SlikaNovice-3-1280x960.jpg

Žogarija Dravograd

29 maja, 2019

Na oblačni in deževni četrtek, 16. maja nas je Žogarija popeljala na prelepo Koroško, med osnovnošolce in otroke iz vrtcev Dravograda in okolice.
Zaradi hladnega vremena smo se tokrat preselili v dvorano Zavoda Dravit, ker smo lahko izpeljali prav vse vsebine. Učenci so med sabo tekmovali v spretnostnih igrah, nogometu 3 na 3, kvizu znanju in igri tudi vi profesor v kateri so se jim pridružili tudi njihovi profesorji.

Otroci iz vrtcev so vneto ustvarjali v ustvarjalnem kotčku, v pomoč pa so jih bili izdelki podjetja Aero in Pritt. Preizkusili so se tudi na mini kolesarskem poligonu, pri tem pa poskušali upoštevati postavljene prometne znake. Učenci od šestega do devetega razreda so opravili test varne vožnje s kolesom in ustvarjali prave umetnije pri risanju Alpinine obutve.
Velja omeniti tudi neprestane kolone ljubiteljev hrenovk Perutnine Ptuj in okusnega kruha DON DON, saj so prav vsi, od otrok iz vrtcev, osnovnošolcev in profesorjev želeli poizkusiti izdelke tradicionalnih partnerjev Žogarije. Vsi navzoči so lahko prav tako uživali v lokalni hrani iz bližnje kmetije Klačnik.

V Dravogradu smo imeli tudi prav posebnega gosta! Z nami je bila Psička Džem, ki nam je skupaj z lastnico Majo pokazala nekaj vragolij iz svojega bogatega znanja, nekatere pa sta prihranili še za prihajajoče dogodke. Dogodek sta popestrila tudi dva pevska in en plesni nastop, ki so jih pripravili učenici prijalvjenih šol.

Na koncu je bila v skupnem seštevku najuspešnejša osnovna šola Neznanih talcev Dravograd – ekipa A. Z glasnim spodbujanjem in spoštovanjem pravil ter vseh sodelujočih, pa so si tokrat naziv naj fair play šole prislužili učenci OŠ Šentjanž pri Dravogradu.

1 (4)
1 (16)
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16