SlikaNovice-1280x960.jpg

Žogarija v Celovcu

4 junija, 2019

Na sončno sredo 22.5 je prvič letos Žogarija potekala v sosednji Avstriji in sicer v Celovcu. Dogodek je potekal na prelepem Novem trgu, sodelovale pa so ljudske šole iz Pliberka, Gorič in Vetrinja ter Mohorjeva ljudska šola.

Po predstavitvi šol in razgrnitvi fair play zastave so se hitro začele že prve igre. Učenci so med seboj pomerili v spretnostnih igrah, nogometu 3 na 3, kvizu znanju in igri tudi vi profesor v kateri so se jim pridružili tudi njihovi profesorji. Vsi učenci so lahko preizkusili tudi svojo umetniške sposobnosti v ustvarjalnem kotičku, kjer se je z izdelki iz podjetja Aero in Pritt, ustvarjalo Alpinine čevlje. Kot vedno smo tudi tokrat imeli kolesarski poligon na katerem so otroci lahko preizkusili svoje motorične sposobnosti v vožnji s kolesom. Vzporedno je potekala tudi Mini Žogarija, kjer je sodeloval otroški vrtec “Naš otrok” iz Celovca. Prireditve so se udeležili tudi seniorji, ki bivajo v hiši Karitas, Haus Martha v Celovcu.

Med odmorom so lahko vsi navzoči uživali v dveh odličnih glasbenih nastopih, vmes pa so se lahko tudi ustavili v kotičku s hrano in poskusili dobrote iz Perutnine Ptuj in Don Don-a.

Po razburljivih tekmah in zavzetih igrah so zmagali učenici iz Ljudske šole Vetrinja in se s tem uvrstili na finalno tekmovanje. Pokal za najbolj fair play šolo pa so si z glasnim spodbujanjem prislužili učenci iz Ljudske šole Mohorjeve.

IMG_1452
IMG_1455
IMG_1460
IMG_1471
IMG_1472
IMG_1479
IMG_1483