Reportaže iz leta 2021

Žogarija v Medvodah – 13. september

Prvič in že nepozabno doživetje v Medvodah, tako bi lahko najkrajše opisali prvo Žogarijo v Medvodah!
Sodelovale so OŠ Medvode, OŠ Pirniče in OŠ Smlednik, vsaka s po dvema četrtima razredoma in seveda, z nami so bile tudi po štiri skupin otrok iz vrtca Medvode.
Povsem nov prireditven prostor je bil skorajda premajhen za tako številčen obisk, priča smo bili izjemnemu vzdušju in rajanju prav vseh udeležencev.

Mladi osnovnošolci in osnovnošolke so prikazali veliko zagnanosti in znanja v nogometu 3 na 3, igrah spretnosti in kvizu znanja, učitelji v kolesarskih spretnostih počasne vožnje.
Tako rekoč mini koncert so nam pripravili mladi s pevskimi in plesnimi nastopi, dobesedno jemali so nam dih.
Ves čas prireditve sta otroke neumorno zabavala in animirala Ferdo in Vranka/Anka, prikazala sta tudi svoje znanje obvladanja žoge, delila sta jabolka, vabila na prigrizek hrenovk perutnine Ptuj s kruhkom DON DON, na veliko radost otrokom pa sta jim podelila tudi 100% sok Sola in vodo Zala.

Na koncu vedno nekdo zmaga, tako se je na slovensko finale tokrat uvrstila osnovna šola Medvode, najprestižnejše priznanje, Naj Fair play šola, pa je prejela osnovna šola Pirniče.

S skandiranjem imena in priimka so otroci dobesedno priklicali tudi župana Medvod, gospoda Nejca Smoleta, ki jim je namenil kratek govor ter podelil pokale in priznanja z nagradami.

Medvode, še pridemo, zelo lepo je bilo!


Žogarija v Cerknici – 9. september

Cerknica nas je pričakala v hladnem jutru, toda mraz je vladal le do prihoda otrok iz v OŠ Notranjski Odred Cerknica, OŠ Jožeta Krajca Rakek, podružnične šole 11. maja Grahovo in podružnične šole Maksim Gaspari, kajti njihova energija, zavzetost in veselje so v trenutku ogreli ozračje in pregnali tudi čarovnico, ki še vedno meša štrene v Cerknici in daleč na okoli.

Res je bilo lepo in temperamentno, veliko je bilo otrok tekmovalcev, veliko obiskovalcev in navijačev.

Vse se je dogajalo pri OŠ Cerknica, njeni učenci in učenke imajo resnično  odlične pogoje za rekreacijo in razne športne aktivnosti.

Na slovensko finale se je uvrstila OŠ Notranjski Odred Cerknica, Fair Play nagrada pa je pripadla OŠ Jožeta Krajca Rakeka.


Žogarija v Ormožu – 7. september

V torek, 7. septembra je Žogarija prvič gostovala v Ormožu, v mestu, ki ima izjemno urejeno športno infrastrukturo, prav vsem generacijam omogočajo izjemne pogoje rekreacije in aktivnega ukvarjanja s športom, tako se je lahko Žogarija dogajala na pravem nogometnem igrišču z naravno travo, kar se nam je zgodilo prvič v petnajstletni zgodovini projekta. Pričakalo nas je izjemno vreme, razigrani otroci iz šestih osnovnih šol občine Ormož in seveda tudi pet skupin iz vrtca, skupaj preko 200 otrok in s številnimi navijači. Pričeli smo ob 10h s pozdravnim govorom župana občine Ormož, mag. Danijela Vrbnjaka. Dobesedno po celem Ormožu so se razlegali smeh, bučno navijanje, vzkliki in radost otroštva, kajti Žogarija jim je po dolgem času vrnila vse, kar jim je ukradla pandemija. Rajanje so si delili otroci iz OŠ Ivanjkovci, OŠ Ormož, četrti A in B razred, OŠ Velika Nedelja, OŠ Miklavž pri Ormožu, podružnična OŠ Miklavž Pri Ormožu, in OŠ Stanka Vraza. Posebno atrakcijo sta predstavljala maskoti, Žogarijina Anka Vranka in navihan Ferdo, ki izjemno domiselno animira in zabava vse prisotne otroke in ostale udeležence. Posebnih in njim prilagojenih aktivnosti so bili deležni malčki iz vrtcev. Tako vneto in domiselno so zlagali penaste kocke, skakali med ovirami, se med prometnimi znaki vozili s koleščki, brcali žogice ter seveda prešerno prepevali. Posebno in poučno tematiko so predstavljali mladi kolesarji, ki so uporabili kolesarski poligon, spoznavali so pravila varne vožnje, potrebno kolesarsko opremo, ter tudi prometne znake.

Prav vsi, od navijaških skupin, tekmovalcev, profesorjev in gledalcev so ob 13h bučno nagradili udeležence ob zaključni proglasitvi uvrstitev in podelitvijo pokalov ter diplom. Na Žogariji ne objavljamo rezultatov in uvrstitev, naj zapišemo le to, da se je na slovensko finale uvrstila OŠ Ivanjkovci in, da je pokal Fair play osvojila OŠ Stanka Vraza.

Celotno dogajanje so popestrili tudi člani mlajše ekipe NK Ormož. Pod vodstvom trenerja so demonstrirali umetnost obvladovanja žoge v zraku in ostale nogometne vragolije.

Prav nihče ni odšel s praznim želodčkom ali z izsušenim grlom kajti imenitne hrenovke Perutnine Ptuj so skupaj s kruhkom DON DON in 100% jabolčnim sokom Sola, osrečile vse prisotne. Za zdravje je poskrbel Ferdo, saj je vsem omogočil dar družbe Hofer, prava in slastna domača, slovenska jabolka.

Zelo neradi smo se razšli ob 13h, kajti prelepo mestece Ormož in čudoviti domačini so kar klicali, ostanite, ostanite z nami, predvsem pa smo ob slovesu dejali, še pridemo, z največjim veseljem, lepo je bilo prav vsem, zelo lepo.


Žogarija je spet tu! Banja Luka – 3. september

Jesenski del Žogarije smo 3. septembra na prelep sončen dan začeli v Banji Luki. Bilo je izjemno, vsi smo že komaj čakali da se Žogarija spet začne. Vzdušje je bilo odlično, polno tekmovalnega duha in zabave. Velja omeniti, da nam je bilo celotno osebje šole ves čas na razpolago, še posebej pozoren in aktiven na vseh področjih je bil ravnatelj, gospod Siniša Rendić.

Tokrat so bile z nami osnovne šole iz Banje Luke, bilo nas je celo toliko, da so tribune kar pokale po šivih.

Otroci so tudi tokrat tekmovali v nogometu 3 na 3, spretnostnih igrah, kvizu znanja, njihovi profesorji pa so se preizkusili v igri Tudi vi profesor. Med tem so se na prizorišču pridružili tudi otroci vrtca Banja Luka, ki so si z zanimanjem ogledali dogajanje na igrišču, predvsem pa se veselili svojega obiska Mini Žogarije, kjer so se igrali in ustvarjali.

Navzoči so se lahko lakoto potešili z hrenovkam Poli v kruhkom DON DON, napitkom Sola in osvežilni vodi Zala, ki je prišla še kako prav ob tako napetih bojih na igrišču. Tudi tokrat nas je Ferdo presenetil in obdaril z okusnimi jabolki iz HOFER-ja.
Za popestritev dogajanja so skrbeli navijači, ki so pripravili tudi različne plesne in glasbene nastope, v ustvarjalni delavnici pa so si lahko izdelali navijaške transparente. Ob koncu prireditve se nam je na veliko veselje vseh udeležencev pridružil tudi župan Banja Luke, gospod Draško Stanivuković.

Po napetih bojih je sledila razglasitev zmagovalca, ki je bila tokrat šola Branka Radičevića, katero obiskuje kar 1900 učenk in učencev, in se s tem uvrstila na finale regije v Ljubljani.

Zahvaljujemo se in čestitamo vsem udeležencem.


Žogarija v Trbovljah – 21. junij

Vročega 21. junijskega dopoldneva se je naša oranžna karavana preselila v Trbovlje, kje so s z nami zabavali učenke in učenci osnovnih šol iz Trbovelj in sicer OŠ Trbovlje, OŠ Ivana Cankarja, OŠ Tončke Čeč in podružnična šola Alojza Hohkrauta. Mini ŽOGARIJE pa so se udeležile 4 skupine otrok Vrtca Trbovlje.

Na umetni travi nogometnega igrišča v športnem parku smo pričeli s himno poštenega obnašanja, sledilo je skupinsko ogrevanje, tekme nogometa 3na3, igre spretnosti v zorb žogah, posebni gostje so bili mladi nogometaši domačega kluba, NK Rudar Trbovlje, ki so izkazali prava mojstrstva v poigravanju z žogo v zraku. Številni gledalci in navijači svojih sošolcev so ves čas trajanja prireditve preizkušali svoje znanje v vožnji na kolesarskem poligonu pod mentorstvom članice ekipe Žogarije.

Zares visoko temperaturo smo si prav vsi lahko gasili s sokovi Sola in vodo Zala, prav vsakdo je dobil tudi kruhek DON DON in v njem okusne hrenovke Poli, za zdravje pa so poskrbeli v družbi generalnega pokrovitelja, HOFER, saj nam je njihova maskota Ferdo pridno delila jabolka.

Posebnega vzpodbujanja in navijanja so bili deležni profesorji v spretnosti počasne vožnje s kolesom med ovirami.

Tudi ta dan nam je vreme postreglo s prav poletnimi temperaturami in tako smo finalne obračune spremljali v res tudi vremensko vroči atmosferi, saj so navijači s tribun temperaturo dvignili do vrelišča. Na koncu smo dobili novega slovenskega finalista, to je OŠ Tončke Čeč, ki se bo septembra letos udeležila finala Žogarije na Vrhniki, tudi naziv naj Fair Play šola si prislužili učenci in učenke OŠ Tončke Čeč.

Z ŽOGARIJO nadaljujemo v septembru, do takrat prav vsem lep dopust in brezskrbne počitnice.


Koper je gorel! – 18. junij

Na toplo petkovo jutro 18. junija se je ekipa Žogarije odpravila proti primorski. Tokrat smo gostovali v Kopru, zapisati smemo, v nepozabnem Kopru!

Z nami so bile osnovna šole iz Kopra in sicer Osnovna šola Koper, Osnovna šola Dušana Bordona in Osnovna šola Šmarje pri Kopru, ter sedem njihovih razredov, ki so sodelovali v tekmovalnem delu. Imeli smo tudi ogromno navijačev, ki so srčno navijali, vriskali in energično vzpodbujali svoje ekipe, skupaj nas je bilo zagotovo preko 350.
Vsega je bilo dovolj, nogometa 3na3, spretnostnih iger, varne vožnje s kolesom na kolesarskem poligonu, plesa ter petja, ki so ga izvedle mladenke iz sodelujočih šol. Bile so izvrstne, pele so kot slavčki in uprizorile prave plesne mojstrovine.
Naš Vranček Franček in Ferdo sta vabila k hrenovkam Poli v kruhku DON DON,  napitkom Sola in osvežilni vodi Zala, ki je prišla še kako prav v takšni vročini. Tudi tokrat nas je Ferdo presenetil in obdaril z okusnimi jabolki iz HOFER-ja.

Pravi manekeni, vendar z izvrstnim znanjem obvladovanja žoge v zraku so nas navdušili mladi nogometaši ekipe U10 iz FC Koper, in mislimo, da ni dvoma da bodo tudi v prihodnje zagotovo v vrhu slovenskega nogometa! Imeli smo tudi mlade sodnike in iskrive komentatorke, RTV SLO in VAL 202, ne bojte ste se, prihajajo.

Na koncu so po napetih bojih zbrali največ točk učenci OŠ Dušana Bordona iz Kopra in njihov 4.B razred, čestitamo!

Vse lepo se enkrat konča, tudi Koper smo zapustili v želji in upanju, da se  v 2022 vrnemo!


Rajanje osnovnošolcev v Murski Soboti – 15. junij

Letošnja pozna pomlad nas razvaja s soncem, celo z vročino, tudi v Murski Soboti nas je v torek 15. junija pričakalo toplo jutranje sonce, na vsakem koraku pa so nas spremljali gostitelji iz Mestne občine Murska Sobota in Zavoda za šport iz Murske Sobote.

Težko je opisati vso mladostno energijo, radost, veselje, bilo je naravnost izjemno!
Posebej smemo in moramo poudariti pošteno obnašanje prav vseh in naj nam ne zamerijo ostali udeleženci, tokratno ŽOGARIJO je z odnosom, borbenostjo in iznajdljivostjo še posebej obeležila ekipa Romov!

Z nami so bili otroci iz Osnovna šola I Murska Sobota, Osnovna šola II Murska Sobota, Osnovna šola III Murska Sobota, OŠ Bakovci in Romske skupnosti, skupaj je tekmovalo sedem razredov, omeniti pa velja tudi številne gledalce, številne starejše in tokrat smemo zapisati, da se je ŽOGARIJA v Murski Soboti prikazala pravo medgeneracijsko podobo.

Rezultatov in uvrstitev ne bomo pisali, v Murski Soboti so bili zmagovalci vse, tekmovalci, gledalci, občina, Zavod za šport, HOFER, Perutnina Ptuj, DON DON, Sola in tudi mi! Niso pomembne uvrstitve in točke, vzdušje je potrebno doživeti in ga nositi s seboj!
Nogomet 3na3, igre spretnosti, kviz znanja, igra tudi Vi profesor, ki se se tokrat med sabo pomerili kar na kolesih, vse to se je seveda točkovalo, največje število osvojenih točk pa je prejela Osnovna šola III Murska Sobota in njen 3.B razred, ki so se s tem uvrstili na slovensko finale, ki bo na Vrhniki v mesecu septembru .

Elegantni, izurjeni in tehnično imenitno podkovani so se nam predstavili v igri, Poigravanje z žogo v zraku, tudi člani nogometne šole Mura.

Nismo pozabili niti na osvežilno Solo, imenitne hrenovke Poli in kruhek DON DON, kar v kolonah so čakali na kulinarični in osvežilni prispevek naših pokroviteljev in partnerjev, generalnega pokrovitelja HOFER, glavnega pokrovitelja regije Perutnine Ptuj, pokrovitelja Pivovarna Union in DON DON.
Storili bi veliko napako, če ne bi omenili prijatelja, Vrančka Frančka – maskota ŽOGARIJE in Ferda – maskota družbe HOFER, ki sta nas vse neizmerno zabavala in nasmejala. Ferdo pa nas je tudi tokrat z obdaril z odličnimi jabolki poskrbel za obilico zdravja.

ZAHVALJUJEMO SE IN ČESTITAMO VSEM UDELEŽENCEM.

HVALA MURSKA SOBOTA, HVALA OTROCI, HVALA ŠOLE, VRTEC, ISKRENA HVALA VSEM!


Eksplozija radosti in veselja v Kočevju! – 14. junij

V Kočevju je 14. junija pričakalo toplo jutranje sonce, na vsakem koraku pa ustrežljivi gostitelji z direktorjem Javnega zavoda za šport, g. Janezom Maršičem na čelu.
In že je sledila prava eksplozija otroškega veselja, smeha in energije!

Tokrat so bili nami so bili otroci iz OŠ Zbora odposlancev, Osnovna šola ob Rinži in OŠ Stara cerkev. Skupaj je tekmovalo šest razredov, med gledalci pa so bili tudi učenci vseh šol udeleženk. Otrokom  iz Vrtca Kočevje smo priredili posebno, njim prilagojeno prireditev Mulčki, bili so prav prisrčno razigrani in skoraj nič svojeglavi!

Nogomet 3na3, igre spretnosti, kviz znanja, vse to se je točkovalo, posebno disciplino je predstavljala igra, Poigravanje z žogo v zraku. Igre so bile zelo napete in zanimive, vzdušja pravzaprav ni mogoče opisati tako dobro je bilo! Profesorji so prav tako sodelovali – letos v primerjavi s preteklimi leti kar na kolesu in to v počasni vožnji s kolesom. Sliši se enostavno a tudi počasna vožnja zna biti včasih še posebej zapletena.
Nismo se pa samo igrali in tekmovali, vsi navzoči so se lahko odžejali s Solo, lakoto pa so lahko potešili z hrenovkami Poli in kruhkom DON DON. Za še več zdravja sta poskrbela tudi prijatelja Vranček Franček in Ferdo, ki sta vsem otrokom razdelila zdrava jabolka iz prodajalne HOFER.

Na koncu ima vedno nekdo več sreče in tokrat se je na finalno prireditev ŽOGARIJA/Slovenija uvrstila Osnovna šola ob Rinži, in sicer njen 3.A razred. Čestitke njim in vsem ostalim udeležencem.

HVALA KOČEVJE, HVALA OTROCI, HVALA ŠOLE IN VRTEC!

Lepo nam je bilo z Vami!


Začetek Žogarije v Idriji – 11. junij

Po letu prisilne pavze  smo lahko v petek, 11 . junija izpeljali projekt ŽOGARIJA, bilo je  veselo, temperamentno in razigrano, preko 250 otrok je rajalo, se igralo, izobraževalo in tudi tekmovalo. Nepozabno doživetje,  v lepem in sončnem vremenu, lepo je bilo, zelo lepo.
V  tekmovalnem delu je sodelovali pet razredov iz OŠ Idrija, OŠ spodnja Idrija in OŠ Črni vrh, dodatno so bili na prireditvi še štirje razredi iz OŠ in štiri skupine otrok iz vrtce, tudi mimoidočih je bilo veliko, le ti so se zaustavljali in občudovali razigrano otroško rajanje. Otroci so se zabavali v igrah spretnosti, v nogometu 3na 3, kvizu znanja, preizkušali so se  na kolesarskem poligonu in spoznavali vsa pravila, in potrebno kolesarsko opremo, profesorju so tekmovali v počasni vožnji s kolesom.

Vrtčevski otroci so prepevali in plesali, občudovali žogo, se spoznavali z gibalnimi čarovnijami in navijali za starejše prijatelje iz OŠ.
Igralci iz ND Idrija so nam pričarali umetnosti obvladovanja z žogo v zraku, dobili smo tudi prvega zmagovalca nagradne igre.

Po napetih in zanimivih bojih so na koncu največ točk zbrali učenci iz Osnovne šole Idrija in se s tem uvrstili na Slovensko finale Žogarije, ki bo v mesecu septembru na Vrhniki.