Screenshot_8-min-1280x720.jpg

Vragolije Žogarije na Jesenicah

11 junija, 2023

Na predzadnji dan meseca maja se je Žogarijina ekipa odpravila proti gorenski, natančneje proti Jesenicam, kjer se je odvijal že osmi letošnji dogodek. Tokrat je dogodek potekal pri športni dvorani Podmežakla.
Ob 9.30 uri se je pričela prireditev s predstavitvijo sodelujočih šol, ki so tokrat vključevale Osnovno šolo Poldeta Stražišarja, Prežihovega Voranca, Koroško Belo, Toneta Čufarja ter Podružnično šolo Blejska Dobrava. Sledil je fair play protokol in ogrevanje. Vzdušje je bilo nabito s pričakovanji, saj so mladi športniki komaj čakali, da pokažejo svoje izjemne spretnosti.
Učenci so nas očarali s svojimi izjemnimi spretnostmi pri vragolijah Žogarije ter nogometu tri na tri, kjer so z obvladovanjem žoge navduševali vse navzoče. Kviz znanja je bil pravo razkazovanje možganskih mišic, kjer so udeleženci s svojim širokim znanjem in natančnostjo blesteli na polno. Posebno mesto so si prislužili tudi dekliški nogomet tri na tri ter igra “Z Vami gospod profesor”, ki sta sijali v vsej svoji živahnosti.
Ob športnih podvigih smo se lahko navduševali tudi nad čudovitimi izdelki na temo domoljubja, ki so jih ustvarili učenci. Njihovo ustvarjanje je pritegnilo občudovanje vseh prisotnih. Najvišje ocene so pobrali učenci Osnovne šole Toneta Čufarja 2.
Da bi preprečili, da bi kateri trebušček ostal prazen, je tudi tokrat poskrbel Kekec, ki nas je razvajal s svojim okusnim namazom. Poleg tega so učenci sodelujočih šol pripravili pravo kulinarično poslastico, kot so obara, praženec z jabolki, žganci, ocvrti kruhki in golnač, ki so z odličnim vonjem privabljali vse, da so se jim težko uprli. Vzdušje je popestril tudi niz plesnih nastopov ob zvokih himne Žogarije. Nastopili so tudi starejši iz Doma upokojencev Jesenice, ki so nas navdušili s svojo živahnostjo.
Živahno je bilo tudi ob igrišču. Otroci so se preizkusili v spretnostih vožnje s kolesi na kolesarskem poligonu, v policijskem kotičku pa so spoznavali delo in opremo policistov. Z nami so bili tudi otroci okoliških vrtcev, ki so se skupaj zabavali v kotičku Mulčki.
Celoten dogodek Žogarije na Jesenicah je bil resnično nepozaben. Prežet je bil s športnim duhom, veseljem in brezmejnim druženjem. Na koncu se je druga ekipa Osnovne šole Toneta Čufarja razveselila zaslužene zmage z največ zbranimi točkami. Posebno priznanje za pošteno in spoštljivo obnašanje je prejela Osnovna šola Poldeta Stražišarja, ki je s svojim zgledom navdihnila vse udeležence in dokazala, da se trud in dobra dela vedno izplačajo.

Rezultati

Fair play: Osnovna šola Poldeta Stražišarja
1. mesto: Osnovna šola Toneta Čufarja 2
2. mesto: Osnovna šola Toneta Čufarja 1
3. mesto: Osnovna šola Prežihovega Voranca
4. mesto: Podružnična šola Blejska Dobrava
5. mesto: Osnovna šola Koroška Bela
6. mesto: Osnovna šola Poldeta Stražišarja
Nagrada za najlepšo žogo: Osnovna šola Toneta Čufarja 2
Najboljše žongliranje: Kaja Brus
Najboljše poigravanje z žogo na tleh: Ivan Šarič
Najboljša predstav v igri Z vami gospod profesor: Eva Pušnik

Sodelujoči

Osnovna šola Toneta Čufarja 1: Razingar Rene, Grilj Damian, Sadikaj Agnesa, Nedeljkov Teo, Čelebić Iman, Jaka Košir, Maša Šlibar, Emanuel Kwesi Sampa, Adin Čaušević, Alja Lendero, Kaja Brus, Dedo Draganović, Lucija Opalk.

Osnovna šola Toneta Čufarja 2: Mia Igumanović, Manja Kodre, Isa Babača, Ailan Jušić, Luka Petrov, Dora Nedeljkov, Mevludin Omanović, Sergei Stanković, Ilija Anchov, Berina Turkušić, Nik Kolar, Manja Kodre, Alem Hankić, Eva Pušnik.

Osnovna šola Prežihovega Voranca: Tinkara Rožič, Rian Gašparac Botonjić, Stella Jereb, Leon Haračić, Amar Mešić, Luka Sabolič, Zara Čamdžić, Anja Jovičić, Tadej Oblak, Katja Rehberger Samardžija, Mehmedija Husić, Belmin Budimlić, Ajna Džinić, Ema Okić, Klara Penev, Karolina Sefaj, Zara Čamdžić, Ajda Teran, Gregor Gosar.

Podružnična šola Blejska Dobrava: Lian Prešeren, Liam Pikon, Oskar Karo Banko, Lori Medja, Tine Ahec, Oskar Karo Banko, Jakob Kocjan, Nika Zima, Jakob Kocjan, Jera Šebat.

Osnovna šola Koroška Bela: Emir Kadić, Ali Merdžani, Kan Kaltak, Jovan Nikolov, Lorin Vovk, Jošt Pekolj, Izabela Šuštar, Emir Kadić, Martina Šorn.

123 (2)-min
123 (4)-min
123 (3)-min
DSCF9793-min
DSCF9797-min
DSCF9792-min
DSCF9790-min
DSCF9810-min
DSCF9786-min
DSCF9777-min
DSCF9751-min
DSCF9763-min
DSCF9642-min
DSCF9741-min
DSCF9715-min
DSCF9701-min
DSCF9693-min
350952261_639606244690635_799100812301567307_n-min
DSCF9657-min
DSCF9624-min
123 (1)-min
Screenshot_8-min
DSCF9813-min
DSCF9837-min