DSC_1579-min-1280x853.jpg

Dan poln igre, znanja in fair playa v Kočevju

20 maja, 2024

V torek, 14. maja, je na Osnovni šoli Ob Rinži v Kočevju potekal peti letošnji dogodek Žogarije. Tokratno srečanje je združilo šest ekip, med katerimi so bili otroci iz gostiteljske šole, Osnovne šole Stara Cerkev, Osnovne šole Ivana Gorana Kovačića iz Delnic, Zbora Odposlancev in šole Ljubo Šercer. Uradni začetek je bil ob 9:30 z uvodno predstavitvijo šol in fair play protokola, kar je napovedalo začetek razburljivega dne.

Za uvod je sledilo skupinsko ogrevanje, nato pa se je začela tekma za točke. Obiskovalci so z navdušenjem spremljali veščine učencev v vragolijah Žogarije in nogometu tri na tri, kjer so z obvladovanjem žoge pokazali izjemen talent. Kviz znanja se je razvil v pravo bitko možganov, kjer so tekmovalci z raznovrstnim znanjem in natančnostjo zasijali. Dekliški nogomet in igra “Z Vami gospod profesor” sta prav tako privabila veliko pozornosti in dvignila vzdušje na dogodku. Dodatno vzdušje je prinesla nova igra sezone, Otroški zaklad, ki je pritegnila obiskovalce s skrivnostnim iskanjem srebrnika.

Za prigrizke je poskrbel Kekec z okusnim namazom, plesni nastopi ob zvokih himne Žogarije pa so dogodek še dodatno obogatili. Obisk občanov iz Doma starejših Kočevje in njihov plesni nastop sta dodala poseben pečat. Ob igrišču so potekale različne aktivnosti: od kolesarskega poligona, kjer so otroci preizkušali svoje spretnosti, do policijskega kotička za spoznavanje policijskega dela. Predstavniki podjetja Elementum so otroke poučili o pomenu varnih naložb za prihodnost. Otroci iz vrtca Ostržek so uživali v kotičku Mulčki.

Tudi tokrat je poštar Pavli zbral številna pisma v sklopu natečaja Pismo Srca – Kot sonček sveta, ki so bila res čudovita. Dogodek se je zaključil s podelitvijo nagrad, kjer je ekipa Osnovne šole Ivana Gorana Kovačića iz Delnic zbrala največ točk in se veselila zmage, medtem ko so učenci Osnovne šole Ob Rinži prejeli največji pokal za fair play.

Rezultati

Fair play: OŠ Ob Rinži
1. mesto: OŠ Ivana Gorana Kovačića Delnice
2. mesto: OŠ Stara Cerkev prva ekipa
3. mesto: OŠ Zbora Odposlancev
4. mesto: OŠ Ob Rinži prva ekipa
5. mesto: OŠ Ob Rinži druga ekipa
6. mesto: OŠ Stara Cerkev druga ekipa
Sodelovanje: OŠ Ljubo Šercer

DSC_1625-min
Screenshot_16
DSC_1759-min
DSC_1610-min
Screenshot_11
DSC_1593-min
DSC_1587-min
Screenshot_4
DSC_1719-min
Screenshot_6
Screenshot_5
Screenshot_7
DSC_1666-min
DSC_1642-min
DSC_1742-min
DSC_1579-min
Screenshot_8
DSC_1702-min
DSC_1566-min
DSC_1561-min
DSC_1635-min
Screenshot_20
DSC_1632-min
Screenshot_23