrevanje, sledilo je tekmovanje za točke. Gledalci so z navdušenjem opazovali izjemne sposobnosti učencev v nogometu tri na tri in drugih spretnostnih igrah Žogarije. Kviz znanja je postregel z napetim bojem, medtem ko sta igri dekliški nogomet in “Z Vami gospod profesor” še dodatno povečali vznemirjenje med prisotnimi. Novost letošnje sezone, igra Otroški zaklad, je prav tako pritegnila pozornost z iskanjem srebrnika.

Za prigrizke je poskrbel Kekec z okusnim namazom, medtem ko so plesni nastopi na zvoke himne Žogarije dodali poseben čar. Ob igrišču so potekale številne aktivnosti, od kolesarskega poligona do policijskega kotička, kjer so otroci spoznavali delo policije. Predstavniki podjetja Elementum so mlade poučili o pomenu varnih naložb, medtem ko so najmlajši iz vrtca Mavrica uživali v kotičku Mulčki.

Tudi tokrat nas je obiska poštar Pavli s svojim nabiralnikom katerega so otroci napolnili do vrha s svoji čudovitimi pismi narejenimi v sklopu natečaja Pismo Srca – Kot sonček sveta.

Dogodek se je zaključil z nagovorom podžupanje Agnese Babič in Vesne Rebec, direktorice Centra za kulturo, šport in prireditve, ki sta podelili nagrade. Največ točk je zbrala ekipa Osnovne šole Dante Alighieri Izola, ki se je veselila zmage, največji pokal za fair play pa so prejeli učenci Osnovne šole Dušana Bordona Semedela iz Kopra.

Rezultati

Fair play: OŠ Dušana Bordona Semedela Koper
1. mesto: OŠ Dante Alighieri Izola
2. mesto: OŠ Dušana Bordona Semedela Koper
3. mesto: OŠ Koper
4. mesto: OŠ Cirila Kosmača
5. mesto: OŠ Livade Izola


Dan poln igre, znanja in fair playa v Kočevju – 14. maj

V torek, 14. maja, je na Osnovni šoli Ob Rinži v Kočevju potekal peti letošnji dogodek Žogarije. Tokratno srečanje je združilo šest ekip, med katerimi so bili otroci iz gostiteljske šole, Osnovne šole Stara Cerkev, Osnovne šole Ivana Gorana Kovačića iz Delnic, Zbora Odposlancev in šole Ljubo Šercer. Uradni začetek je bil ob 9:30 z uvodno predstavitvijo šol in fair play protokola, kar je napovedalo začetek razburljivega dne.

Za uvod je sledilo skupinsko ogrevanje, nato pa se je začela tekma za točke. Obiskovalci so z navdušenjem spremljali veščine učencev v vragolijah Žogarije in nogometu tri na tri, kjer so z obvladovanjem žoge pokazali izjemen talent. Kviz znanja se je razvil v pravo bitko možganov, kjer so tekmovalci z raznovrstnim znanjem in natančnostjo zasijali. Dekliški nogomet in igra “Z Vami gospod profesor” sta prav tako privabila veliko pozornosti in dvignila vzdušje na dogodku. Dodatno vzdušje je prinesla nova igra sezone, Otroški zaklad, ki je pritegnila obiskovalce s skrivnostnim iskanjem srebrnika.

Za prigrizke je poskrbel Kekec z okusnim namazom, plesni nastopi ob zvokih himne Žogarije pa so dogodek še dodatno obogatili. Obisk občanov iz Doma starejših Kočevje in njihov plesni nastop sta dodala poseben pečat. Ob igrišču so potekale različne aktivnosti: od kolesarskega poligona, kjer so otroci preizkušali svoje spretnosti, do policijskega kotička za spoznavanje policijskega dela. Predstavniki podjetja Elementum so otroke poučili o pomenu varnih naložb za prihodnost. Otroci iz vrtca Ostržek so uživali v kotičku Mulčki.

Tudi tokrat je poštar Pavli zbral številna pisma v sklopu natečaja Pismo Srca – Kot sonček sveta, ki so bila res čudovita. Dogodek se je zaključil s podelitvijo nagrad, kjer je ekipa Osnovne šole Ivana Gorana Kovačića iz Delnic zbrala največ točk in se veselila zmage, medtem ko so učenci Osnovne šole Ob Rinži prejeli največji pokal za fair play.

Rezultati

Fair play: OŠ Ob Rinži
1. mesto: OŠ Ivana Gorana Kovačića Delnice
2. mesto: OŠ Stara Cerkev prva ekipa
3. mesto: OŠ Zbora Odposlancev
4. mesto: OŠ Ob Rinži prva ekipa
5. mesto: OŠ Ob Rinži druga ekipa
6. mesto: OŠ Stara Cerkev druga ekipa
Sodelovanje: OŠ Ljubo Šercer


Sončni petek na Rakeku – 10. maj

Na prečudovit sončen petek, 10. maja, se je pred Osnovno šolo na Rakeku odvijal četrti letošnji dogodek Žogarije. Tokrat je sodelovalo pet ekip, ki so jih sestavljali otroci iz Osnovne šole Jožeta Krajca Rakek, Notranjskega odreda Cerknica ter Podružničnih šol Rudolfa Maistra Unec, Maksim Gaspari Begunje in 11. Maj Grahovo. Prireditev se je začela ob 9:30 s predstavitvijo sodelujočih šol in fair play protokola, kar je naznanilo začetek razburljivega dne.

Po uvodnem nagovoru ravnateljice Anite Knez je sledilo skupinsko ogrevanje, nato pa se je začel boj za točke. Občudovali smo izjemne veščine učencev v vragolijah Žogarije in nogometu tri na tri, kjer so z obvladovanjem žoge navdušili vse prisotne. Kviz znanja se je spremenil v pravo bitko, v kateri so udeleženci blesteli s svojim raznovrstnim znanjem in natančnostjo. Dekliški nogomet in igra “Z Vami gospod profesor” sta pritegnila posebno pozornost in dvignila vzdušje. Nova igra sezone, Otroški zaklad, kjer učitelji iščejo skriti srebrnik med pisanimi srci, je prav tako pritegnila veliko zanimanja.

Naš junak Kekec je tudi tokrat poskrbel za prigrizke s svojim okusnim namazom, medtem ko so plesni nastopi ob zvokih himne Žogarije še dodatno popestrili dogajanje. Ob igrišču so potekale različne aktivnosti: na kolesarskem poligonu so otroci preizkušali svoje spretnosti, v policijskem kotičku pa so se lahko pobližje spoznali z delom policistov. Sodelovali so tudi predstavniki podjetja Elementum, ki so otroke poučili o pomenu varnih naložb za prihodnost. Najmlajši iz okoliških vrtcev so se zabavali v kotičku Mulčki.

Tudi tokrat je bil z nami poštar Pavli s svojim poštnim nabiralnikom, v katerega so otroci oddali pisma, pripravljena v sklopu natečaja Pismo Srca – Kot sonček sveta. Bila so naravnost čudovita.

Dogodek se je zaključil s podelitvijo nagrad, ki jih je podelil predsednik Športne zveze Cerknica Bogomir Opeka. Ekipa iz Osnovne šole Jožeta Krajca Rakek je zbrala največ točk, proslavila zmago in se uvrstila v finale Slovenije, največji pokal za fair play pa so za pošteno in spoštljivo obnašanje prejeli učenci PŠ Rudolfa Maistra Unec.

Rezultati

Fair play: PŠ Rudolfa Maistra Unec
1. mesto: OŠ Jožeta Krajca Rakek
2. mesto: OŠ Notranjski Odred Cerknica
3. mesto: PŠ Maksim Gaspari Begunje
4. mesto: PŠ Rudolfa Maistra Unec
5. mesto: PŠ 11. Maj Grahovo


Otroci blesteli na igrišču v Lendavi – 8. maj

V sredo, 8. maja, se je v Lendavi odvijal tretji letošnji dogodek Žogarije. Tokrat je sodelovalo šest ekip, ki so jih sestavljali otroci iz Osnovne šole Turnišče, Odranci, Mursko Središče, Miška Kranjca Velika Polana ter Dvojezična osnovna šola 1 Lendava. Prireditev se je začela ob 9:30 s predstavitvijo sodelujočih šol in fair play protokola, kar je naznanilo začetek razburljivega dne.

Po uvodnem nagovoru podžupana Andreja Matjašca in ravnateljice Judite Vide Törnar je sledilo skupinsko ogrevanje nato pa se je začel boj za točke.
Občudovali smo izjemne veščine učencev v vragolijah Žogarije in nogometu tri na tri, kjer so z obvladovanjem žoge navdušili vse prisotne. Kviz znanja se je spremenil v pravo bitko, v kateri so udeleženci blesteli s svojim raznovrstnim znanjem in natančnostjo. Dekliški nogomet in igra “Z Vami gospod profesor” sta pritegnila posebno pozornost in dvignila vzdušje. Nova igra sezone, Otroški zaklad, kjer učitelji iščejo skriti srebrnik med pisanimi srci, je prav tako pritegnila veliko pozornosti.

Naš junak Kekec je poskrbel za prigrizke z okusnim namazom, medtem ko so plesni nastopi ob zvokih himne Žogarije še dodatno popestrili dogajanje. Ob igrišču so potekale različne aktivnosti: na kolesarskem poligonu so otroci preizkušali svoje spretnosti, v policijskem kotičku pa so se lahko pobližje spoznali z delom policistov. Sodelovali so tudi predstavniki podjetja Elementum, ki so otroke poučili o pomenu varnih naložb za prihodnost. Najmlajši iz okoliških vrtcev so se zabavali v kotičku Mulčki.

Tudi tokrat je bil z nami poštar Pavli s svojim poštnim nabiralnikom, v katerega so otroci dali pisma, ki so jih pripravili v sklopu natečaja Pismo Srca – Kot sonček sveta, nekatera so bila naravnost čudovita.

Dogodek se je končal s podelitvijo nagrad. Ekipa iz Osnovne šole Miška Kranjca Velika Polana je zbrala največ točk in proslavila zmago, največji pokal za fair play pa so za pošteno in spoštljivo obnašanje prejeli učenci DOŠ 1 Lendava.

Rezultati

Fair play: DOŠ 1 Lendava
1. mesto: OŠ Miška Kranjca Velika Polana
2. mesto: OŠ Mursko Središče
3. mesto: DOŠ 1 Lenadava (2. Ekipa)
4. mesto: DOŠ 1 Lenadava (1. Ekipa)
5. mesto: OŠ Odranci
6. mesto: OŠ Turnišče


Veliko rajanje na Vrhniki – 26. april

V petek, 26. aprila, se je na Vrhniki odvijal drugi letošnji dogodek Žogarije. Tokrat je bilo z nami kar osem ekip, ki so jih sestavljali otroci iz Osnovne šole Ivana Cankarja, Tabor Logatec, Talcev Logatec, Horjul in Rovte. Prireditev se je začela ob 9:30 s predstavitvijo sodelujočih šol in predstavitvijo fair play protokola, s čimer smo naznanili začetek razburljivega dne.

Za uvod je sledilo skupinsko ogrevanje, nato pa se je začel boj za točke. Občudovali smo izjemne veščine učencev v vragolijah Žogarije in nogometu tri na tri, kjer so z obvladovanjem žoge navdušili vse prisotne. Kviz znanja se je spremenil v pravo bitko znanja, v kateri so udeleženci s svojim raznovrstnim znanjem in natančnostjo blesteli. Dekliški nogomet in igra “Z Vami gospod profesor” sta pritegnila posebno pozornost in dvignila vzdušje na višjo raven. Prav tako je nova igra sezone, Otroški zaklad, kjer učitelji iščejo skriti srebrnik, pritegnila veliko pozornost.

Naš junak Kekec je poskrbel za prigrizke z okusnim namazom, medtem ko so plesni nastopi ob zvokih himne Žogarije, obisk otrok iz NK Vrhnika ter občanov iz Doma starejših Vrhnika še dodatno popestrili dogajanje. Ob igrišču so potekale različne aktivnosti: na kolesarskem poligonu so otroci preizkušali svoje spretnosti, v policijskem kotičku pa so se lahko pobližje spoznali z delom policistov. Sodelovali so tudi predstavniki podjetja Elementum, ki so otroke poučili o pomenu varnih naložb za prihodnost. Najmlajši iz okoliških vrtcev so se zabavali v kotičku Mulčki.
Tudi tokrat je bil z nami poštar Pavli s svojim poštnim nabiralnikom v katerega so otroci dali pisma, ki so jih pripravili v sklopu natečaju Pismo Srca – Kot sonček sveta, nekatera so bila naravnost čudovita.

Dogodek se je zaključil s podelitvijo nagrad. Ekipa iz Osnovne šole Sostro je zbrala največ točk in se veselila zmage, največji pokal za fair play pa so za pošteno in spoštljivo obnašanje prejeli učenci Osnovne šole Tabor Logatec.

Rezultati

Fair play: OŠ Tabor Logatec
1. mesto: OŠ Horjul
2. mesto: OŠ Ivana Cankarja 1
3. mesto: OŠ Ivana Cankarja 2
4. mesto: OŠ Tabor Logatec
5. mesto: OŠ Rovte
6. mesto: OŠ Talcev Logatec 3
7. mesto: OŠ Talcev Logatec 1
8. mesto: OŠ Talcev Logatec 2


Energičen začetek Žogarije 2024 v Ljubljani – 25. april

Na hladni četrtek, 25. aprila, se je v telovadnici Osnovne šole Sostro v Ljubljani odvil prvi letošnji dogodek Žogarije. Poleg gostiteljice so se dogodka udeležile še Podružnične šole Besnica, Lipoglav, Prežganje in Janče. Prireditev se je začela ob 9:30 s predstavitvijo šol in fair play protokola, kar je napovedalo začetek razburljivega dne. Ravnateljica Osnovne šole Sostro in ambasadorka Pisma Srca Desa Muck sta otroke pozdravili s spodbudnimi nagovori, ki so jim sledile igre in tekmovanja.

Sledil je pravcati vulkan energije v obliki skupinskega ogrevanja, za tem pa je bil čas, da se boj za točke prične. Priča smo bili osupljivim veščinam učencev v vragolijah Žogarije in nogometu tri na tri, kjer so z obvladovanjem žoge navdušili vsakogar. Kviz znanja se je spremenil v pravo areno za razkazovanje intelektualnih mišic, kjer so udeleženci z raznolikim znanjem in preciznostjo zasijali v vsej svoji moči. Dekliški nogomet in igra “Z Vami gospod profesor” sta pritegnila posebno pozornost in dvignila vzdušje še za stopnjo višje.

Medtem ko je za prigrizke skrbel naš junak Kekec z okusnim namazom, so plesni nastopi ob zvokih himne Žogarije dodatno popestrili dogajanje. Ena od novosti na letošnji igri je tudi igra Otroški zaklad, kjer učenci iščejo srebrnik, skrit v pisanih pismih srca – lahko omenimo, da je bilo kar napeto.

Poleg vsega tega so ob igrišču potekale raznolike aktivnosti. Na kolesarskem poligonu so se otroci preizkusili v spretnostih vožnje s kolesi, v policijskem kotičku pa so se lahko pobližje spoznali z delom in opremo policistov. Z nami so tokrat bili tudi predstavniki podjetja Elementum, ki so otroke podučili o pomembnosti varnih naložb za prihodnost, najmlajši iz okoliških vrtcev pa so se zabavali v kotičku Mulčki.

Letošnja novost je tudi delavnica Pismo Srca, kjer so predstavniki delavnice PAPLAB otrokom pokazali predelavo starega papirja, poštar Pavli pa je s svojim nabiralnikom otroke spomnil, da lahko sodelujejo v natečaju Pismo Srca – Kot sonček sveta, ter tudi s svojimi lepimi pismi drugim polepšajo dan.

Dogodek se je zaključil s podelitvijo nagrad. Ekipa 2 Osnovne šole Sostro je zbrala največ točk in se veselila zmage, največji pokal, pokal za fair play, pa so s poštenim in spoštljivim obnašanjem prejeli učenci Osnovne šole Sostro.

Rezultati

Fair play: OŠ Sostro
1. mesto: OŠ Sostro 2
2. mesto: PŠ Besnica
3. mesto: OŠ Sostro 1
4. mesto: PŠ Lipoglav
5. mesto: PŠ Prežganje
6. mesto: PŠ Janče