DSCF9092-min-1280x853.jpg

Kočevje v znamenju fair playa

31 maja, 2023

Sončno Kočevje je 23. maja zaživelo v živahnem vzdušju Žogarije. Dogodek je potekal na nogometnem igrišču v Športnem parku Kočevje, kjer se je zbrala množica učencev iz Osnovne šole Zbora odposlancev in Osnovne šole ob Rinži Kočevje, pri čemer je vsaka šola sodelovala s kar tremi ekipami.
Začetek dogodka je zaznamoval slovesen fair play protokol, ki je postavil standard športnega duha in medsebojnega spoštovanja, ki je skozi cel dan ostal v srcu vsake aktivnosti. Po tem je sledilo dinamično ogrevanje, ki je preplavilo prizorišče z energijo pričakovanja in radosti.
Nato je prispel čas za tekmovanje. In kakšno tekmovanje je bilo! Učenci so se izkazali v nogometu tri na tri in vragolijah Žogarije, kjer so se z enako mero spretnosti in entuziazma potegovali za točke. Kviz znanja je bil prizorišče prave intelektualne bitke, ki je pokazala široko znanje in bistroumnost učencev. Posebno mesto so zasedli tudi dekliški nogomet tri na tri ter zabavna igra “Z Vami gospod profesor”, ki sta zasijali v vsej svoji živahnosti ter pritegnili množico navijačev.
Poleg športnih aktivnosti so veliko pozornosti pritegnili tudi izdelki, ki so jih učenci ustvarili na temo domoljubja. Padale so same lepe ocene, vsi izdelki so bili naravnost čudoviti!
Tudi tokrat je bil z nami Kekec, ki je vse navzoče razveseljeval z okusnim namazom. Vzdušje je popestril tudi niz osupljivih plesnih nastopov učenk, izvedenih ob zvokih himne Žogarije, ter nastop upokojencev iz Doma upokojencev Kočevje.
Poleg vsega tega so ob igrišču potekale različne aktivnosti. Na kolesarskem poligonu so se otroci preizkusili v spretnostih vožnje s kolesi, v policijskem kotičku pa so se lahko pobližje spoznali z delom in opremo policistov. Z nami so tokrat bili tudi člani Rdečega križa, ki so poskrbeli, da so se otroci naučili nekaj osnovnih tehnik prve pomoči.
Prireditev se je zaključila s slovesno podelitvijo nagrad. Ekipa Osnovne šole ob Rinži Kočevje 1 je zbrala največ točk in tako osvojila prestižni pokal. Njihova vztrajnost in talent sta bila nagrajena. Ekipa Osnovne šole Zbora odposlancev 3.A pa je prejela poseben pokal za fair play, kar je dokazovalo njihovo spoštovanje do nasprotnikov in športnega duha.

Rezultati

Fair play: Osnovna šola Zbora odposlancev 3.A
1. mesto: Osnovna šola ob Rinži Kočevje 1
2. mesto: Osnovna šola ob Rinži Kočevje 2
3. mesto: Osnovna šola ob Rinži Kočevje 3
4. mesto: Osnovna šola Zbora odposlancev 3.B in 3.C
5. mesto: Osnovna šola Zbora odposlancev 3.A
Nagrada za najlepšo žogo: Osnovna šola Ob Rinži Kočevje, Osnovna šola Zbora odposlancev
Najboljše žongliranje: Dorian Mihelič
Najboljše poigravanje z žogo na tleh: Trustan Mikuž
Najboljša predstav v igri Z vami gospod profesor: Tilen Štiren
Nagrada za najboljšo koreografijo: Osnovna šola ob Rinži Kočevje

Sodelujoči

Osnovna šola ob Rinži Kočevje 2: Šai Arh, Tian Mutič, Jaka Novak, Mark Mutič, Manca Sedlar, Lara Vrbetić, Aljaž Pirman, Leni Bulešič, Aljaž Lovšin, Timeja Časar, Ian Ferenček, Nik Njavro, Jan Kolmanič, Yulija Nastasijčuk, Katja Ilc Virant.

Osnovna šola ob Rinži Kočevje 1: Mark Koleta, Tristan Mikuž, Maks Babič, Liam Grgič Neli Ferenček, Teo Špiletič, Martin Pipan Fajfar, Ema Smola, Jaka Vrhovšek, Inna Somensary Hasanković Matic Rockl, Leo Nađ, Rok Komljen, Grišin Tin, Krkovič Gašper, Lovšin Tim, Malnar Ožanič Ana, Azra Brkić, Tia Apolonia Malnar, Dalia Jorgić, Zara Ličen, Mia Gjerek, Leana Kojanović, Yulia Nastasijčuk, Ela Novak, Zoja Bartolme, Gregi Veselič, Nika Kotnik, Katja Tomc Zobec.

Osnovna šola ob Rinži Kočevje 3: Rok Grm, Tomaž Špiletič, Anej Gorše, Ruj Hočevar, Zoja Bartolme, Domen Kovačič, Amadeja Pahulje, Nik Njavro, Matevž Perko, Ana Resnik, Timaj Henigman, Dorian Koševič, Amadej Krapež, Neža Erjavec, Tilen Štirn.

Osnovna šola Zbora odposlancev 1: Mark Šobar, Gašper Bradač, Jure Šteblaj, Taja Ljubas, Lucija Ronija Nanjara, Gašper Klarič, Emelin Meštrovac, Taj Troha, Ula Jalovec Pertot, Zoja Kure, Ula Bejtovič, Jakob Draškovič, Neža Pahor, Zalka Kužnik, Eva Kure.

Osnovna šola Zbora odposlancev 2: Vid Stojakovič, Gal Debeljak, Mark Horvat, Juliet Rogan Radonić, Vita Vegi, Jure Namlih, Jaka Novak, Dorej Šauer, Darja Panić, Manca Oražem, Katarina Čokorilo Mišmaš, Ema Kordiš, Peter Hribar, Patrik Železnjak, Zoja Česnik.

DSCF9024-min
DSCF9023-min
DSCF9032-min
DSCF9092-min
Screenshot_6-min
DSCF9083-min
Screenshot_5-min
DSCF9116-min
DSCF9105-min
DSCF9088-min
DSCF9085-min
DSCF9071-min
DSCF9070-min
DSCF9052-min
DSCF9042-min
Screenshot_14-min
Screenshot_7-min
Screenshot_12-2-min
Screenshot_11-min
Screenshot_10-min
Screenshot_9-min
DSCF9169-min
DSCF9133-min
DSCF9184-min