Žogarija MOL
V letu 2017 smo z Mestno občino Ljubljana prvič predstavili nov, razširjen projekt Žogarija-Mestna občina Ljubljana, v katerem smo k sodelovanju povabili vseh 51 ljubljanskih osnovnih šol. Tekmovanja so potekala po četrtnih skupnostih, s čemer smo sodelovanje omogočili skoraj polovici vseh šol. Dogodke smo v živo prenašali preko spleta, v ‘Live stream’ prenosih, ki ste si jih lahko ogledali v času tajanja dogodka, posnetki pa so še vedno dostopni na kanalu You Tube (v iskalnik vpišete ‘Žogarija živo’).

Šole, ki so bile na kvalifikacijskih tekmovanjih najuspešnejše, so se uvrstile v nadaljnji del tekmovanja (ljubljanski finale), ki je potekal 23.3. 2018 na OŠ Sostro. Zmagovalna šola na ljubljanskem finalu se je, tako kot vsako leto, uvrstila na slovenski finale, ki bo na sporedu 7. septembra 2018 na Bledu.

Poleg tekmovalnega dela pa smo letos v sodelovanju z MOL oddelkom za šport in inštitutom za razvoj športa Spolint organizirali seminarje in predavanja za pedagoge in učence za temo Fair Playa, ki ga pri Žogariji močno promoviramo.  V jeseni bomo organizirali zbiranje odpadnega papirja za vse ljubljanske osnovne šole in vrtce .NATURE ACTIVITIES

Fundacija PISMO SRCA

Tudi letos sodelujemo s Fundacijo Pismo Srca za štipendiranje mladih in z Dinosom, podjetjem za zbiranje in ločevanje odpadkov. V sklopu novega sodelovanja vse sodelujoče šole pozivamo, naj na prireditev s seboj prinesejo po en kilogram odpadnega papirja na udeleženca. Gre za simbolično vstopnino za dogodek. Ker spodbujamo, promoviramo in nagrajujemo zbiranje odpadnega papirja, bomo letos zbiranje papirja vključili v vsebinski del dogodkov in oddaj Žogarija. Na vsaki prireditvi bomo zagotovili odvoz zbranega papirja. Šola, ki sodeluje v akciji, sme naslednje šolsko leto predlagati kandidata za prejem štipendije.
Več o akciji si lahko preberete na www.pismosrca.si.
Tudi v prihajajoči sezoni načrtujemo enako in srčno upamo, da se vidimo na dogodkih, ki jih bomo organizirali jeseni 2018.

Za dodatna vprašanja nam lahko pišete na info@zogarija.si.
Veselimo se sodelovanja z vašimi učenci in uslužbenci!

TERMINI DOGODKOV

EXPLORING THE NATURE

Termini dogodkov


Razpored skupin po četrtnih skupnostih

FIND YOUR WAY

Pravila tekmovanja


Prijavnica ŽOGARIJA 2018

AROUND THE RIVER

Prijavnica: ŽOGARIJA 2018