Screenshot_12-min-1-1280x720.jpg

Igra, znanje in druženje v Murski Soboti

22 junija, 2023

Deseti letošnji dogodek Žogarije je potekal v Prekmurju, natančneje v Murski Soboti. Dogodek je bil predviden, da bo tako kot v preteklih letih potekal zunanji površini pred tržnico, a nam je vreme tudi tokrat malo ponagajalo, zato smo se prestavili v športno dvorano Osnovne šole I Murska Sobota, kjer odličnega vzdušja ni primanjkovalo.

Ob 9.30 uri se je pričela prireditev s fair play protokolom in predstavitvijo šestih ekip, ki so jih sestavljali učenci iz Osnovne šole I Murska Sobota, Osnovne šole II Murska Sobota, Osnovne šole III Murska Sobota ter Osnovne šole Bakovci. Začetni protokol je v občinstvu prebudil navdušenje, ki je doseglo vrhunec ob energičnem ogrevanju, kjer so se mladi učenci združili s starejšimi iz Doma upokojencev Murska Sobota

Učenci so nas očarali s svojimi izjemnimi veščinami, zablesteli so v vragolijah Žogarije in nogometu tri na tri. Vsak dribling, vsaka podaja, vsak gol, je v zraku narisal nasmeh in pritegnil vzklike navdušenja. Kviz znanja je postregel z nečim povsem drugačnim, z resničnim dvobojem možganskih mišic, v katerem so učenci izkazali svoje znanje in natančnost. Dekliški nogomet tri na tri in igra “Z Vami gospod profesor” pa so s svojo živahnostjo pričarali pravo pravljico.
Ob športnih podvigih smo se lahko navduševali tudi nad umetniškimi stvaritvami na temo domoljubja, ki so vzbudile občudovanje vseh prisotnih. Učenci Osnovne šole I Murska Sobota so s svojim izdelkom pobrali najlepše ocene.

In kaj bi bil dogodek brez okusnih prigrizkov? Za polne želodčke je poskrbel Kekec s svojim okusnim namazom, med tem pa smo lahko uživali ob plesnih in glasbenih nastopih sodelujočih šol.
Živahno je bilo tudi ob igrišču. Otroci so se preizkusili svoje veščine na kolesarskem poligonu, otroci iz vrtca, ki jih je bilo kar več kot 70, pa so se veselili in igrali v kotičku Mulčki.

Žogarija v Murski Soboti je bila nepozabna izkušnja, prežeta z navdušenjem, veseljem in športnim duhom. Osnovna šola Bakovci se je veselila zaslužene zmage, Osnovna šola II Murska Sobota pa je prejela posebno priznanje za pošteno in spoštljivo obnašanje.

Rezultati

Fair play: Osnovna šola II Murska Sobota
1. mesto: Osnovna šola Bakovci
2. mesto: Osnovna šola II Murska Sobota
3. mesto: Osnovna šola Murska Sobota III
4. mesto: Osnovna šola I Murska Sobota
5. mesto: Osnovna šola I Murska Sobota
6. mesto: Osnovna šola III Murska Sobota
Nagrada za najlepšo žogo: Osnovna šola I Murska Sobota
Najboljše žongliranje: Vanja Pelemiš
Najboljše poigravanje z žogo na tleh: Rok Perkič
Najboljša predstav v igri Z vami gospod profesor: Leon Horvat

Sodelujoči

Osnovna šola II Murska Sobota: Šavel Lamin, Jakob Celec, Nejc Prosič, Akim Kar D Costa, Aja Zemljič, Žiga Bencak, Lučka Škraban, Gal Kardoš, Aljoša Sakač, Aleša Gabor, Niko Škraban, Nel Zemljič, Bilal Ajdari, Eva Horvat, Zoja Rituper, Siddarth Kar D Costa, Nejc Špur, Benjamin Sakač.

Osnovna šola I Murska Sobota: Thaž Pirher, Tin Šoštarič, Paola Spindola Magana, Odin Otar Campbell, Chanaya Pfajfar, Lena Ficko, Domen Florjan, Nuša Zakoč, Anže Poredoš, Hana Ismajlovič, Izak Zadravec, Vito Bejek, Alen Nemec.

Osnovna šola I Murska Sobota: Jure Donko, Timej Jauk, Anabela Omladič, Leo Bukovec, Urška Kocjančič, Naja Gjergjek, Ava Lana Lazar, Dejo Cigut, Maj Kardoš, Kiamara Katarina Campbell, Rok Perkič, Anej Čerpnjak, Izak Zadravec , Hana Ismajlovič, Martina Pelkar, Neja Šerugam Alen Nemec.

Osnovna šola Bakovci: Nik Magdič, Oskar Balažic, Nal Kodba, Rubi Zver, Mia Donša, Aljoša Fras, Luka Kurnik, Ela Lutar, Tilen Lukać, Mija Horvat, Gabrijel Meolic, Leon Horvat.

Osnovna šola III Murska Sobota: Iskra Pejčić, Gal Pečić, Maj Jeranovič, Vito Ratnik, Vita Stropnik, Ema Kofjač, Iris Pertoci, Kai Schnabl, Jan Škraban, Rok Škraban, Lara Banfi, Jaša Tratnjek, Larisa Ritupek, Viktorija Škraban, Tristan Vukan, Nina Šlibar, Maks Horvat, Iskra Pejčić, Staša Špur.

Screenshot_17-min
352785465_949360549506456_2009197665978558892_n-min
Screenshot_21-min
DSCF0007-min
Screenshot_60-min
Screenshot_15-min
Screenshot_10-min
Screenshot_8-min
Screenshot_24-min
Screenshot_12-min
Screenshot_7-min
Screenshot_5-min
Screenshot_4-min
DSCF9959-min
DSCF9941-min
352221312_218548634322655_2908412118898878617_n-min
DSCF9889-min
DSCF7131-min
Screenshot_26-min
DSCF0052-min
DSCF0034-min
Screenshot_28-min
Screenshot_20-min
Screenshot_13-min