Prijavnica in pravila

Prijavnico nam izpolnjeno pošljite na naš elektronski naslov info@zogarija.si vsaj 7 dni pred dogodkom v vašem mestu.

Prijavnica (*.doc)

Pravila igre

Nogomet 3na3: nastopajo otroci letnik 2008 in 2009 ( 2. in 3. razred ), ekipe morajo biti vedno mešane (igrati mora vsaj eno dekle ali vsaj en fant). Vsaka ekipa šteje od 3 do 5 članov,od teh trije nastopajo, dva pa sta v rezervi. Otroci si sodijo sami, v primeru nesporazuma, le-tega razreši vodja tekmovanja. Vratarja ni, branjenje z roko je prepovedano. V primeru kršitve tega pravila se izvaja kazenski strel, iz gola na prazen gol. Menjave so leteče. Morebiti izključenega igralca sme takoj nadomestiti rezervni. Igramo v duhu fair-playa.

Spretnostne igre: nastopajo otroci letnik 2006 in 2007 ( 4. in 5. razred ), ekipe morajo biti vedno mešane (tekmovati mora vsaj eno dekle ali vsaj en fant). Na začetku tekmovanja sodnik demonstrira posamezno igro in razloži pravila,ki jih je potrebno upoštevati. Vsaka ekipa ima stranskega sodnika,ki šteje število pravilnih prehodov prek ovir,premaganih v eni minuti ali spremlja, katera ekipa zaključi igro hitreje (odvisno od igre).

Kviz znanja: nastopajo otroci do vključno letnika 2002 ( Do 9. razreda),ekipe morajo biti vedno mešane (sodelovati mora vsaj eno dekle ali vsaj en fant). V ekipi so 3 tekmovalci. Kviz znanja je sestavljen iz treh vprašanj in pri vsakem lahko tekmovalci izbirajo med A,B ali C odgovorom. Na tekmovališču so postavljena polja,ki so označena s črkami A,B in C ter predstavljajo enako naslovljene odgovore. Po vsakem prebranem vprašanju, imajo tekmovalci 5 sekund časa,da se znotraj ekipe odločijo za enega izmed treh možnih odgovorov, ter da eden izmed tekmovalcev v ekipi teče v želeno polje. Začetek in konec sta obeležena s sodniškim žvižgom.

Tudi Vi profesor: Tekmuje po en profesor vsake sodelujoče šole. Na začetku igre sodnik demonstrira in razloži pravila igre.

Dodatne aktivnosti

Vragolije Žogarije

Letos bomo za tiste, malce starejše udeležence naših dogodkov, poskrbeli z dodatno animacijo – Vragolije Žogarije.

Tukaj bodo tekmovalci (vsak zase) tekmovali v žongliranju žoge z nogo – posebej dekleta in posebej fantje. Najprej bodo potekale kvalifikacije ob igrišču, kjer bomo dobili najuspešnejše dekle in najuspešnejšega fanta iz vsake sodelujoče šole. Ti se bodo nato med seboj pomerili v finalnem obračunu na izpadanje – zmagovalec oz. zmagovalka bo tisti/-a, ki bo najdlje časa obdržal/-a žogo v zraku (z odboji z nogo, seveda). Tako bomo na vsaki Žogariji dobili zmagovalko in zmagovalca Vragolij Žogarije, ki se bosta na finalni prireditvi lahko pomerila z ostalimi zmagovalci.

Komaj čakamo, da vidimo, kako spretni ste!

Fair-play protokol

(na vsakem dogodku izberemo ˝Naj fair-play šolo˝,ki je najbolje upoštevala načela fair-playa)

fair-play

Priprava zdravega obroka

(na vsako prireditev bomo povabili lokalnega pridelovalca ekološke hrane)

Obrok

EKO Ustvarjalna delavnica

(ena od šol bo na prireditvi izdelovala skulpturo iz odpadnih plastenk)

Uhu

Pevski in plesni nastopi

(vsaka šola ima možnost ENEGA nastopa po lastni izbiri)

Pevski-plesni