Žogarija MOL

MOL

Spoštovane ravnateljice in ravnatelji, pedagoginje in pedagogi, šolski uslužbenci,

Začenja se novo šolsko leto, mi pa se prav tako pripravljamo na novo sezono Žogarije, že trinajsto zapovrstjo, ki se tokrat začenja že v jeseni 2017. Za ljubljanske šole bomo letos v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in njenim oddelkom za šport organizirali malce drugačen tekmovalni sistem. Vseh 51 povabljenih šol iz Ljubljane bomo glede na število prijav razdelili po četrtnih skupnostih. Tako bo vsaka četrtna skupnost gostila po en dogodek, kamor se bodo lahko prijavile osnovne šole iz tega okoliša. Na dogodkih v četrtnih skupnostih bomo imeli tudi ”Live Stream” dogajanja, ki ga bo moč spremljati na naši spletni strani in socialnih omrežjih. Šole, ki bodo na uvodnem tekmovanju najuspešnejše, se bodo za tem uvrstile v nadaljnji del tekmovanja (ljubljanski polfinale in kasneje finale), ki bo potekal spomladi leta 2018 na nevtralni lokaciji v središču mesta (ljubljanski finale bo predvidoma 18. maja 2018), iz finala pa se bo posnelo tudi oddajo, ki bo predvajana na RTV SLO. Zmagovalna šola na ljubljanskem finalu se bo tako kot vsako leto uvrstila na slovenski finale, ki bo na sporedu 7. septembra 2018.

Poleg tekmovalnega dela pa bomo letos v sodelovanju z MOL oddelkom za šport in inštitutom za razvoj športa Spolint organizirali seminarje in predavanja za pedagoge in učence za temo Fair Playa, ki ga pri Žogariji močno promoviramo. Podrobnejše informacije o seminarjih in prijavo na le-te vam bomo posredovali naknadno.

Tudi letos sodelujemo s Fundacijo Pismo Srca za štipendiranje mladih in z Dinosom, podjetjem za zbiranje in ločevanje odpadkov. V sklopu novega sodelovanja vse sodelujoče šole pozivamo, naj na prireditev s seboj prinesejo po en kilogram odpadnega papirja na udeleženca. Gre za simbolično vstopnino za dogodek. Ker spodbujamo, promoviramo in nagrajujemo zbiranje odpadnega papirja, bomo letos zbiranje papirja vključili v vsebinski del dogodkov in oddaj Žogarija. Na vsaki prireditvi bomo zagotovili odvoz zbranega papirja. Šola, ki sodeluje v akciji, sme naslednje šolsko leto predlagati kandidata za prejem štipendije.

Več o akciji si lahko preberete na www.pismosrca.si.

Projekt in tekmovanje je podprl tudi župan Mestne občine Ljubljana, g. Zoran Janković (na sliki spodaj levo skupaj z avtorjem projekta Slavkom Sakelškom), ki je redni gost na ljubljanskih prireditvah Žogarije ter vodja oddelka za šport na MOL, g. Marko Kolenc (na sliki spodaj desno).

AFFE6183Žogarija_2017_LJ-7

V priponki se nahaja uradno povabilo k sodelovanju, termin dogodkov po Sloveniji, razpored šol po četrtnih skupnostih v Ljubljani in uradna prijavnica za tekmovalce.

Vse šole vljudno prosimo naj nam prijave za sodelovanje pošljejo do 15. septembra 2017.

Tudi tokrat vam pišemo v zvezi s sodelovanjem v projektu Žogarija, ki ga letos z Mestno občino Ljubljana organiziramo za vse Ljubljanske šole.

 

Nagradni sklad za zmagovalce:

Zmagovalci po četrtnih skupnostih

  • 2 x Zmagovalci polfinale komplet markirk
  • 1 x Zmagovalec MOL: žoga, komplet markirk, dresi,
  • 1 x drugo uvrščena šola: možnost ogleda superfinala ŽOGARIJR v Sarajevu,
  • 1 x tretje uvrščena šola: možnost ogleda slovenskega finala Žogarije (Bled ali Maribor)
  • Zmagovalec v kvizu znanja – KNJIGA O ŠPORTU 1 IN 2 DEL

Dobitniki naziva Naj Fair Play šola:

  • Fair play priročnik za mlade športnike,
  • Fair play priročnik za starše,
  • Fair play priročnik za trenerje in organizatorje
  • Doping? Ne, hvala!

Zmagovalec finala v igri tudi Vi profesor: bon v športni trgovini v vrednosti 200 EURO,

Za dodatna vprašanja nam lahko pišete na info@zogarija.si.

Veselimo se sodelovanja z vašimi učenci in uslužbenci!

MOL