DSCF8382-min-1280x853.jpg

Idrija zažarela v barvah Žogarije

4 junija, 2023

Po nekaj dneh muhastega vremena nas je 18. maja v Idriji, pomladno sonce končno nagradilo in ovilo peti letošnji dogodek v svoje tople žarke. Tokrat je dogajanje potekalo na zunanjem igrišču pri Osnovni šoli Idrija, z nami pa so bili učenci iz Osnovne šole Črni Vrh, Osnovne šole Spodnja Idrija ter kar tri ekipe iz domače Osnovne šole Idrija.
Dogodek smo začeli s slovesnim fair play protokolom, ki je postavil temelje za športno in spoštljivo tekmovanje. Sledilo je ogrevanje, ki je napolnilo prizorišče s športno energijo. Nato je napočil trenutek, ko se je začel pravi boj za točke.
Učenci so se v nogometu tri na tri in vragolijah Žogarije izkazali s svojo izjemno spretnostjo ter pripadnostjo svojim ekipam, v kvizu znanja pa so blesteli s svojim izjemnim poznavanjem in dokazali, da so pravi virtuozi znanja. Posebna poslastica je bila igra “Z Vami gospod profesor” in dekliški nogomet tri na tri, ki sta pritegnila veliko zanimanja ter poskrbela za dobro voljo med vsemi udeleženci.
Poleg športnih aktivnosti so vzbudili veliko pozornosti tudi izdelki, ki so jih ustvarili učenci na temo domoljubja. Vsi izdelki so bili izjemni in sodniki niso imeli lahke naloge. Na koncu je slavil izdelek Osnovne šole Idrija, ki je prejel najvišje ocene za kreativnost in izvirnost.
Med odmori so udeleženci uživali ob obisku priljubljenega Kekeca, ki je razveseljeval z odličnim namazom. Vzdušje je popestril tudi niz osupljivih plesnih nastopov učenk, izvedenih ob zvokih himne Žogarije, ter nastop upokojencev iz Doma upokojencev Idrija. Vsak nastop je bil pravi spektakel, ki je očaral vse navzoče.
Zanimivo je bilo tudi dogajanje ob igrišču, na kolesarskem poligonu, so se otroci preizkusili v vožnjah s kolesi, v policijskem kotičku pa so lahko poiskusili ogromno policijske opreme ter uživali v prisotnosti prijaznega policijska psa.
Dogodek smo zaključili s slovesno podelitvijo nagrad. Največ točk so zbrali učenci B razreda Osnovne šole Idrija, ki so s svojo vztrajnostjo in talentom osvojili najprestižnejši pokal. Učenci Osnovne šole Črni Vrh pa so prejeli pokal za fair play, ki je bil dokaz njihovega spoštovanja do tekmecev in športnega duha, ki je bil prisoten skozi celoten dogodek.

Rezultati

Fair play: Osnovna šola Črni vrh
1. mesto: Osnovna šola Idrija B
2. mesto: Osnovna šola Spodnja Idrija
3. mesto: Osnovna šola Idrija A
4. mesto: Osnovna šola Idrija C
5. mesto: Osnovna šola Črni vrh
Nagrada za najlepšo žogo: Osnovna šola Idrija
Najboljše žongliranje: Vid Sedej
Najboljše poigravanje z žogo na tleh: Adis Zahiković
Najboljša predstav v igri Z vami gospod profesor: Petra Leskovec
Nagrada za najboljšo koreografijo: Plesna šola Nastje Lakner Čavlović

Sodelujoči

Osnovna šola Črni vrh: Eva Habe, Erik Kavčič, Dane Rupnik, Aljaž Žgavec, Lana Žgavec, Urša Jereb, Rok Rudolf, Maks Žigon, Zala Podobnik, Lenart Zajec, Sebastijan Rupnik, Mojca Pečenko.

Osnovna šola Spodnja Idrija: Nejc Brence, Filip Prezelj, Luka Erjavec, Nejka Likan, Maja Grezda, Ajda Trček, Marina Erjavec, Nejc Lahajnar, Luka Gnjezda, Izabela Novak, Tube Pelhan, Maj Rupnik, Manca Prezelj, Filip Čibej, Ula Walland, Martin Mlakar.

Osnovna šola Idrija A: Nejc Balant, Tai Sedej, Tina Grošelj, Eva Černalogar, Matevž Flego, Neo Primožič, Maj Vehar, Tomo Kerček, Gaber Carli, Ema Gnezda, Adis Zahirovič, Aljoša Bačnar, Petra Leskovec.

Osnovna šola Idrija B: Lan Kolar, Luka Grošelj Furlan, Leon Mustafaj, Vita Vidmar, Lea Novakovič, Vili Strel, Mai Mohorič, Lina Božič, Arne Kerček, Veronika Matvoz, Ian Humerca, Mark Novakovič, Simon Čibej.

Osnovna šola Idrija C: Edvin Avdić, Lovro Peternelj, Nail Pajalič, Zarja S. Rupnik, Ema Pisk, Mark Vodopija, Emma Jurjavčič, Karolina Vončina, Katja Gostiša, Oskar Vidmar, Vid Sedej, Matija Prebil, Liam Logar, Aljoša Bačnar, Karin Petrič, Lana Vončina, Sabina Šmit.

DSCF9320-min
Screenshot_4-min
DSCF8050-min
DSCF8296-min
DSCF9387-min
DSCF8429-min
DSCF9361-min
DSCF8412-min
DSCF8411-min
DSCF8470-min
DSCF8484-min
DSCF8479-min
DSCF8443-min
DSCF8409-min
DSCF8311-min
DSCF8211-min
DSCF8400-min
DSCF8382-min
DSCF8194-min
DSCF8297-min
DSCF8077-min
DSCF8666-min
DSCF8620-min
DSCF8636-min