IMG_0905-min-1280x960.jpg

Žogarija v Ormožu – 7. september

12 septembra, 2021

V torek, 7. septembra je Žogarija prvič gostovala v Ormožu, v mestu, ki ima izjemno urejeno športno infrastrukturo, prav vsem generacijam omogočajo izjemne pogoje rekreacije in aktivnega ukvarjanja s športom, tako se je lahko Žogarija dogajala na pravem nogometnem igrišču z naravno travo, kar se nam je zgodilo prvič v petnajstletni zgodovini projekta. Pričakalo nas je izjemno vreme, razigrani otroci iz šestih osnovnih šol občine Ormož in seveda tudi pet skupin iz vrtca, skupaj preko 200 otrok in s številnimi navijači. Pričeli smo ob 10h s pozdravnim govorom župana občine Ormož, mag. Danijela Vrbnjaka. Dobesedno po celem Ormožu so se razlegali smeh, bučno navijanje, vzkliki in radost otroštva, kajti Žogarija jim je po dolgem času vrnila vse, kar jim je ukradla pandemija. Rajanje so si delili otroci iz OŠ Ivanjkovci, OŠ Ormož, četrti A in B razred, OŠ Velika Nedelja, OŠ Miklavž pri Ormožu, podružnična OŠ Miklavž Pri Ormožu, in OŠ Stanka Vraza. Posebno atrakcijo sta predstavljala maskoti, Žogarijina Anka Vranka in navihan Ferdo, ki izjemno domiselno animira in zabava vse prisotne otroke in ostale udeležence. Posebnih in njim prilagojenih aktivnosti so bili deležni malčki iz vrtcev. Tako vneto in domiselno so zlagali penaste kocke, skakali med ovirami, se med prometnimi znaki vozili s koleščki, brcali žogice ter seveda prešerno prepevali. Posebno in poučno tematiko so predstavljali mladi kolesarji, ki so uporabili kolesarski poligon, spoznavali so pravila varne vožnje, potrebno kolesarsko opremo, ter tudi prometne znake.

Prav vsi, od navijaških skupin, tekmovalcev, profesorjev in gledalcev so ob 13h bučno nagradili udeležence ob zaključni proglasitvi uvrstitev in podelitvijo pokalov ter diplom. Na Žogariji ne objavljamo rezultatov in uvrstitev, naj zapišemo le to, da se je na slovensko finale uvrstila OŠ Ivanjkovci in, da je pokal Fair play osvojila OŠ Stanka Vraza.

Celotno dogajanje so popestrili tudi člani mlajše ekipe NK Ormož. Pod vodstvom trenerja so demonstrirali umetnost obvladovanja žoge v zraku in ostale nogometne vragolije.

Prav nihče ni odšel s praznim želodčkom ali z izsušenim grlom kajti imenitne hrenovke Perutnine Ptuj so skupaj s kruhkom DON DON in 100% jabolčnim sokom Sola, osrečile vse prisotne. Za zdravje je poskrbel Ferdo, saj je vsem omogočil dar družbe Hofer, prava in slastna domača, slovenska jabolka.

Zelo neradi smo se razšli ob 13h, kajti prelepo mestece Ormož in čudoviti domačini so kar klicali, ostanite, ostanite z nami, predvsem pa smo ob slovesu dejali, še pridemo, z največjim veseljem, lepo je bilo prav vsem, zelo lepo.

IMG_0551-min
IMG_0822-min
IMG_0834-min
IMG_0840_Moment(2)-min
IMG_0868-min
IMG_0748-min
IMG_0905-min
IMG_0865 (2)-min
IMG_0802 (1)-min
IMG_0795 (1)-min
IMG_0739-min
IMG_0791 (1)-min
IMG_0756-min
IMG_0747-min
IMG_0753-min
IMG_0741-min
IMG_0734-min
IMG_0574-min