O nas

Žogarija je mednarodni projekt, ki že 12. leto uteleša eno naših najpomembnejših prepričanj – da nogomet lahko izboljša kakovost življenja med mladimi, jim vcepi vrednote kot so solidarnost, poštenost, odgovornost in spodbudi spremembe na bolje v lokalnih skupnostih ter širše.

Aktivni smo na področju 9 držav: Slovenija, Italija, Avstrija, Madžarska, Hrvaška, Bih, Srbija, Makedonija in Črna Gora, kjer z organizacijo prireditev želimo naše sporočilo predati predvsem osnovnošolskim in vrtčevskim otrokom.

MEDIA ŠPORT, skupaj z MŠIZŠ in NZS, že enajsto leto zapored organizira športno družabno prireditev ŽOGARIJA. Osnovni namen prireditve je druženje in zabava otrok, saj želimo, da predstavlja moto: FAIR PLAY SODELUJEM in NE TEKMUJEM, rdečo nit dogodkov!

Otrokom v starosti od 7 do 14 let omogočamo, da na posebej ograjenem igrišču pokažejo svoje nogometno veščine v nogometni igri 3 na 3, se preskusijo v spretnostnih igrah, razgibajo možgane v kvizu znanja, sodelujejo v ustvarjalno-likovnih delavnicah, pripravi zdravega obroka, se predstavijo kot pevci, glasbeniki, plesalci in navijači. Nikakor pa ne pozabimo na njihove spremljevalce oz. predstavnike šol, ki se pomerijo v zabavni igri ‘Tudi Vi profesor’.

Na vsaki prireditvi so aktivno udeleženi tudi vrtci, saj vzporedno poteka tudi MINI ŽOGARIJA.

Poleg Žogarije pa so dejavnosti MEDIA ŠPORT-a še:

  • produkcija televizijske oddaje Šport Špas,
  • produkcija televizijske oddaje MULČKI,
  • organizacija prireditve in produkcija televizijske oddaje DAN DRUŽENJA IN GIBANJA VSEH GENERACIJ – ŠPORT ŠPAS