Žogarija MOL
Mestna občina Ljubljana je tudi v 2018 omogočila vsem ljubljanskim osnovnim šolam sodelovanje v Žogariji.

Prvo prireditev smo tako  organizirali že meseca septembra na Kongresnem trgu.

Na željo posameznih šol smo nadaljevanje prestavili v mesec december, izpeljali smo dve prireditvi.

Posebej velja omeniti in se zahvaliti obema organizatorjema, tako gospe ravnateljici na OŠ Alojzija Šuštarja kot gospe ravnateljici na  OŠ Sostro za brezhibno organizacijo, veliko naklonjenost in nesebično pomoč na prav vsakem koraku.

Tudi njihovim učencem in učenkam za pomoč pri vnosu in postavitvi prizorišča dogodka.

Enako marljivi so bili tudi pri podiranju prizorišča in nalaganja na kamion.

Bili so izjemi.

Iskrena zahvala  gre tudi prof. Petri Filipič in prof. Urošu Kermavt za organizacijo in veliko naklonjenost na prireditvi v OŠ Alojzija Šuštarja ter prof. Škafar Gregorju za odlično organizacijo Žogarije na OŠ Sostro.

V letu 2017 smo z Mestno občino Ljubljana prvič predstavili nov, razširjen projekt Žogarija-Mestna občina Ljubljana, v katerem smo k sodelovanju povabili vseh 51 ljubljanskih osnovnih šol. Tekmovanja so potekala po četrtnih skupnostih, s čemer smo sodelovanje omogočili skoraj polovici vseh šol. Dogodke smo v živo prenašali preko spleta, v ‘Live stream’ prenosih, ki ste si jih lahko ogledali v času tajanja dogodka, posnetki pa so še vedno dostopni na kanalu You Tube (v iskalnik vpišete ‘Žogarija živo’).

Šole, ki so bile na kvalifikacijskih tekmovanjih najuspešnejše, so se uvrstile v nadaljnji del tekmovanja (ljubljanski finale), ki je potekal 23.3. 2018 na OŠ Sostro. Zmagovalna šola na ljubljanskem finalu se je, tako kot vsako leto, uvrstila na slovenski finale, ki bo na sporedu 7. septembra 2018 na Bledu.

Poleg tekmovalnega dela pa smo letos v sodelovanju z MOL oddelkom za šport in inštitutom za razvoj športa Spolint organizirali seminarje in predavanja za pedagoge in učence za temo Fair Playa, ki ga pri Žogariji močno promoviramo.  V jeseni bomo organizirali zbiranje odpadnega papirja za vse ljubljanske osnovne šole in vrtce .